torsdag 26 januari 2012

morr...

Jag hatar verkligen att min hund äter rävbajs!! Jag blir GALEN!!! Rävbajs och kattbajs är det äckligaste jag vet (efter människobajs då...) och jag HATAR det!! Blir galen på min hund som bara ska äta det, hysteriskt galen och funderar på att skolka från jobbet och skjuta varenda räv (och katt??) som jag ser!!!!

Och här har jag slitit mitt hår och undrat HUR jag ska lära henne att inte äta rävbajs... Jag har tänkt och klurat och... bla har jag kommit på att jag ska använda rävbajs (ofta) som störning när jag ska få henne att välja rätt doft på en kurs som vi sedan ska gå! YES!! Idag på morgonpromenaden, då slog det mig... vad brukar jag säga?? Vad brukar jag ge för råd?? Jo, lär hunden vad du vill att den ska göra!! Det är mycket lättare än att lära dem att inte göra något... Min nya idé!! : När hon kommer till en rävbajs ska hon sätta näsan i vädret!! Bra va!? Så, nu vill jag hem och (fortfarande skjuta rävarna, men...) shejpa in en snobbig näsa hos min hund!! Och kommandot för detta ska sen då bli rävbajsar!! Jag ska nu hem och samla... hi hi hi... Ja, jag måste ju samla in kattbajsar också! :-)... Tror ni det fungerar med snö också?? Sätta näsan i vädret när det är snö på marken?? :-) Vore rätt skönt!...

Igår så blev det en del plockande där hemma... INGEN middagssovande :-(, MEN det blev lite tränande med Lizza... Testade något "nytt"... har gjort det tidigare, men kanske inte på samma nivå... och så slutade jag för att det inte gav det jag ville... Men, jag är inte sämre än att jag försöker igen! Utveckling sker ju hela tiden, både hos mig och hunden och då kan det bli så saker man testat utan önskat resultat tidigare plötsligt fungera igen. Så, Lizza skulle själv erbjuda utgångsställning (sitt snyggt vid sidan med focus på mig), där belönade jag ibland med en godbit... Sen tog jag fram en kong ur "fel" ficka... eller snarare så att jag till en början rörde min högra hand mot fickan så började hon idiot-stirra på min hand... och då tog jag ner den igen... Tillsist efter många omförsök kunde jag ta fram kongen, så fort hon tittade på den försvann den igen, fullt fokus på mig gav varsågod och kongen åkte bakom min rygg där vi sedan lekte (ja, inte bakom ryggen hela tiden, men ;-) ). Efter några försök så satt hon där stilla, med full fokus på mig och jag kunde dingla med kongen, släppa den (och hålla kvar den i snöret) och hon hade full koll på mig! Toppen!! Nästa steg är ju nu då att hon ska kunna gå vid min sida med denna dinglande "på fel sida" och hon ska inte dra sig mot den... Här tillkommer då problemet att JAG ska klara av att gå, hålla koll på henne, klicka (hinner inte med varsågod innan hon tappat poss), dingla med kongen och det får jag inte riktigt ihop :-). Ska göra ett försök i kväll med att göra samma sak, men att då ha henne stående vid sidan i rätt poss, kanske blir det då lättare att ta ett steg framåt :-). Hoppas det :-)!

Igår var jag till Ljusdal och lyssnade på info om de nya bruksreglerna... Men, jag och Ulrika tog oss först en tur att hälsa på Evis, för fika och en massa hundsnack!! SÅÅÅ supertrevligt!! Hade kunnat stanna där för vidare surr istället för infon, ha ha... men det kanske kan bli en annan gång istället! Nu har det inte hänt så mycket i brukset, men det är bra att få det genomgånget och en massa synpunkter på saker och ting! Och så blir man givetvis ännu mer sugen på att ge sig ut på tävlingsplanen igen!

Och för alla träningssugna!! Kl 19.00 kommer jag träna på måndag, utanför Handlarn i Älvros... Ni får gärna komma och göra mig sällskap!! Och ni får gärna föreslå mig en ny tid och dag!!

hej hopp!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Jag kommer! Ja Milou lär följa oxå! Idag har jag registrerat mej o kollat tävlingar så nu är jag ännu mer sugen på träning! O tack för igår!!! Kram!