onsdag 13 juni 2012

Björnåtel

Först måste jag bara beklaga mig... hm, ja hela inlägget, typ, blir ju en beklagan... men jag borde inte jobba idag! Jag borde sitta hemma inlindad i en filt framför brasan och få tycka synd om mig själv... men jag är så jäkla korkad och har liksom bestämt mig för att må bra nu så jag åker snällt till mitt jobb!

Björåtel... gör mig också såååå glad... Jag tycker det är helt ok med björnåtlar kan jag säga! MEN de ska skötas snyggt, ha en placering som är genomtänkt och jag tycker att det ska finnas vissa regler runt det, men inte att de ska vara förbjudna.

Något som borde vara förbjudet är de "åtlar" som folk ordnar på ett uruselt sätt lite här och var... Hur kan man tömma ut resterna av grytan genom fönstret på bilen efter en väg där folk (inte bara jag) dagligen går?? Ja, jo... de har ju faktiskt lagt det hela 10m från själva bilvägen, längs en väldigt fin promenad stig... En hög där man svänger in och en hög där man kommer ut... helt perfekt!! OM man inte går med tre glupska hundar vill säga... undra om man kan få tag i dem som gjort det och be dem sätta upp en flagga nästa gång... då kanske man slipper att hundarna ryker ihop eller liknande över maten... hmmm... Och jag hoppas verkligen att personen i fråga nu har fått se sin björn!! För någon annan orsak till detta kan det väl inte finnas!?? Och i morse var det ett tydligt bevis för att nalle har varit där... fast det lär ju personen i fråga inte se, eftersom denne inte orkat lyfta rumpan ur bilen för att lägga dit maten så lär han/hon knappast orka gå och se om det kommit några bevis för att nalle varit där.... Åh, så arg jag blir!!! korkade LATA människor!!! OCH björnar vill faktiskt inte ha lök... Näe, lär alla ni känner skillnaden på 1km och 1 mil från bebyggelse tycker jag, för i Härjedalen är det fullt möjligt!! Och nu var jag snäll, för den matplatsen med björnspillning är bara 500m från vårt hus... men det räknas väl inte, för bilvägen runt är säkert mer än 1 km! Mutter!!

Så, till något glädjande!! :-). Jag fick igår mitt paket som jag beställt helt och hållet till mig själv och hundarna!! Ja, jag fick också meddelande om boken jag beställt för min Östersundstripp på måndagkväll, alltså när jag inte kunde åka in och hämta den... ha ha... åter till det kuliga paketet! Där finns nya klickar, så nu har jag ett lager igen, en liten kampleksak, hund-overall, som jag hoppas både Bira o Lizza kan ha, Bira så hon kan ha snygga torra fanor på utställning och Lizza så hon inte blir blöt och kall när det regnar... ha ha... nytt kaninskinn, det gamla försvann i en hundmage i våras... KUL va!? Jo, nu höll jag på att glömma det bästa!! TRIMBORD!!! Hoppas verkligen jag slipper springa i en utställningsring och vara ofärdig efter trimning och duschning nu fler gånger!! Åh vad jag längtar till fredag när jag får testa det!!

Efter jobbet idag är planen en cykeltur med Lizza, springa med Bira, och sen köra Johan till träning och då träna lite lydnad på planen i Sveg! Kanske lite jakt med Bira också... jippie!!

 Nu ska jag jobba en stund igen ;-) Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Jaadu, dumma människor finns det allt för många av :( Kanske du ska hälla ut en "åtel" vid deras hus så kan de ju sitta där inne och kolla. I många veckor, haha.
Trimbord är bara såå bra! Det bästa jag inhandlat :) Nu slipper det ta hur mååånga minuter som helst för mig att att ta mig upp från golvet :)
Synd jag såg detta försent annars hade du fått sällskap på planen.
Kramar och ta det lugnt nu så du blir kry :)