söndag 22 januari 2012

Vilken tur...

... att ni har bättre saker för er än att blogga :-D. Synd bara för mig som åter sitter på jobbet och redan har läst alla uppdateringar på bloggar :-).

Tur är att jag har med mig boken: Spår! -dressyr-träning-samspel- av Christer Hansson... Synd att jag nästan läste ut den igår... Egentligen ska man inte läsa en sådan bok bara non-stop så här, utan hellre ta ett kapitel (eller liknande) per dag... Nu blir det inte så, så man hinner inte riktigt grunna på det som man läser. Boken är bra, där finns en hel del att fundera på, många bra tips och saker som för mig låter helt galna, precis som det ska vara :-)! Bra idéer på störningsträning och... ja, har ni tråkigt tycker jag ni ska läsa den och få lite inspiration (MEN! Spårhunden och lukterna ÄR mycket bättre!). Jag har dock tagit med mig en ny hundig bok att läsa när denna är slut... :-). MEN! Ska det fortsätta så här behöver jag tips på bra hundböcker som jag kan läsa på jobbet... :-D!

Igår så fick Lizza-liten lite träning! Vi filar på krypet, att matte måste vara supernoga med att inte klicka för skutt (upp och) framåt, bara låga förflyttningar! Nu när Lizza kan krypa 2-3 steg har vi också börjat mixtra med helt-om krypande... ha ha ha... tidigt ute eller?? Tyck gärna till... själv tror jag mest det kan gynna hennes tänk i att hålla sig på en låg nivå, oavsett hur jag rör mig och kanske också en bättre känsla för position? Svårt var det, men otroligt roligt att se när poletten trillade ner!! Vi fortsätter jobba med detta och ska se till att få ett långt och snyggt kryp innan vi flyttar ut det!

Sedan tränade vi på hoppstå, både med och utan targetsticka (oh, så fint jag skrev nu då, menar givetvis ridpiskan ;-) ). Utan först, men jag såg ett problem som dök upp... hon gör helst sitt skutt från sittande eller liggande... snarare ALLTID från sittande eller liggande... ganska intressant fenomen faktiskt! Det måste nog ha en fysisk förklaring till att hon får mer kraft i skuttet då... eller så har hon träningsvärk (som de faktiskt lätt får av hoppstå träning i början, har dock lite svårt att tro det om Lizza som skuttar fram jämt :-) ). I alla fall så blev det för svårt att spontant få fram hoppstå från stående, det blev mest tjat om att inte sitta och inte ligga... och då fick pisken komma fram igen ;-).

Jag har också bestämt att jag måste ut och åka spark med henne! Lizza har rätt mycket överskotts energi just nu... skulle man kunna säga... och det vore nog inte helt fel att få utlopp för en del... och därför tog jag beslutet i morse! Idag när jag kommer från jobbet blir det pannlampa på och en tur med sparken, bara liten och jag... YES!

Nu tror jag inte jag har mer att berätta... Ingen som kan någon rolig historia? Eller som har en låååång story att berätta??

Hej hopp!

2 kommentarer:

Gudrun sa...

Jag kan berätta en rolig historia! Igår kväll när jag var ute och tränade Alfons i baklängesgåendet så hann jag bara tänka "varför stannar han?" och sen fick jag hela flaggstången i ryggen! Not så skönt att backa in i den... Måste ha sett sjukt roligt ut för den som tittade på! Han skulle bli perfekt som blindhund tror jag.

Marie sa...

Ha ha...Tack!! Lizza, hon hade kraschat in i mig... vilket troligen sett ännu roligare ut :-)