söndag 27 februari 2011

SM-inspirerad!

Eller barn och hund-dagen skulle titeln också kunna vara =).


Idag blev jag som vanligt väckt med tuppen... strax före sju och jag hade nog behövt sova till tolv =). Jennifer var också uppe ganska tidigt och efter att vi varit osams en sväng så åkte jag Jennifer och Lizza in till Sveg och kollade på SM. Jennifer njöt av alla hundar (mest av de irländska settrarna som just nu står överst på hundlistan OCH som var med och körde!!), av hamburgare och semla... jag jobbade lite med Lizza. Jag vill att hon "bara ska vara hund" och inte hoppa omkring och reagera på allt som rör sig. Nu ska jag säga att jag är supernöjd med henne!! Hon stod med framtassarna på saketet som stoppar publiken och tittade på hundarna som sprang förbi henne på 1m håll, inga problem!! Riktigt häftigt faktiskt. Är det något som kan få igång en hund så är det ju en annan hund som springer, men icke... =). En gång när Jennifer försökte få upp henne, då hoppade hon upp hel och hållen =D =D, 4 tassar uppe på en bräda, en meter upp... GALENPANNA!! Sen fick hon hälsa på en del främmande människor, även barn, och det fungerade riktigt bra och det gör mig superglad!! =). Jag vet ju att hon är snäll, men hon tycker det är lite jobbigt och har så lätt att reagera på häftiga rörelser och sådant och... i alla fall var detta perfekt för henne!!

När vi kom hem så tittade vi på skidåkning, Jennifer rastade tre av hundarna, mest för att få sällskap ute och hon testade också att leka med dem... hi hi... Tanija var olydigast och mest galen med leksaken sa hon... Konstigt... =D =D. Sen gick vi ut i det OTROLIGT vackra vädret och skottade ur framför dörren i hundhagen och så fick Lizza vara där med Jennifer. De lekte och hade det super-roligt!! Det är ganska iponerande hur Lizza tänker fast hon går så totalt in i leken!! Hon biter ALDRIG fel... Alla de andra idioterna jag har bara biter och "hugger" när de leker och man kan få sig en hel del törnar, men Lizza verkar ha sten-koll!! Kul!!

Japp, sen kom Jennifer på att hon ville åka skidor efter hund och efter lite övervägande så blev det inte Lizza utan Siri som fick den stora äran! Siri kan man tappa, hon springer inte iväg i alla fall och kommer när man ropar... sen så är det ju ingen spring-garanti på henne, men vi lurade ut hur vi skulle göra! Jag lämnade Jennifer och Siri och gick iväg, sen sa Jennifer till och Siri sprang till mig. Toppen... men ganska drygt... fram och tillbaka, fram och tillbaka och vilken tid det tar... En idé dyker upp och jag ger Jennifer en boll, sen drar hon Siri med sig över täkten, lägger ner bollen, startar Siri mot mig=fart och sen vänder de om och då ligger ju bollen där... ha ha och så blev det fart åt det hållet också! Tror Siri blev ganska sliten... =).

Sen gick vi in och tog en välförtjänt vila... och perfekt middag... =). Vill ni se fler bilder från idag så får ni kolla i mitt fotoalbum!!


Nu ska jag träna lite med Lizza, medan temperaturen ute tillåter, fast jag känner ärligt mest för att lägga mig och sova =). Sen blir det en tuff vecka där jag ska göra allt klart för nästa vecka!! Laga lite mat, baka lite och så där... nedräkningen har börjat!! Snart kommer vi kojan!!

Jo, sen måste jag ju berätta om KLANT-Siri också... ibland så bara...pust!! Jag har ju köpt en superfin grind som vi har mellan hallen och hallen ;-), undrar om det stod valp-grind... hmmm... jag har ju förut berättat när hon sprang in i grinden och mitt knä var i vägen och att det gjorde ONT och jag blev ARG och det här är väl beviset för att straff inte fungerar... (ja jag vet, det kan fungera, men...). Nu sprang hon igen in i grinden innan jag hunnit öppna den helt (jag skulle dessutom inte släppa ut henne utan gå in själv...), denna gången så var jag inte ivägen, men jag höll i handtaget, som hon knäckte... tack och lov inte helt av, men spärren försvann och allt är inte längre så stabilt. Där fick jag för den grinden!

Tjolahopp!
(om någon undrar, första & sista bilden=Siri, resten Lizza!)

1 kommentar:

Liza sa...

Ja visst blev man inspererad till att börja åka skidor med hund allt! Det såg bara såå härligt ut! Fast man ska ju kunna stå själv oxå, haha.
Bra med namn för jisses vad jag i alla fall har svårt att se vem som är vem :)
Kramar och tack för i helgen :)