tisdag 31 januari 2012

Riktigt bra!

Japp, igår, då träffade vi Ulrika och Milou på parkeringen till affären där hemma i Älvros! Och det blev en massa träning, en del surr och jag är riktigt nöjd med kvällen! Lizza har, för det mesta, en betydligt bättre possition!! Riktigt roligt och riktigt häftigt!! Hoppas bara det håller i sig... men det borde det väl göra om jag bara belönar den positionen!? Hoppas det! OCH att jag har alla celler med mig...
Vi tränade också på framförgående, inte fullt 100, men så är hon en 0... näe, det var inte snällt :-). Det är inte helt befäst... alltså, hon vet att hon ska ut, hon vet att hon ska gå där, men så blir det lite snurr och lite vims, lite fel riktning... och hon drar i kopplet! MEN just nu struntar jag i det mesta, avbryter om det blir alldeles galet och gör om... eller så belönar jag när hon kommit in rätt igen! Att hon drar struntar jag fullkommligt i just nu! Det känns som viktigast att vi får till själva momentet och kan få poäng i det.
Det kuliga var att Lizza även kunde bjussa på hopp-stå dels utomhus och dels i en ovan miljö!! Super-jycken :-). Jag ska försöka lägga på omvänt lockande här för att få att hon står stilla när hon landar, men jag tror jag måste ta det försiktigt så hon inte blir osäker på själva hoppandet. Testade lite nu och känner av en viss osäkerhet...
Hade också med ett litet mjukisdjur, typ ikea 10:-, som jag tränade håll-fast och ingångar med, för en framtid som uppletande-jycke :-). En dag ska vi nå dit!! I alla fall så var hon rätt så duktig. Mesta tiden var ett lugnt och stadigt grepp, men såg vissa tendenser till tugg så jag ska helt klart jobba mer med det!!

Innan vi packade ihop oss så la vi också en platsliggning. En gång klev hon upp, och då såg hon väldigt osäker ut och det var till mig hon var på väg och redan efter ett steg eller tre så kom hon nog på sig och la sig igen. Nu tog jag givetvis tillbaka henne till ursprungsplatsen och la ner henne igen... Sen låg hon och de fick ligga rätt länge, jag belönade dock henne med jämna och ojämna mellanrum! Kan nog kanske få till detta... :-).

Härligt med en riktigt bra träning!!

Har glömt att berätta att jag i söndags tränade Bira på sitt och kom... bara enkla simpla öbvningar i hallen hemma, MEN jag gjorde det i alla fall! Annars tränar hon mest alldeles för korta (enligt henne själv) pass med sin husse. De jobbar mest på kryp nu tror jag... :-).

I morse hade jag satt en köldgräns på -25, och det blev då promenerat... tror det var -23 när jag gick. Siri hon stannade hemma hon! Och säg nu inte att jag är elak... tror hon kände hur kallt det var ute, för när jag var upp för att hämta henne så ville hon inte gå ner och jag bråkar inte! Och inte heller när jag klädde på mig, och tog ut de små kom hon ner... Jennifer sa att hon hade legat kvar rätt länge... Alltså fritt val att inte följa med. Mest troligt pga av kylan... och då måste hon ju få vara kvar hemma då... Även om jag tycker det är jobbigt och får lite dåligt samvete över henne...

Idag, mina vänner, är det sista dagen för topp-jakt... och här sitter jag! Solen skiner och... jag jobbar, inomhus... I morgon då ska jag till tandläkaren... jag hoppas verkligen att de kan fixa min tand på riktigt!! Problemet är väl om jag kan prata så någon förstår vad jag säger efteråt!? Rotfyllning står på schemat! Och det är väl bara att provprata och se om det går, annars måste jag väl sjukskriva mig, för annars gör jag ju ingen nytta på jobbet!

Hej hopp i lingonskogen!

2 kommentarer:

Liza sa...

Ja BRA träning är väl vad även vi skulle behöva, stööön.
Vad gäller plastskenor till spark så köpte jag sådana förra vintern (om du menar dessa oranga) men de passade inte på min spark :( Den är väl för omodern antar jag ;D
Kramar

Ulrika sa...

Tack för en mycket givande tränings kväll. Synd att det inte kommer fler! Lizza var jätte duktig o blev inte speciellt störd av oss heller. Kram!