onsdag 2 februari 2011

Flyt

Eftersom detta är en träningsblogg och med/om hundar och då jag blivit klicker-nörd skulle man ju kunna tänka sig att detta inlägg då kommer att handla om flyt och flytmål i träningen (hunden utför "momenten" utan att tänka mellan, det blir schvung i det och...), men så är icke fallet! Det ska handla om mitt vanliga oflyt och att jag faktiskt och ibland kan ha lite flyt också!!

Först! Mina skor läker!! Jag blir dyblöt om fötterna efter ca 3km och då jag går så där en mil eller så mest var dag så kan ni själva räkna ut hur skönt det är och hur bra fötterna mår av detta! Japp, så fast jag egentligen inte har råd så bestämmer jag mig för att jag ska beställa ett par nya vinterkängor!! Och nu är det ju så att jag har lite speciella fötter och gillar inte riktigt att skicka efter och icke prova, ni vet. MEN de kängor jag redan har finns på postorder (engelson.se), kanon! Och vet ni vad... de fanns kvar i storlek 37 & 38!!! Min storlek brukar annars finnas då den är lite udda (lite större ;-) )... Men icke! MEN, de hade ju också ett par andra vinterkängor av samma märke, och de borde väl vara ungefär lika?? Gissa!! SLUT!!
Så, jag letade fram en flaska super-impregneringsmedel och i morse skulle jag fixa dem, i alla fall tillfälligt... =) =), nu skulle de få!! och vet ni... det är supersvårt att impregnera skor som inte har något tyg kvar att impregnera... Ha ha ha!!!

Så nu har jag beslutat mig för att i morgon åker jag till Orsa/Mora och shoppar skor... kul att ha 15-16 mil till affären där man kan hoppas att de har skor till mig =). Nu finns det kanske närmare, men om jag ändå måste åka tar jag Mora och köper på mig ett lass med hundmat på samma gång!

Mer oflyt! Igår, den första februari... på min vanliga promenad råkade vi stöta på några järpar och det var ganska spännande där ett tag, med TVÅ hundar som skulle äta upp dem och järpar är ju ganska roliga fåglar, ibland... he he... När vi fick syn på dem så var de kanske 1-2m från oss, sprang en meter, flög en meter, tittade lite på oss, flög en meter till osv, på järpars vis! Och jag önskar jag kunnat fota dem, de är otroligt vackra!!! Men, jag hade fullt upp med att hålla mig på benen och på spåret... Passade också på att träna Bira på sitt och det gick riktigt bra! Sen sitter hon ju inte någon längre stund, men om jag bara haft henne hade det nog blivit ännu bättre! Hur detta kan vara oflyt?? Kommer till det...

Sen så fick jag syn på en orrtupp, lovlig till 31/1 och den 31/1 när jag var ute och jagade såg jag inte ett liv, eller jo det gjorde jag ju... några mesar, men inget jaktbart... Nu visade det sig att denna lilla söta tupp inte var ensam, utan där var säker 30 (!!!)st och jag kom inom skotthåll med 2 idioter i kopplet!!! Aaaaahhh!!!

Dagen igår bjöd annars på rätt konstigt väder... först såg solen ut att vilja spricka igenom, sen började det snöa, och det övergick i regn =( och sen uppehåll och så avslutades det hela med att solen faktiskt kom fram! Vädret som var på småttingarnas och min promenad gjorde att Bira fick klumpar i pälsen som var större än 1dm i diameter!! och jag fick flera gånger stanna och försöka få bort dem, stackarn... och det hela gjorde att Lizza knatade iväg, när jag var upptagen och sen lekte hon någon av sina fåniga lekar ute på hygget... Tur hon har lite kola i alla fall och när jag började gå där ifrån så kom hon snabbt ikapp och jag kunde få med henne hem!

Hade igår tänkt träna ute i dagsljus och filma =), men det han jag inte riktigt med...

FLYTET kom idag!! När jag går där i min egen värld, Siri i koppel, Tanija lös framför mig... Ja, ni vet, man ska låta de gamla följa med på promenaderna och gå i sin egen takt (ni ser nu den gamla hunden 100m bakom, tungt släpande fötterna va!? ;-) )... Tanija skuttar som vanligt glatt framför oss och jag får tjata lite på henne ibland att vänta på oss vanliga dödliga också... Jag har de senaste dagarna dessutom skippat att ta med kopplet ens... Vad ska jag med det till?? Använder det aldrig... tittar jag upp och ser att det 1m framför Tanija står ett RÅDJUR!! Det enda som jag banne mig inte kan stoppa Tanija för... (har slagit mig som f-n när vi cyklat några gånger!) "Stanna" klämmer jag fram och Tanija vänder på huvudet och tittar på mig och så kallar jag in henne, gör en ögla på Siris koppel trär det över hennes huvud och DÅ får jag hjärtklappning!! Fy bubblan!!! Rådjuret stod lite dolt av en gran och hade troligen inte vind av oss och inte vi av det... Jag såg det först, sen hörde det mig... Hade Tanija sett det först så hade snödjup, ålder, snabbhet inte spelat någon roll... det hade räckt med ett skutt!!! Förstå hur nära det kan vara... phu!

Sen när vi går så står det en bil längs vägen och jag tänkte nästan att det var någon ute med hund... så jag höll Tanija lite närmare oss när det var krön, annars såg jag ju bra och hon lyssnar på mig... Vi gick dit jag tänkt och vände... När vi kommer tillbaka mot bilen så dyker det upp en ensam jämthund (vet han har tikar...) och hon blir ju... ja ni vet hur hundar möts... Jag kopplade upp Tanija på samma sätt igen... Kanske fel, men hon är lite... hundar ska uppföra sig när de möter henne annars kan hon bli sur, men hon är liksom inte elak. Och det är ju inte Siri heller som får ta första mötet... Det går bra, men då ska jämten hälsa på Tanija och den blir då lite stel och börjar morra mot henne -fel jycke!- Ja, givetvis fräser Tanija till, vilket jag tycker är tillåtet, ynglingar ska fostras =) . I alla fall river jag ifrån då. Tänker inte ha något slagsmål med 2 hundar i samma koppel, eller inget slagsmål alls... Jämten köper det och går till sin bil, allt frid och fröjd... Då kommer husse, jag hade sett honom ett tag, pratande i mobiltelefon... Jag blir inte sur, han har lika stor rätt som jag att ha sin hund lös, men... Om jag ser någon så ropar jag på min hund och han måste ju ha hört att Tanija sa ifrån och att jag rev i... säger man inget då?? Hur gick det, kanske... Vet ni vad han säger?? Jo, mina hundar är snälla med andra... ha ha... han skulle kanske behöva få veta VEM som morrade (och till vem... ) , men jag orkade inte bry mig utan svarade bara att mina också är snälla... kanske skulle jag sagt att det annars inte hade varit något kvar av hans hund =D =D.

Jag har också gjort slag i saken och tränat lite ute, i dagsljus... svårt med ljus ändå när solen ligger på vissa partier... Det hela med ljus handlar om att jag ställde upp kameran på sparken här ute och filmade oss! Alla de filmerna, bra och dåligt har jag laddat upp under mina filmer! Nu tränade jag lite mera, men tänker inte skriva om det här och nu... tänker natta jyckarna istället =).

Jag har också lagt upp nya bilder i fotoalbumet, gjorde 3 nya album, inkl fula närbilder på Lizza-liten... Insåg att hon inte kan vara stilla, och att hon tror att kameran betyder lek! Fota ett snyggt huvud då... när matte grälar för att man leker... he he...

Sov sött!

3 kommentarer:

Sussa sa...

attans, kan du inte vänta till lördag med mora? :-)

linaa & Luzza sa...

finns 3 filmer på luzza nu i bloggen upplagt tidigare idag:D

linaa o Luzza sa...

Den utmaningen antar vi oss:D
SHIT ska klura lite på hur vi ska lära in de bara... får bli bitvis...backa kan hon redan så får utgå från de eller vad tror du?:)