måndag 30 januari 2012

fin fin helg!

Alltså... just efter i helgen inser jag hur mycket jag verkligen saknar att ha tillgång till lediga dagar!! Och tid att fysiskt aktivera mig... Det är ju så underbart roligt!!! Och man blir så skönt trött, får så skönt ont i kroppen och... jag älskar det!!! Lite stel är jag... men inte på långa vägar så som jag trodde jag skulle vara!! Vilket ju inte gör längtan efter mer fritid mindre direkt... hi hi..

I lördags begav sig pappa och jag ut på skidor på jakt efter en tupp... och när jag berättade för Johan om vår jakt så undrade han om det var Uffe och Edvin (i Hälge-serien) som varit ute... ha ha ha... undra vem jag var ;-). Nu blev det inte så mycket skidande... mest runt runt... men lasten hem var tung och på söndag var det träningsvärk i armarna jag kände av!! DET kan ju visserligen bero på bakhala skidor också, och alltså ett enormt slitande med armarna för att komma uppför backarna, eller hmmm... snarare uppför minsta lilla kulle! :-D... Vad tror ni?? hi hi hi...

På söndag sedan så hade jag en skidtur inbokad med Jennifer och även om Siri är det mest lata i hundväg som ni någonsin kan drömma om och mest hysteriskt äter sin snö... så hade vi ganska trevligt och det är så UNDERBART roligt att skida efter hund!! När Siri väl satte sprutt, då gick det undan som bara det!! Och som Jennifer sa... det är tur att hon är korkad så hon inte fattar när nedförsbacken tar slut.... Alltså, när det var nerför så sprang hon (ibland), sen glömde hon stanna när det blev platt och uppför... skojjig hund! Ja och jag då... jag åkte efter Bira!! Det gick galant!! Hon är en aldeles lagom hund för mig!! Höll mest en jämn och fin fart, slängde sig ibland efter något spår och ibland platt som en pannkaka för att städa tassarna, men mest gick det bara fint! Och då jag har lite halvdåligt med balansen så är det toppen att hålla en mer jämn fart än med galen-rottisar!! :-D!!

När jag sen kom hem så var det Lizzas tur!! Japp, vi gjorde ett nytt försök med sparken... he he... utan hare framför... Men!! Jag hade nu inga förhoppningar, drömmar eller ens någon önskan!! Rätt praktiskt, för man slipper bli irriterad fast man är hungrig :-). Min plan, som jag ju faktiskt hade, var att om hon själv går ut före mig och sparken, om hon sträcker linan och är fokuserad framåt, DÅ belönar jag genom att slänga Kong! Och efter ganska lång stund, med promenerande med spark, lugnt sparaknde med spark, så ser jag att hon lätt börjar öka farten och plötsligt är hon där jag vill ha henne!! Belöna!!! :-) Sen tog det ungefär lika lång tid igen innan hon kom fram, men sen gick det snabbare och snabbare... YES!! Sparken är dock fortfarande läskig, men det är kul att springa... :-). Och tar jag det lugnt så här så tror jag att det skulle kunna fungera rätt snabbt faktiskt! SÅ KUL!!!

Sen på kvällskvisten så blev det lite lydnadsträning... Vi tränade på att hålla en fotposition stående, längre bak än tidigare... rätt ok, sen om vi kan överföra det till längre fotgående, det får tiden utvisa! Men, vi har i alla fall börjat försöka nu! Jobbade också lite med hopp-stå. Den tidigare träningen har ju gett att hon börjat hoppa på mig... vilket jag inte riktigt gillar eftersom hon är en så yvig hund i övrigt. Nu flyttade jag klicket till det att hon landar, när hon inte landar på mig då... :-). Detta gav i alla fall en del frustration, men också att hon slutade hoppa på mig och gjorde superfina skutt! Nu använder jag ibland ridpiskan och ibland inte... och det börjar komma från det att hon står upp också (inte bara sitter eller ligger). Känns riktigt bra!

Så är jag enormt avis på min pappa som får vara ute och jaga tjäder idag också... Det vill jag med!!!

Hej hopp!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Denna underbara helg var du värd. Glad för din skull. Evis tyckte att vi skulle komma något mer o träna lite inför hennes hök ögon o sen prata hund, skit, hund skit o skithund.
Till kvällen är det träning i älvros!!?? Kram!

Marie sa...

JAAAA!!! Klart det är träning idag :-)!!

Och klart vi ska till Evis och bli beskådade och snacka hund och annat vettigt någon dag!!!

KRAM