måndag 6 februari 2012

Inkallning

Idag har jag funderat en del på inkallning. Har bla bett Matilda att peppa mig lite där! Hon har en sådan där superinkallning på sin jycke som jag tycker att alla ska ha på sin hund innan man släpper dem lösa... Ibland undrar jag lite över det... Har verkligen folk en sådan inkallning på sin hund att de bör ha den lös?? Är det bara jag som inte har en tillräckligt bra inkallning?? Hur bär ni er åt för att få en bra inkallning??

Jag har använt ordet "kom" som inkallningssignal, i ett speciellt tonläge... Men jag funderar på att byta... Vad ropar ni?? Jag vill helst inte ha namnet eftersom jag gärna har en signal till alla hundar... Ska jag nu lära in något nytt? Hmmm... jag tror inte det tar längre tid, i alla fall inte mycket, än att frächa upp det gamla... Kanske "godis" eller "titta här" (som kan bli titta), som halvägs är inlärda??

Steg 1: Kom ihåg att variera belöningar!! Superbelöningar!!
Steg 2: Inne i köket...
Steg 3: ute på gården, ev med lina...
Steg 4: ute på promenaden, ev med lina

och om jag kallar in massor med gånger på varje så borde det fungera?? Och om jag inte kan träna inkallning på promenaden (vilket jag alltid borde, men jag kanske inte vill när det är -20 typ) så ersätter jag det med träning inne, för ju fler ggr hunden lyckas komma på inkallning, desto bättre borde ordet sitta, även om det är simpelt?? OCH om jag använder samma ord till alla så kan jag träna på det när alla hundar är med... det ger ju lite konkurrens och frågan är om den är bra eller dålig?? Kan den ge att hunden inte kommer när den är ensam?

Har ni sett att jag laddat upp nya träningsfilmer idag?? Kryp och hopp-stå!! Krypet är lite väl högt tycker jag nu när jag ser det från sidan... Frågan är om det sänker sig själv när hon börjar få flyt på det? Hur får man annan bakdelsteknik och lägre rumpa?

Känner mig lite piggare nu, men inte alls så pigg som jag trodde jag skulle blivit... Kanske är det inte bara måndag, kanske är jag förkyld...

Hej hopp!

2 kommentarer:

Liza sa...

Vad duktiga ni är på kryp :) Kanske lite hög där bak som du säger men tips...haha inte från mig som har fullt sjå med att komma på hur jag ska lösa det själv.
Vad gäller inkallning så vet inte jag riktigt vad jag använder för ord :P Är de långt bort blir det en busvisslning. Sen använder jag nog både kom, hit och här tror jag.
Kramar och hoppas piggheten återvänder snart :)

Anonym sa...

Vid inkallning på promenader busvisslar om dom är en bit bort och ropar godis!, dom kommer direkt. Om dom är nära så säger jag, titta här! godis! (jag brukar ha godis i en prasslig påse eller en liten burk) alla 7 kommer som skjutna ur kanoner, vi möter folk på skidor, skotrar m.m. det här funkar bra för oss. :-) Cecilia