fredag 8 juni 2012

hjärntvätt!!

Gör just nu ett försök att hjärntvätta min jycke i momentet kryp, utan att förlora någon som helst glädje i momentet läggande under gång. En fiiin balans! Å en sidan är en 5:a i krypet värt mer än en 10 i läggandet, å andra sidan är en 5:a i läggande bättre än en nolla i krypet... ha ha... Det vi mest tränar på just nu då är att krypa lite längre, och lite längre ändå och sluta när matte tycker det och inte när liten tycker det... Detta är riktigt svårt!! Men ändå tycker jag att det blivit bättre... på en dag liksom, ha ha ha... sen ska jag ärligt säga att jag har inte en aning om hur hög hon är när hon kryper!! Hur ska man kunna veta det?? Kanske måste jag lära om detta moment helt under sommaren... nu kör jag även en del kryp baklänges, för att kanske få förståelse för låg ställning och teknik, jag testade att låta henne krypa vid min sida när jag gick på knä, för att jag bättre skulle se... hi hi...

Det andra som vi under gårdagen fokuserade på var linförighet, lite position, mycket snabba sitt!! Jag har fått en del frågor angående snabba sitt och snabba ligg på sista tiden och jag klurar fortfarande på det... Just nu jobbar jag med Lizza så att jag höjer värdet i sitt/halt. Varje gång jag gör en halt och hon sätter sig så klickar jag och belönar sittet, detta gör att hon bara går och längtar efter sittet och slänger sen ner rumpan så snabbt hon kan... :-). Nu måste man ju ha en mycket värdefull belöning också... Nu tror jag, så här i efterhand, att Lizza hade ovilliga långsamma sitt på tävlingen för att hon har haft ont i svansen. Vem vill sitta när det gör ont?? Jag tycker ändå det är nödvändigt att jobba lite med det, så det blir positivt igen!

Annat jag jobbade med igår var en längre budföring, lite framförgående, läggande under gång... Allt uppdelat på 3 st kortare pass! Pass ett hemma på gräsmattan, kryp och snabba sitt... max 10 min, pass 2 nere på grannarnas täkt, max 15 min inkl budföring och lite strul runt den... pass 3 på klubben max 15 min... Ganska nyttigt att inte köra så länge (detta var egentligen på övre gränsen!) och att istället köra flera ggr!

Bira, mitt lilla vita bus då... ha ha... vi joggade-gick i värmen, ca 4-5 km gissar jag att det blev... Ingen bäck att dricka i runt spåret, så när hon hittade en på vägen hem, då la hon sig i den... hi hi hi... har aldrig hänt förut!! Och hon som brukar vara så försiktig... nu var den inte djup, men... stackarn.. Eller så synd om henne var det inte!! Hon tänkte nämligen riva huset när vi kom hem och hon inte fick följa ner på täkten och träna... hon borde ju varit trött!!!

På klubben, där tog jag Bira ner till tjärnen och tränade lite vatten. Nu är ju hon som sagt en mycket försiktig dam, och där det är som bäst att gå i ligger det stockar på botten. Konstigt att balansera tyckte Bira... :-). Men efter några försök så fick hon in ett fint flyt på det! Sen så måste jag säga... alltså, jag tror hon simmade en bit, vi kör alltså väldigt korta, men grejen är att jag ser inte skillnad på när hon går och när jag tror att hon simmar!! Jag har ingen aning om hur det blir djupt på detta ställe eller något och jag tror att hennes teknik har blivit ENORMT mycket bättre än vad den var förra året, och då borde vi ju snart kunna öka längden hon ska simma och plötsligt känns allt riktigt bra! Jo, vi måste dock jobba lite på att komma till matte med dummyn, för nu plötsligt gjorde hon åt mig som hon gjort åt Johan... kanske man ska ta en annan väg... Ska leta en superbelöning!! (Att få springa igen borde ju vara det...)


Ja! Så när vi kom hem så rymde hon alltså ut, av uttråkning, fast det snart var middagstid...  Det börjar bli dax för hussen att aktivera en del också tror jag minsann... ha ha...

Igår gjorde jag något galet igen... jag anmälde mig o Lizza till en kurs i tävlingslydnad... ha ha ha... vad jag nu ska med den till... kanske ska jag börja tävla lydnad :-D :-D!! Blir vi uppflyttade före sommaren så lovar jag att börja träna till lydnadsklass 1 och fixa ett första pris i sommar :-D :-D!! Lätt att lova... hi hi hi... Tanken med kursen är ju dock det som brukslydnaden och tävlingslydnaden har gemensamt och få hjälp där... och så tycker jag ju om att lära in en massa roliga nonsens saker och jag får väl se fjärren och doftdiskriminering och rutan som sådant då... ha ha ha... Kul ska vi ha!

Hej hopp!

Inga kommentarer: