fredag 24 februari 2012

jobbar...

och jobbar och... känns det mest som! Men, nu är det denna dagen, sen är det 4 dagar ledigt (minst)!! 3 dagar helt off, sen ska jag till den stora staden (Östersund) på tisdag och få lite ny medicin... och sen är planen Uppsala, men den är inte 100 spikad än!

I går när jag åkte hem så låg det en död ren på vägen :-( och den stackars samen stod där också... och jag hade inte hjärta att stanna och fråga om jag kunde få lite päls till min/vår doft träning... men jag räknade ut att jag skulle åka tidigt idag och se om där fanns någon päls på marken. Nu glömde jag det, givetvis!! Men, där fanns päls (renen låg kvar) och jag hoppas den ligger kvar i kväll och att jag kommer ihåg det!! För just ren, det tillhör ju något som ingen vill att hunden ska jaga/intressera sig för (hoppas jag!!)!

Sen går inget som planerat... i tisdags skulle jag träna när jag kom hem... kl 18.50, typ, ringer Jennifer och vill att jag ska handla så hon kan baka semlor, för pappa har inte köpt semlor... och ni förstår min panik!! Nu räddade Bodil J min kväll, som serverade mig hembakta semle-bröd så "vi" bara behövde vispa grädda och fixa mandelmassan... TACK!!!! Nu blev det dock ingen hundträning eftersom kl var ca 20.00 när jag kom hem...

På onsdag var jag superduktig!! Jag visste att det var möte på kvällen och därför tränade jag ute hemma 10-15min på morgonen!! Eller morgon och morgon... på förmiddagen :-), mellan promenad och jobb! Vi tränade linförighet, som var usel, ca 2m framför mig... och plats ca 2-3min, sen var jag tvungen att springa :-).

Onsdag var ju möte... blev inte riktigt som jag tänkt mig, men en massa nya underbara människor i tävlingskommitté och ett mer fördelat ansvar kan man säga! Så, det blir nog bra i allafall!

Igår... f-n vad trött man är när man kommer hem... men i alla fall blev det lite träning med Lizza. Välbehövlig krypträning... och nu var hon tidvis lite fuskig och bitvis tyckte jag hon var underbar!! Gäller nu bara att få till positionen så är vi snart där!!! Riktigt roligt!

Sedan blev det också lite hopp-stå och på riktigt hyggligt avstånd (1½-2m) och varierande stå-stilla-del efter. Ibland klick vid landning och ibland efter flera sekunder. Nu behövs stimulukontroll!! Och att hon kan stå stilla en längre stund efter... Tänk vilket inkallning med ställande... :-). Kommer väl inte förens i högreklass tror jag, men... :-) Vi har ju en bit kvar!

Det ÄR fredag idag!! Och 8 dagar kvar :-). Och max 3 jobbdagar ;-) och sedan ska jag om inte flytta ut så i alla fall vara ute större delen av dygnets ljusa timmar!

Och Liza... det är Lizza som doftdiskriminerar... eller i alla fall är den duktigaste av dem :-). Bira borde ligga i hårdträning och Siri borde kanske börja, men... :-)

Hej hopp!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Just den där luktträningen är ju även jag intresserad av för framtida projekt som ev är på gång ;) Bra att du lär dig söstra mi så kanske kanske du får hjälpa mig när det ev ska börjas tränas......... :)