torsdag 19 januari 2012

och plötsligt...

... så surfar hela världen med explorer... typ... Jag har kontaktat blogger och frågat vad som är fel med kommentarerna och varför det blivit så här. Och tills det är löst så ska jag ändra hur kommentarerna syns, typ, och byta webläsare... hmmm... någon som testat annan webläsare? Kan inte ni också fel-anmäla?? :-) Jag vill ju ha kommentarer och kunna kommentera andra och läsa andras kommentarer!!!

Jag hade i tisdags en fundering på att kolla med Ulrika om hon kunde tänka sig att träna lite hund som igår eller idag... Då hade hon ju kommenterat i min blogg att det var träning i tisdags :-) OCH givetvis satte jag mig i pärlan och åkte till Hogdal!! :-)

Jag hade bara Lizza med mig... vi tränade kontakt, inte skälla på spöken, gående eller cyklister :-), gå fot, platsliggning, lite ställande, framförgående... Och jag är rätt nöjd med Lizzan... :-)... Kom på mig själv under ett jubel säga hur duktig hon var och fjamsa på ni vet, och så säga, om du är så här duktig nu, tänk hur bra det blir när du blir stor... MEN det går ju inte!! Lizza kommer ju alltid vara liten, aldrig bli stor...

Jag har ändrat om lite i belöningen... Tidigare på framförgåendet, men nu har det också smugit sig in i linförigheten och jag kan inte se något negativt med det! Mest av allt belönar jag som vanligt, med berömm och godis (efter klick), men om det är mycket bra, då blir det jubel och så springer vi tillsammans innan hon får sin godbit. Detta gör också att hon lätt börjar kampa med kopplet, vilket bara gör allt ännu mer positivt! Och på framförgåendet så kan du riktigt se hur hon går och väntar på klick och jubel. Perfekt!

Det kändes som en kanonträning!! Och så blev det en massa hundtränings-surr, en massa livet surr och... bättre blir det knappast!! Tack Ulrika!! Och nästa gång, eller något så ska vi också ta tag i budföringen och det känns också riktigt bra just nu!! Och tänk om vi dessutom skulle få plats på doft-diskriminerings-kursen!! Även om jag inte har en susning om vad jag skulle träna på, så.... vad roligt det vore att få lära sig en massa nytt!

Sen har jag klurat lite på det här med sittande i grupp... ha ha... Ulrika frågade mig hur jag tänkt... jag svarade givetvis att jag inte tänkt eftersom jag inte tänkte tävla lydnad. Givetvis startade hon en massa tankar hos mig, vilket säkert var meningen också, men jag tror inte jag kommer tävla i det, typ... men fundera kan jag! :-). Tycker ju om att klura på små saker... :-). Kom fram till att jag INTE skulle använda mig av modellen att lära hunden att sitta med en godbit på näsan för att sitta stilla... hellre shejpa fram det, eller bygga det på förväntan med en godiskopp framför hunden, som man sen gör mer och mer osynlig... Men, att man lixom belönar för envist stirrande mot den som alltid står x antal meter framför hunden och att man sedan då varierar sin egen position till detta... Hmmm... sen var det kommandot... om jag lärde in det så, med att stirra på en punkt, då skulle jag kanske döpa det till något udda :-), annars vet jag inte... måste klura på det en stund till!

Nu är det dax att jobba! Kanske kommer det fler smarta inlägg under dagen ;-), så ni får chansen att kommentera :-D :-D!! En kommentar på varje inlägg fungerar bra... och jag kan logga in och se det... hi hi... eller så kan ni kanske testa med en annan webläsare ;-). Hej hopp!

3 kommentarer:

Ulrika med galningar sa...

Ja du Marie det var en super träning med hund snack och snack om livet i allmänhet. Bra att dina tankar kommer igång, "me like".
Jag har problem med att lägga in bilder nu till o med bara bilder tagna med mobilen går att lägga upp. O dom är ju bra, ha ha. Kram!

Anonym sa...

Jag har nu ändrat kommentarerna till pop-uppfönster (ett av förslagen på "så länge" åtgärder... Verkar fungera för mig :-). Kan ni också kommentera och läsa nu??

Ulrika, gå in hjälpen och tala om båda dina problem!! Så det blir lite påtryckningar :-)

//Marie

Liza sa...

Tänk...jag kom in! Nu återstår det bara att se om det blir postat också till din blogg :)
Åh jag vill också komma igång med träneriet. På riktigt liksom. Ska du ner och träna någon dag (förutom måndagar) så hör av dig! Känns som att vi behöver bara vara o sitta med just nu :) Men jag har en köldgräns på en sisådär -12 ;)
kramar