torsdag 28 juni 2012

Svordommar!!

Just nu har jag lust att häva ur mig en hel hop med svordommar... Sen skulle det inte se så prydligt ut här i bloggen om jag började med en hel hoper med fula ord OCH eftersom jag ju är en prydlig typ som inte använder fula ord, så kanske jag ska hoppa över dem! Jag ska klura lite och se om jag kan komma på några fina ord istället!! Vem vet ;-).

Svordommarna de skulle då mest komma över hur jag mår idag... och jag har inte tid att bli sjuk, så jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det är för att det blev en så tung dag igår... Jag skulle också kunna tänka mig att svära över att jag är så idiotiskt korkad att jag sitter här och svarar i telefonen och pratar med en hop fiiiina kunder och inte ligger hemma, sjukskriven, som jag borde vara, och sover!! Varför ska detta drabba mig nu?? Kan det vara för att det är något smittsamt och en massa människor runtomkring mig haft det?? Ha ha...

Nu blev det inte mycket till hundtränar blogg och det ska det ju vara, men ibland kan det vara roligt att skriva om lite annat också. Lider just nu av en skriv-abstinens, så jag skulle behöva ha en date med mina tidigare skriv-kursare så jag skulle kunna få lite inspiration!

Igår... där skulle jag också kunna svära en del... hmmm... Bira har som ni vet inte bara en räv bakom örat, hon har två och dessutom är hon en clumber spaniel!! Slå det om ni kan!! Alltså, det gick inte så bra för Johan o Bira igår... det var en typ favorit (från Biras sida) i repris, fast med en något tidigare start... Men, det de gjorde var helt ok! Plats 9, tandvisning 9, linförighet 6 (såg riktigt riktigt bra ut för att vara Bira! Men, Johan sträckte kopplet ibland o hade lite annat smått och gott för sig :-) ), läggande 9,5!! Sen bröt han... men hon sprang för en 10a på inkallningen!! Råkade bara glömma att stanna hos husse... Johan sa att han bröt, tävlingsledaren sa att de kunde vänta på honom, Johan (som varit med om detta förr) sa nej tack och började moment infångning av spaniel... Efter så fick han en massa lovord, som han mest tycker är pinsamma tror jag... men samtidigt så blev han glad över det domaren sa och det hans fru kom och sa ( ja, då han fick veta att hon också var domare...). Alla tips köper han dock inte, men han lyssnar och utvärderar. Domaren sa att de hade ett fint och positivt sammarbete, så länge det nu varade. Jag tror på mer arbete med att kedja ihop momenten, så hon lär sig att belöningen kommer... Johan har idag fått en order om att kedja läggande, inkallning och ställandet... ja, fast baklänges då. Vi får se om han förstått hur jag menar... Tanken är då att skapa två små kedjor med superbelöning på slutet och senare kunna lägga ihop dem til en. Men jag tror just nu att det går snabbare att göra två mini-kedjor än en hel, men jag kan ha fel! OCH! STORT TACK till Lotta som fotade och till Hanna som såg till att jag andades :-D!! Om ni visste hur nervös jag blir när Johan tävlar! Det är ruggigt!!

Lizza fick komma ut och titta på lite människor och jag konstaterade att hon är värre än vad jag trott. Konsten att stå stilla, bredvid sin matte, som en vanlig normal hund...det fixar hon inte! Hon är i konstant rörelse, kollar in allt, hade helst velat reagera mot allt och... då det är jobbigt med många människor överallt så måste hon ju avreagera på det också, vilket innebar hänga och dra i kopplet eller tugga på Johan... och jag inser att min senaste tanke och plan om hantering verkligen måste genomföras och helst skulle jag börjat för drygt två år sedan... Så mina vänner, nu vet ni vad jag kommer plåga er med framgenom!

Nu ska jag försöka jobba lite också... inte lika lugnt idag som i början på veckan :-( och det är......jobbigt när man inte mår bra och får jobbiga samtal! Och idag har det varit de jobbiga samtalens dag... Jo! Jag har ju också läst Steens senaste bok där han svarar på hundfrågor och fast det blir lite tradigt att läsa den formen av bok så tycker jag att den hade mycket vettigt att säga! Tror den var bäst av de tre... OCH överst på min önskelista just nu står Maria Hagströms (som inte heter så längre) video grundat på boken hon skrivit (från valp till stjärna) och sen väntar jag med spänning på Elsa o Lenas bok om spaniel o retriverjakt!

Hej hopp! 

Inga kommentarer: