fredag 3 februari 2012

Kallt typ...

I går kväll ställde jag klockan som vanligt, fast jag hade en känsla av att min köldgräns för promenader skulle vara passerad... Och när jag vaknade hade jag fortfarande den känslan... men klev upp i alla fall... För OM kylan stoppat där den var igår, så kanske... :-) Och i onsdags när jag inte gick någon morgonprommis så var Lizza ODRÄGLIG!!! Ni kan aldrig ens tänka er hur jobbig hon var... URK!! Sen blev det heller ingen tid över för träning... och när jag satt på övervåningen och grejsade med lite måsten så satt hon på nedervåningen och skrek... och så fort någon visade sig så hoppade hon på den eller tuggade lite fint på händerna... Stackars liten...

Igår då hade jag flera måsten, men bara ett MÅSTE och det var min hund... Så, då jag hux flux fick hitta på och laga middag (ogillas...) så var klockan nästan 8 innan vi ätit och då brukar jag normalt ge hundarna mat... Nu blev det först diskplock, och tvätthängning och sedan hundträning!!

Kryp, länge sedan sist och Lizza fuskade lite och så var hon kanske i mest taggade laget, hi hi... Hon var alltså hög, eller så när vi ställde upp oss för att börja så svichade hon iväg innan jag ens hunnit lyfta foten och kröp supersnyggt, med superspeed två meter innan hon började undra vart matte tagit vägen :-). Tillsist fick vi i alla fall till att man måste vänta på matte, även en bättre position... även här kommer hon ju lite långt fram. Men, vi jobbar på det! Har ju faktiskt bara börjat...

Att hålla i en puck, utan tugg och byte av grepp... Det var VÄLDIGT svårt!! Men, då vissa klubbar har puckar i uppletanderutan är det lika bra att testa!! Ska ju få in tänket att vad som än kommer i munnen så ska man in vid mattes sida och lämna av! Sen tror jag kanske att grepp-bytandet på pucken försvinner när vi lägger till momentet spring och om man inte har en barnpuck utan en större där den inte får plats mellan tandraderna :-). Det blir nog! Men mer träning med pucken och sen variera föremålen i det oändliga!

Sen jobbade jag med hoppstå och hon är bra fascinerande min jycke! Och hon har så enormt lätt för att bygga kedjor och då kedjar man lätt hoppa och stå stilla! Eller hoppa-hoppa-stå stilla :-), eller hoppa-hoppa-flytta vänster tass bakåt och det kan sedan utvecklas till hoppa-hoppa-backa! Det gäller att vara med som tränare! Men, jag tror att jag börjar få in tänket att vara stilla efter hoppet! Kan ju bli hur bra som helst... ja, förutom bieffekten då... Hon har börjat hoppa på allt och alla och konstant! Sen hoppas jag det försvinner när jag bygger på avstånd och lägger till ett kommando på skutten! Ja, skutten ska ju bantas ner också! Hon behöver ju inte ta halvmetersskutt för att få snygga stopp!

Sedan blev det också lite det här att hålla positionen stående där den ska vara, alltså längre bak och så klickar jag och belönar bakom ryggen. Känns riktigt bra och jag hoppas att vi kan få det hela hållbart också!

I morse frös vi som sagt inne från promenaden. Till och med Bira skuttade med tassarna i luften så mycket hon kunde... Inte ofta man ser henne reagera på kyla! Sen pälsade jag på mig 1000 lager och tog min kalla bil, som vi hoppades skulle gå och starta, och åkte till jobbet... nästan 10 grader varmare här... ha ha... -33,5 hade vi på backen i Älvros :-) och OKs termometer visade -24... hi hi...

I kväll blir det mer hundträning och om det är mildare kanske en lite längre kvällspromenad! Annars vet jag inte hur jag ska hålla Lizza på en lagom nivå... phu... Hon har inte lite energi den jycken... och på lördag, då ska jag åka på hockey!! Yes!! Men, det blir mindre hundträning då då... och den smällen får jag väl ta på söndag då! Men då ska vi ju börja på kurs Lizza och jag!! Ska bli riktigt spännande!!!

Hej hopp!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Ja du Marie vart tar du all energi ifrån. Fy vad kallt det är o det ska ju inte bli bättre på hela helgen. Men jag gör som du tränar inne, men det är mycket spring i benen. Bettan o jag har bestämt oss för att ta med bur om det är såhär kallt på söndag, så kan hundarna ligga inne! Oj nu var jag pratsjuk igen. Är längesedan vi tränade och pratade,ha ha ha flera dagar! Kram o njut av hockeyn! Ps foto kursen känns super intressant ds.

vickan sa...

haha nej vi kan inte byta :P

Fy så kallt ni har de :)

hur är det annars med er??

kram