torsdag 10 februari 2011

Inget

Har inget att skriva, har inte gjort ett skit... drömde i natt att Lina & Luzza var klara med utmaningen att lära sin hund backa slalom, jag har bara tränat på det en gång... Snacka om att luften gick ur mig!! Har sovit skit dåligt, snön vräker ner... Tvätt ställningarna är fulla och jag har en mega hög med tvätt, ja vad kan man mer säga?? Jo, nästa vecka kommer jag behöva åka till Sveg MINST en gång varje dag... URK! Utom onsdag tror jag...

Och vet ni mer?? Jo, de två senaste dagarna har varit helt otroligt UNDERBARA!!! Jag ÄLSKAR verkligen den här årstiden när det var som igår!! -3 kanske och en strålande sol!! Det kan faktiskt inte bli bättre!!! Jag skulle kunna gå hur långt som helst... Nu blev det en 8:a med "de små" och en 5:a med "de stora", mer hinner man inte på en dag =)! Och idag, som sagt, snöar det och jag har som mål att skrapa ihop 7-8km i alla fall... totalt alltså... OCH jag måste också ta tag i hundträningen igen!! Inte bra att lata sig så här!

Bira är ibland ett stort bekymmer... Hur i hela fridens namn ska jag lära henne att inte skälla på hundar vi möter?? Jag tyckte ett tag att vi fått ett genombrott och det komma inga ljud förens vi var mitt för den mötande hunden. Kanon och en lösning kändes mycket nära! Nu skäller hon på mitt "bra" (som vanligen då följs av en belöning för att hon är tyst när hon ser en annan hund), även om hunden är 200m före oss... Nu är frågan om det här är ett steg tillbaka innan vi lyckas eller om jag ska lägga mig ner och gråta!! Jag inser ju dock att det mest lämliga här vore att bara ta ut Bira och jobba ensam med henne i hundmöten. Lätt som en plätt!! Utom att vi aldrig möter hundar när det bara är vi... Det är också därför som jag använder bra och inte klickar (blir krångligt och känns fel när Lizza är med!). Ja... jag ska i alla fall försöka att inte vara så lat, utan på morgonen, då vi vanligen möter Hugo (hans husse och matte vet dessutom vad jag jobbar med och att jag uppskattar att de möter mig utan att stressa!!), ta bara Bira och verkligen jobba med det här!

Nu när jag inte har gjort så mycket så kan jag berätta en sak som jag hörde på nyheterna i förra veckan eller så och som jag IRRITERAR mig otroligt mycket på!! Det handlade om fattiga barn, och det var vanligast i Malmö tror jag och jag tycker det är superhemskt med fattiga barn, men jag blev ändå tvärförbannad!! De intervjuade en mamma... och de hade "inte ens" råd att köpa TV-spel till sina barn och det gjorde ju att barnen inte hade något att göra när det var så här kallt (kallas för övrigt vinter och förekommer varje år i Sverige!) och eftersom det var för kallt att vara ute satt barnen i trapphuset och lekte!! Då är mitt tips att köpa kläder till barnen (och tänk vilka superkläder barnen kan få för priset av ett TV-spel!!!) och en pulka och en spade... och kanske det samma till mamma och pappa så de kan lära sina barn att leka ute och använda sin fantasi!! Mina barn "fick" sitt första TV-spel när Johan för drygt ett år (två?, minns inte riktigt...) sedan sålde jultidningar och lyckades få ett... nu ska jag inte säga något, för jag har en dotter som är en TV-idiot och jag blir GALEN på henne, men jag vet att det till 100% är mitt fel och inte vädret! Men i alla fall så tycker jag inte TV-spel är det som man mest ska tänka på om man är fattig... och tänk vilka fördelar dessa barn har sen när de blir stora, de har fått använda sin fantasi!!

Japp, hundar igen! Tittat på film igen... på lek och där är ju ytterligare en sak som jag verkligen måste ta tag i!! Att få Lizza att komma och vilja komma med leksaken till mig... klurar, men behöver ta tag i det! Måste kanske också jobba med att hon kan jobba med mig på ett sansat sätt trots att leksaken ligger i fickan... Och plötsligt blir det på tok för mycket igen!! En eller två saker att fokusera på räcker, annars blir det rörigt för Marie och så rinner något ut i sanden!

Har någon läst "Släpp kontrollen lös"?? Vad tror ni om paus-leken?? Kan jag använda den för att få mer kontakt vid lek??

hej hopp i snövädret!

Oj, nu glömde jag igen!! Igår, när vi skulle på promenad, så mötte vi Magnus, grannen, och vi stannade, Bira skällde som en idiot, svansen gick som en propeller och hon skulle bara till Magnus!!! Han pratade klart, och kom sen och hälsade. Jag höll tillbaka Lizza, hon var otroligt uppskruvad och då hon har lite lätt för att nypas när hon är på G så tycker jag det är bättre att hålla henne tillbaka. Grannen tycker att nu känner hon väl mig!?? Och då hade ju Bira hälsat av sig det värsta och nivån sänkts några nivåer, så jag släppte fram Lizza och de hälsar på varandra OCH det går givetvis KANON!! Undra varför jag är så där fånig!?? Fast hade jag släppt fram henne direkt så hade han kunnat bli nypen... Hon är ingen ultimat sällskapshund min Liten, lite för mycket hund för det, men jag gillar det när vi jobbar och hatar det hemma... ha ha... kanske skulle tagit tag i det också ;-)... pappa sa till mina 4 idioter i tisdags när han var hit att de uppförde sig som att det aldrig var någon och hälsade på oss utom han och det är ju sant!! Ingen törs väl... ha ha ha!! Sen är det ju så att Tanija älskar min pappa, Siri med och Bira och då blir det ganska mycket stress och glädje som kommer när han kommer och Lizza vet väl inte riktigt hur hon ska hantera det (Bira löser det genom att gå undan och sätta sig och skälla tills besökaren har tid att hälsa på henne utan att de andra hundarna är med!! Smart jycke!! Hon gillar inte bufflandet.) och går då upp högt i varv och blir bitig och flamsig.

Nu kanske... tjolahopp! men vet ni... ;-)

1 kommentar:

linaa o Luzza sa...

Haha oj nu e d illa när du tom drömmer om oss haha.
Ingen brådska jag har typ träna på de 3gånger bara... har jobba så då hinner jag inte med träningen:(
Kan vi ha året ut på oss? haha;)