onsdag 8 februari 2012

Härligt!!

Igår, då blev det en riktig kanondag!! Och jag tyckte att jag hann med supermycket fast jag bara satt och slöade... hi hi hi... bla kollade jag på en film som pappa lånade ut till mig för jul någon gång... var ute i solen och tog ner julgransbelysningen :-), gick en mindre promenad i solen/molnen, tränade lydnad UTE i DAGSLJUS!!! Bakade, fixade riktig middag, tvättade hundbäddar osv...


Bira fick träna lite inomhus... det blev sitt och inkallningssignal med visselpipa. Åh vad hon tycker det är roligt!! Hela hon lyser!! Hon är ganska duktig, men tycker att sitt under gång är svårt. Alltså måste vi träna mer på det! Roligt att se henne var det på inkallningssignalen då hon riktigt prejjade sig före rottisarna! :-). Jag tränade och hade alla hundar med, men bara Bira tränade. De andra fattade inget av mina visslingar... Det finns en hel del i sitt att utveckla och inkallningen fungerar ju inte alls ute, så nu ska den nötas in riktigt!!

Träningen gjorde att Bira vaknade upp ur sin mamma-jobbar-det-är-trist-dvala och var superuppmärksam hela vår mini-promenad. Sa jag Lizza så var Bira som en raket vid mina fötter... hi hi hi... och jag tränade lite på "godis" som inkallningsord, vilket Bira givetvis var med på till 150%! Lizza kunde tydligen inte ordet och vimsade mest på i sin egen värd... Där behöver jag bygga upp ett värde i att springa till mig! Nu låter det som att jag promenerat med hundarna lösa här i bygden, men så är inte fallet.... det var koppelpromenad! Men, man kan ju träna för det :-).

Jag tränade också en del lydnad med Lizza ute. Började med linförighet och då mest position... Jobbade så att hon får söka upp min vänstra sida och jag klickar innan hon kommer för långt fram, jag belönar bakom eller vid mitt ben, och går ifrån henne så hon åter måste leta sig in. Nu handlar det inte om att gå, utan inta rätt position... Sen tränade vi givetvis på att gå lite också och jag försöker då komma ihåg att hon ska hålla sig bra i position och annars avbryter jag henne och vi gör om. Och eftersom vi tränat "mycket" på att stå stilla vid sidan nu så måste jag komma ihåg att belöna sitt vid halter, så jag inte tappar dem :-).

Sen la jag en ensam plats... 4min och matten på ca 20m. Blev lite oroligt på slutet, men rätt ok ändå... nu är det inte några exakta 4 min, utan jag räknar helt enkelt när jag står där, för att få ett humm, och jag vet att jag räknar sakta, så hon låg säkert 5, hi hi hi.

När vi var där ute och grejsade så erbjöd hon hopp-stå och jag köpte det direkt! Hon bjussade dessutom på att stå stilla när hon landat... härligt!!

Funderar på att plocka ut krypet lite... bort från mattan en stund :-). Även om vi filar på det på mattan så är det ändå bättre att få det på fler platser och större yta.

Idag ha jag varit på Sveg en sväng och köpt blomkrukor och plastmuggar!!! :-)... Bad Jennifer och fick åka in en sväng... super!! Gissa vad jag ska göra nu ;-).

Jag har också satt igång ett långkok! Mums!! Och eftersom jag är lat och med tidsbrist så kokar jag nu några kg kött, i två kastruller... och det är grytbitar... så fryser jag in med sky i portionspåsar och så är det bara att ta in och tina och göra klart sedan och plötsligt kan man servera långkok på 20min! Perfekt!! Dessutom gott...

Ja, som ni säkert förstår nu så vabbar jag idag också! Men, hon är mycket piggare idag och hade nog kunnat gå på skolan idag, eller så är hon piggare för att hon fick sova i morse och inte har några måsten!

I morgon och på fredag har jag lediga dagar denna veckan och ska i morgon åka till Mora och shoppa hundmat. På fredag hoppas jag kunna träna hund med Ulrika :-) och sen tar en helg fylld med jobb vid :-(. Lördag, 11-16, helt ok... sedan söndag, 10-19... zzz... och sen fem dagar med 8-17 jobb. Riktigt normal tid en vecka alltså!

Hej hopp!!

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Klart vi ska träna, hoppas någon mer hänger på oxå, alltid nyttigt.
Kram!

Matilda sa...

Kanon att Du tränar inkallning!! Dina hundar kommer snart inte lämna din sida en millimeter eftersom de bara vill att Du ska ropa på dem ;)

När jag har flera hundar lösa, ropar jag antingen "hundar" eller "tjejer" som inkallningskommando för dem allihopa. Även Wiggo kommer på ordet "tjejer", haha :D

Liza sa...

Åh ge mig ett bra tips på krypinlärning Marie. Lizza är jätteduktig ju!
Ha en härlig träningsdag idag du o Ulrika :)
Kramar