torsdag 17 februari 2011

tänkt till!


Japp... Varför tänker jag så mycket och gör så lite?? Konstaterat att jag just nu tänker köra hjärntvätt på TRE saker en tid framöver... Ja, det gäller Lizza då... Apporteringsingångar, "Kom" och att leka med mig och komma med sakerna (kör på hand-target med sak i munnen)... Ser ni den röda tråden?? Ha ha... den upptäckte jag EFTER jag bestämt vad jag skulle hjärntvätta in nu under några veckor =)!


Igår var vi ute och tränade apportingångar och jag gjorde det också lite svårare för henne då jag kastade apportbocken lite lätt (den ska ju ligga 0,5m framför henne) innan jag kliver ur poss. Och det blir bättre!! Hon är inte lika benägen att dra därifrån längre... =D!

Jag kastade också ut skinka på marken och kallade in från det! Det fungerar utmärkt!! Och vi jobbar också på att man inte får springa och fortsätta leta mer godis förens jag säger det... och det blir också bättre!
Tränade också på att gå fot, men det var ingen bra dag, hon var åter väldigt långt fram... men jag vet ju att hon kan nu och försöker få till det bra. Hon börjar dock få bra ork och snart (ha ha ha) kanske vi kan ta oss igenom ett program ;-).

När vi kom in sen så lekte vi i köket och det fungerade toppen!! Hon var snabb som gatan på att dutta i handen. YES!! Och så såg jag ju på lavinträningsgrejen att dat kan vara smart att hunden får sitta och hålla sin leksak och "äga" den i lugn och ro lite innan man tar den... Testade... ha ha, med ADHD-Lizza... och OJDÅ hon tappade den, hämtade den och (!!) la sig i mitt knä och tuggade lite på den... hi hi... det hon ville var ju att vi skulle leka mera och det känns kanonbra!! Men, jag kommer fortsätta leka så här inne, det ska som sagt hjärntvättas in!

Bira fick sig också en runda här inne... Först med husse och sen grejsade hon och jag, det blev först att krypa i halsbandet och nu fick jag fram det där sista steget ibland och hon kröp i helt med huvudet!! Kanonbra!! Och sen kastade jag ut en näve av gårdagens halvtorra makaroner på golvet under bordet och ropade på henne OCH hon hade bomull i öronen!!! Dock ska jag ärligt säga att här saknar jag en bra beskrivning på HUR man "klickerst" ska göra!! Om hunden under träning struntar i en och...äh, ni förstår! Tips mottages tacksamt! Nu muttrade jag och hämtade henne, hon gick dock själv efter jag petat på henne, jag belönade sen hos mig, där jag stod från början, och om detta är rätt eller fel, det vet jag inte! Gång nummer två var lika... makaroner är tydligen kanongott, godare än korv... =). Sen körde vi flera lyckade innan vi gjorde några handtarget och packade ihop!

Idag har det inte blivit så mycket... Var först in till tandhygenisten (fint ord va!?) och gjorde klart min undersökning, sen var jag på intervju för ett mini-jobb och ska nu hålla kurs i kreativt skrivande!! He he... tror ni det passar mig?? ;-) Och, sen orkade jag inte gå med de små på Sveg som jag tänkt och då ringde pappa och räddade mig och jag blåste hem och drack kaffe med honom i stället! Mycket bättre!!

Sen tog jag mig i alla fall i kragen och gick ut med Lizza... läser ju (just nu Scaredy Dog! av Ali Brown) och funderat över att hon faktskt behöver mer aktivering än bara en promenad och hur jag (som är lat) ska kunna ge henne det! I alla fall tog jag en boll med snöre i fickan, korv i den andra fickan, en... ni vet massa trådar, flätat, och knutar på och en lina. Sen gick vi upp på hygget och jag kunde slänga den ut i snön, hon fick springa i snö, hon fick leta (något hon inte kunde på testet vi gjorde i tisdags) och vi kunde jobba på att hon skulle komma med den och hon kunde inte dra iväg med den!! Kan det bli bättre??

Jag är dessutom nöjd med hur det utvecklade sig! Från att helst vilja ligga där ute i snön och gnaga på egen hand till att faktiskt komma när jag lockade (det gick ju inte att gå iväg...) och det helt frivilligt! Nu har jag sett tendenserna förr, att hon hellre kommer när hon börjar mattas av lite, men jag inbillar mig ändå att det här var bättre!! =D

Nu ska jag vara kock och sen ska jag på draghunds-möte! Klubben är ju anordnare av SM och då ska jag hjälpa till och idag kommer info om hur! Och om jag lyckas hinna så tänker jag också träna lite hund när jag ändå är på Sveg (igen) och jag hoppas att jag orkar denna gång!! Tjingeling!!

Inga kommentarer: