lördag 16 juni 2012

plask plask

En våt tillställning skulle man ju kunna säga om denna dagen! Plask våt... önskar jag gjort som jag kände för i morse... stannat kvar i sängen och sovit :-). STORT TACK till mamma o Jennifer som följde och hjälpte mig hålla ordning på saker och ting!!

Stort MINUS till Avesta KK, eller snarare ringsekreterarna i min ring som inte lät mig byta klass!! USELT!! Nu spelar det ju mindre roll eftersom domaren inte gillade Lizza tillräckligt mycket i alla fall, MEN jag har rätt att byta, borde fått gjort det och att jag inte fick det påverkade säkert vårt resultat en del... (dock inte tillräckligt)!

Bira var först ut och fick kritiken: Trevlig feminin tik, bra huvud, bra ansatt hals, rätt bra front, aningen vid i armbågen, bra kroppslängd, bra förbröst, lite bakhög speciellt i rörelse pga ngt underställd bak. Har ett fritt bra steg dock.   Excellent och sedan 2:a i KK. Man vill ju alltid mer, men detta är ju ungefär där Bira ligger så vi är nöjda. Roligt är att regnet inte stör Bira på en fläck! Möjligen att hon kisar när hon tittar upp på mig... Efter uppträdandet i ringen så sprang Bira o Jennifer omkring och tränade på allt möjligt på den folktomma utställningsplatsen! Riktigt trist för arrangörerna när det är så här... Men roligt för systrarna!!

Lizzas kritik: Corr Type + proportions, head + muzzle wide enough, eyes dark enough. Corr Topline in standing could be better in movement, corr ang, Temp ok, could show better movement. Och med detta fick vi verry good och sedan tvåa i KK.

Som ni vet har ju rörelserna varit vårt stora problem... Nu travade hon mest, passade en del och tog typ ett eller två skutt och det tycker jag är GK (men inte bra)... cyklingen gör nog sitt, men det är ju svårt att hålla i när vi är sjuka och borta om vartannat... Lizza verkade allmänt nere, och gillade inte alls domarens stora regnjacka med huvan uppe och protesterade en del, men tydligen inte så illa :-). Själv är jag halv-nöjd med hennes uppförande... mest för att hon inte kändes med mig helt när jag ställde upp henne!

När vi sedan kommit hem (till Säs) så torkade vi upp lite och värmde oss... Vi var sjöblöta och iskalla!! ...så tog Jennifer och jag Bira och gick till en lite öppnare tallskog och tränade markeringar... ha ha... MYCKET roligare sa vi alla tre!!! Nu använde jag svart-vita dummysar, jennifer slängde och fast det var en del träd i vägen upplevde jag det som att Bira hade koll på var de landade (ungefär) och hade riktigt bra hämtningar. Härligt!! Hoppas det håller i sig!!

Efter middagen sedan så klickade jag Stoffe lite! Han har aldrig klickats tidigare och det tog ungefär 5 sek att klicka in honom. Sedan efter en paus så klickade jag honom för sitt, och det köpte han direkt... sedan övergick jag till ligg och då blev det svårare! Han är ju inte tränad alls sedan tidigare och vet nog inte vad "ligg" betyder och att då fånga det beteendet med klickern är supersvårt, just eftersom han inte bjuder på det. Jag "fuskade" och satte handen med godis i knähöjd och så plötsligt kom det!! En liten nedböjning av framdelen som jag var snabb att fånga och tro det eller ej, jycken fattade det hela!! Inte fullt ut, men ibland kom nu ligganden (inte bara buganden)... och ganska snart hade han också fattat att det var ligg jag var ute efter och att klick och våffla kom då! Supersmart!! Och vad roligt det är att träna en hund som inte varit med tidigare på sådant här!! I morgon fortsätter vi och om vi börjar få flyt på det och lite snabbhet, då döper jag det också :-). Sen måste jag ju lära honom något roligt!! Ha ha...

Nu ska jag göra som de fyrbenta ;-), snarka lite... Hej hopp!

Inga kommentarer: