onsdag 15 februari 2012

tisdagsdofter... :-)

Japp, igår var det dax igen! Och Jennifer stod laddad med filmkameran... nu måste jag visserligen kolla om det är något att lägga upp, eller om hon bara filmat himlen eller så ni blir helt åksjuka :-D :-D!!! Och så ladda upp då förståss... inte alltid det lättaste i vårat hus! Kanske imorgon... för känner jag mig i morgon som jag känner mig nu, då kommer jag inte åka hit!! Huvudet är som en enda stor slemboll... nästan fyllt så ögonen trillar ur... ha ha... men, eftersom jag SKA till Hogdal och träna i kväll så kan jag ju inte vara hemma idag :-), fast jag tror jag borde... men, nu är jag ju här så... Hmmm.. hur hamnade jag i anti-friskhetsprat???

3 blomkrukor och 3 plastmuggar ställde jag upp på bänken, en mugg med kaffe i, de andra tomma... godis i fickan och då ringde telefonen till mig... ju längre jag pratade, desto mer sugen såg Bira ut att hoppa upp på bänken och sno allt :-). Efter kanske 1 minut, då började hon, förutom att springa fram och tillbaka, dessutom att pipa!! Ha ha... den hunden ÄLSKAR verkligen att träna!!

Och hör och häpna... det är nästan så jag tror att Bira kopplat ihop det här med att bara markera kaffet... :-)... i morgon så ska jag ställa ner en kruka till åt henne... ökade ju igår till tre, men eftersom jag tror att hon förstått så tänker jag lägga på minst en till i morgon och verkar poletten vara där den ska så kanske jag ska börja lära henne lite system i själva kruk-checkandet.

Lizza-liten då... här är det lite tyngre... Hon duttar-sniffar-och grejsar, men jag ser ingen fastare markering på rätt kruka. Snarare så att hon gör en "markering", testar om jag klickar och då fortsätter hon ju markera den krukan tills jag byter... Men!! En gång så sniffade hon en kruka, var på väg till nästa och efter ett halvt steg såg det ut som att hon tänkte "nej, men där var den ju" och backade. Lite jubel då :-) och så trodde jag att genombrottet kom! Trodde jag... så var det inte, men jag hoppas att det var där, men att hon behöver sova på saken lite ;-).

I kväll, då ska jag ju till Hogdal och träna... super skojj!! Så då blir det lydnad och inga dofter :-), eller så kanske jag lägger ett hårt spår till Bira... :-). Gjorde ett i måndags, annars har jag fuskat otroligt med det och det vill jag ju inte!! Måste kolla av min plan för träningen lite och ta tag i nya moment och se vilka jag måste putsa på!

Appropå dofter så gick vi på en fågel (gissar orre) i morse i mörkret :-). Den flög upp, jag måste tänka, säger sitt, Bira sätter sig!! :-) Hon får en hel näve med godis eftersom hon dessutom sitter kvar tills jag kommer fram till henne. Sen går vi och landar givetvis i hålet där den suttit :-) och det tar en liten stund att skapa ordning och komma vidare! På vägen hem sen så syns det på långt håll att Bira har koll på vart fågeln satt och hon börjar dra :-). Nu lyckas jag med bara "här går vi" styra henne att gå på vår sida av vägen och inte byta till fågelsidan!! HÄFTIGT!!! Och givetvis fick hon godbitar för det också :-). Sen fick jag ju problem :-) för att istället för att gå före mig och "ligga i selen" så ville hon ju hellre gå bredvid mig och tigga godis :-D! Men, så duktig som hon var så kan jag ta det... :-)

Hej hopp!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Hej hopp! Skoj med träning. Milou gör nog som Lizza. Misstänker det ska träna lite tull nu innan promenaden o sen kanske lite efter. Känns som om man snart ger upp. Kram!