torsdag 5 januari 2012

WOW!!

Ok, först av allt... det här är inte bra Ulrika, inte alls bra... Varför har du ställt till det så här?? Nu vill jag ju inget annat än att träna hund!! INGET annat... dvs när jag kom hem från jobbet igår och huset var tomt så hade jag lust att stoppa in de 4-benta i bilen och åka iväg till någon lämplig plats och träna... inte röjja mig en väg till diskbänken, diska, tvätta, laga mat (hitta på middag!!), hämta ved, skotta snö... ni vet, allt det som ropade så det ekade (i det tomma huset)... Nu var det ju bara att hugga tag i göromålen, trösta mig med att jag istället KANSKE skulle komma ihåg vad jag tränat de sista dagarna, så jag kan skriva i min fina träningsdagbok... Efter middagen kröp jag ner i sängen och lyckades i alla fall få sova en halvtimme innan det var dax att kliva upp och natta hundar. Det är underligt hur svårt det ska vara att få sova när man verkligen vill och behöver. Det är länge sedan jag var så här totalslut... Jag är nu inne på min 8:e jobbardag på raken, inkluderat ett nyår (då jag inte fått sova det jag behövde) och de dagarna jag var ledig före det var de ju tvungen att ringa på vår hemtelefon kl 6 ena dagen och kl 7.15 den andra... morr... de två sista dagarna har vi dessutom haft en enorm kö på telefonerna, så man har inte ens hunnit andas mellan samtalen... URK! Nu ser det dock lovande ut med en lugn början... hoppas det håller i sig!!

Till saken jag började med... TACK för en trevlig träningsstund Ulrika!!!

Jag måste bara berätta för er om Johan o Biras träningsstund igår... han ska ju lära henne kryp... han sätter sig på golvet, hon börjar backa... tillsist skrattade både jag och Johan så vi höll på att avlida... Bira testade nämligen allt hon kan (just nu), att backa och att snurra!! hela tiden!! Även om han sa ligg så testade hon något av de två... roliga jycke... men det var ju lite synd om henne, för hon försökte verkligen att få sitt klick. När han inte klickade, då vände hon sig om och stirrade på mig, som att hon tyckte att jag skulle säga åt honom att hon gjorde rätt. Rätt intressant var att när hon backade och svansen nådde skåpet bakom, då svängde hon backande och fortsatte backa... Jag tror vi börjar prata bakdelskontroll här... Hon testade också, när backande näsa mot näsa inte fungerade att byta vinkel ut från husse... MYCKET intressant att se!! I alla fall fick jag kliva in och hjälpa herrskapet att ändra tänket till ligg-tänk och visa Johan hur han skulle få in henne til det på ett bra sätt. Jag tror han var nöjd till sist i alla fall.

Mattan Lina, jag kan ju inte se vissa bilder här på jobbet och jotex sida är helt blank... :-), så jag kan inte säga ja eller nej om din länk, inte leta upp rätt bild och länka, men du kanske kan söka... den heter 710-3304!? Alltså en matta som man kan använda som en vanlig matta om man inte har matt-ätande hundar eller så... :-)

Lizza-liten då... vi har tränat på backa, vi har tränat på kryp, vi var till Sveg på måndagsträning och när ingen annan var där åkte vi på ica-parkeringen och tränade istället för vid klubben. Jag är nöjd med henne... vi jobbade där med linförighet, platsliggning, och att stå på musmattan. Bira fick ett hårt spår på parkeringen och fixade det... så där... Nu var det snö och det var lättare att se var jag gått, men det var inte så spåren syntes lätt. Svårigheten verkar vara att få henne i spår-stämning i den miljön. Hon vill gärna träna lydnad, erbjuder beteenden, vill undersöka allt runtomkring... MEN, det kändes mycket bättre än sist! En annan skillnad jag gjorde var att hon inte fick se när jag la ut spåret... SÅ när jag åkte hem fick jag ett infall och åkte in på dollarparkeringen och la ett varsit hårt spår åt dem. Lizza gick kanonfint... eller, ja, mycket bättre än jag väntade mig... :-)! Biras spår var i spårsnö först, och det var ju kanske för lätt, men samtidigt fick jag in henne i spårtänket fast vi var på en stor öppen yta... det gick sedan över i trampad snö och då blev det svårare, men hon löste det. MER SPÅR!! :-) Jag gjorde ju också så att jag la god-bitar i spåret med jämna(ojämna) mellanrum... vissa hittar de, andra går de över! Jo, spåren vi gör är kanske 20-30meter långa... Vi börjar där och tränar spårteknik :-)!

På tisdagen sedan så träffades jag och Ulrika i Älvros och tränade... är rätt nöjd. Lizza låg inte hela tiden plats, men jag är ändå nöjd och jag vet att jag krävde mer än vad hon klarade, det var ändå skönt att se mer exakt var vi ligger i träningen och hur mycket svårare det blir när en hund ligger bredvid, eller kanske mest, en annan människa står också där, precis som matte... Jag ska säga att hon fick ligga längre än vad jag planerat, jag belönade mer sällan än vad jag planerat, hon klev upp 2ggr mer än jag planerat (hon klev upp 2ggr :-) ), allt är mitt fel, och det var som sagt skönt att se var vi står! Vi tränade också linförighet, som jag försöker komma ihåg att belöna med halt och det ger en bättre poss. Hamnar hon på tok för långt fram så avbryter jag och just nu har jag en lite svajjig poss, men jag tror den kan bli bra i slutänden! Det blev också tramp och stå kvar på musmattan och lite annat grejs.

Bira fick komma ut och gå lite linförighet. Och det syntes på Milou att löpet inte är långt borta, vilket jag ju också sett på hennes beteende mot de andra hundarna (främst Lizza) där hemma. Men ännu har hon inte kommit igång... Väntar med spänning!

Sen skulle jag ha ringt mamma och pappa... undrar hur det är med dem... har inte ens ringt och önskat gott nytt år... Jag ska försöka ringa idag, i morgon jobbar jag till 19 och då är man helt slut när man kommer hem... Nu är jag visserligen helt slut nu också, men nu kommer jag i alla fall hem på em och inte mitt i natten :-).

Min present till mig själv har kommit... superspännande och det gör ju också att jag längtar efter helg och ljusa timmar på dygnet!! Har tjuvtestat lite på lunchen en dag denna vecka, men givetvis gick solen i moln just då och allt är ju så mycket trevligare denna tid på året när solen skiner. Appropå det så säger vädret att det kan bli sol i helgen och då ska jag vara ute och njuta!!! Jag har visserligen lovat Jennifer att vi ska titta på en gammal julkalender, Mysteriet på greveholmsslott, men dessa två saker borde jag ju rimligen hinna med när inget annat finns planerat! Eller hur!?? :-). Borde också hjälpa pappa lite... och skjuta mig en tupp eller två... men det får bli nästa helg, och sista lovliga helgen måste jag givetvis ut :-).

hej hopp!

Inga kommentarer: