tisdag 1 mars 2011

6 dagar kvar!!

Sen åker jag till skogen och bor där nästan i en hel vecka OCH det ska bli så ofattbart UNDERBART så ni kan aldrig tro... Där är man ute, läser en god bok, sover och äter... ljuvliga livet!! Man sover när mörkret kommer, vaknar när man vaknar och hundarna kan vara hundar mest hela tiden! Johan är super-orolig för att Bira inte ska kunna vara lös och säger att det är mitt ansvar... ha ha... visst kan jag ha fel, men jag tror hon kommer leva livet med oss och skulle hon dra så är det i alla fall kilometrar till närmaste väg och mycket snö på vägen dit...

Vad tycker ni om min vår-sop här ovan?? Ha ha så det kan bli i takdroppet!

Idag skulle jag och Lizza varit på lavinhundsträff, men jag kom mig inte för att åka (just nu ångrar jag mig =) ). Bestämde mig nog i går kväll. Jag ska nu försöka vila upp mig lite och bara ta det lugnt... Jag måste ju ändå fixa en massa denna vecka, som laga mat (inför nästa vecka) och baka lite. Det är ganska skönt att ha en del som är klart, man blir sliten efter hela dagar utomhus och där finns ingen lyx som el och så.

Vet ni vad jag glömt berätta!!! Lizza kan göra en "hel" apportering nu!!! KUL VA!?? Ha ha ha... kanske det gått en vecka sen jag testade och det fungerade kanon! MEN ännu gör vi den på mycket kort avstånd... bara ca 1m, men hon grejjar det i alla fall!! Både inomhus och utomhus och igår även på klubben fast Anneli sprang med sin jycke bara någon meter från oss. Jag är i alla fall så super-överlycklig för detta!! Tänk vad fånigt lite som kan få oss så fånigt glada...


Jo! Jag ska berätta lite om apporteringen och just det här att springa ut och gripa. Det kan vara ganska lurigt och inte helt ovanligt att hunden "dras upp" och springer ut och åker på/leker med apporten innan inleverans. Detta gjorde även Lizza första försöket och jag muttrade då till henne (jag vet, jag ska inte muttra utan ignorera, men ibland faller man tillbaka, tyvärr. Inte lätt att vända Härjeån, ni vet) och mötte henne, tog apporten. -tänkar-paus- Tanken kom då att jag måste försöka plocka ut gripandet där borta och belöna bra sådana... och jag "slängde" apporten, skickade henne och nu åkte hon inte och jag kunde klicka för ett perfekt gripande!! Sedan dess har hon gjort mycket fina upplockanden och inte visat någon tendens till lek och bus. Kanon! Nu tror jag att jag fått till detta utan att muttra. Hon är så klok att har jag brutit henne och gjort om så har hon vetat att något var fel och gjort om rätt, hon är ju tränad på det viset...

Ja, vi var på klubben och tränade igår! Och fler var alltså där, vilket är roligt. Bäst av allt var nog att Agneta tog ut "sina små" också. De har Lizza aldrig sett och då blir det genast svårt att koncentrera sig... Men, jag är i stort nöjd med vad vi utförde. En hel del låånga linförighetspass (ja, långa för att vara vi :-) ), lägganden som var bra till en början och på slutet, men en katastrof i mitten... en plats som var...ok... Vi har ju inte tränat så mycket på det här med att ligga kvar nu under vintern. Jag tycker det är svårt när det är kallt och vill inte att hundarna ska få obehagskänsla av kylan och förknippa det med momentet, men nu börjar det bli läge att ta tag i det igen!

Bilderna är från promenaden med "de små" igår... Lizza åker kana på ryggen nerför backen!! (ser ni spåret efter henne??) Ha ha, hon är en rolig prick! och på något sätt kan jag här ana ett visst släktskap med Tanija =) men Tanija har lite mer sprutt i sin kan-åkning. Hon springer och tar fart, slänger sig och åker, Lizza skuvar upp fart med fram och bakben (med huvud och en bog i marken) innan hon glider iväg =). Och ja, Tanija och Lizza är släkt... Tanijas farmor är morfars-farmor till Lizza (nära och bra). Jo! Var ut och kollade lite på SKK-avelsdata idag och insåg att fler av Lizzas syskon är röntgade och jag tror fler är på G då fler stod på uppfödarens hemsida. Det ser bra ut... A-ua på dem alla och såg också att ytterligare en gjort sitt MH. Kollade också "spindeln" för Lizza, ha ha ha... hon har mer av det mesta (än genomsnittet) om någon nu tvivlat på det... Hon är ju liksom "mer" =).

Tänk vad man kan sväva iväg... Johan och Bira tränade också igår och jag bara måste säga att det jag såg såg riktigt snyggt ut!! Platsen var riktigt bra, för där var riktigt rörigt omkring... Hoppet (ut-hoppet) börjar de få riktig ordning på... Kalas!

Nu ska jag njuta lite av det vackra vädret!! Tempen har stigtit med ca 10 grader sen jag vaknade och ligger nu på -13 med fullt solsken. Är inte detta bara bäst!??

Och utmaningen, att backa slalom... den ligger tillfälligt på hyllan... För jag kan för mitt liv inte förstå var jag ska sätta benen!!! =D

Måste ju också berätta om ett litet sammanträffande... Var ut på facebook igår eller något... sker oftast inte varje dag... och såg att En Bodil G hade kommenterat på Biras uppfödares syssla. Denna Bodil har jag varit på läger med i en vecka för många herrans år sedan... Ha ha... världen är liten!!

Tjolahopp!!

3 kommentarer:

Ulrika med galningar! sa...

Förstår att ni alla längtar efter sportlovet, för jag vet vad ni brukar göra då. Njut lite åt mej oxå då. Ja jag vill just nu vara hemma i SOLEN!!! Kramar på er "träningsgalningar"!

Ulrika med galningar sa...

Fick ni korten från republikenshund???

linaa & Luzza sa...

Haha Marie har vi tagit oss vatten över huvudet?
Jag sitter oxå fast där... vart tusan ska jag sätta benen... hihi.
Har de på is jag med... nästa vecka e jag eldig massa kanske ska ta tag i de då... lovar att berätta om jag kommer på en lösning!

Nu e d bestämt 2april MH för Luzza. ÄNTLIGEN!
Någe som kan vara bra att tänka på?