måndag 23 januari 2012

Sparktur!

Ibland kan saker som man räknat med skulle flyta på gå käpprätt åt... ja, och så är det ganska ofta för mig skulle jag vilja påstå... protester?? Ja, och nu kan ni ju då själva börja ana hur gårdagens första sparktur med Lizza slutade... hmmm... Alltså, den jycken är knepig... samtidigt borde jag kunnat förutspå hur det hela skulle sluta... Men, man liksom vill ju se det man vill ha och man hoppas ju så innerligt att det är så det ska bli, direkt!! Som ni vet är Lizza en mycket liten och snäll Lizza, i alla fall ibland! Och som Liten och snäll så kan man ju inte dra, eller hur!? Inte med sele (hur i hela fridens namn fick vi till det på cykeln i somras??) heller... Jag slet som ett djur, tjoade uppmuntrande, sparkade som en galning och tänkte att bara hon kommer på att hon får springa, då, då... och kämpade på med humöret ständigt sviktande (hungrig som en... var jag också!!) ända till första nedförsbacke, då, då skulle jag ju ändå få fart på ekipaget... eller hur!?? Då kommer hon liksom jämnsides med mig, nästan bakom... och jag sätter ut en fot och petar till henne lite lätt i rumpan... och då blev det på tok för läskigt för lilla Lizza!! Alltså jag petade på henne!!! Ja, men vi kommer vidare, ned för backen, en bit till, vänder och kör 10m och plötsligt fryser hon fast i marken!! Hon kan inte gå!! Får panik, tar ett skutt, sparken rör sig, ännu mer panik... koppel och lina trasslar, jag försöker hjälpa (är fortfarande vrålhungrig!!! och dessutom helt slut nu...). Tack och lov fixar jag att ta ett djupt andetag och tänka till! Jag ringer Johan, han måste hjälpa mig så vi kommer framåt och hon får belöning lek... Johan får snabbare än blixten packa ihop sin och Biras träning, ta en leksak, springa genom skogen, i kolsvarta mörkret (varför tog han inte pannlampa??) och gå för att möta oss...

Under tiden hade jag med hjälp av någon fin metod, typ motbetingning, och en ängels tålamod och konstant bitande i tungan OCH räknande till 100 långsamt kommit så långt att Lizza bitvis kunde springa/gå framför/bredvid sparken, med jämna stopp med total istadighet! Men, vi kom framåt... ibland...

Så hörde hon Johan... och plötsligt glömde hon att hon hade en matte, hon glömde att hon hade en spark släpande bakom sig... ha ha ha... det var rena turen att jag inte missade sparken eftersom jag gick bredvid henne när hon började springa... och tänk så rädd hon då blivit för sparken, om den kanske tippat, eller kraschat in i henne när hon stannade hos Johan... Det blev ju i alla fall riktigt bra! Och hon fick sedan kampa med honom med sparken "slängandes" (docj dämpad av mig) bakom sig och det var tidvis lite läskigt, men kampen lockar ju... :-). Efter en stund kopplade jag loss så hon fick leka på riktigt :-) OCH DÅ, mitt i mörkaste eftermiddagen kommer två bilar farande efter en skogsbilväg bara så där... och jag måste typ stötta Johan för att han inte ska ramla baklänges!! Det är två poschar av nyaste modell :-D :-D, troligen så nya att modellen inte finns ännu :-)... Det händer ibland att vi möter denna typen av bilar, med utländska reg-plåtar när de kör (som idioter) genom byn, men nu alltså i skogen... ha ha... Men, de kan ju ha kört via GPSen och fått närmaste vägen och då kan man råka på att komma den vägen, hi hi... tur de hade att den var plogad :-).

Ja, sen fick i alla fall Johan gå iväg bortom en kurva och vara hare :-) och det fungerade superbra!! Och så gjorde vi ytterligare en gång sedan så lunkade iväg hemåt... ganska slut allihop, ja utom Lizza då... bara för man är liten behöver man faktiskt inte bli trött... så det så! I alla fall så gick hon ut framför sparken en gång innan vi bytt om och jag kunde då belöna genom att slänga leksaken över henne! KANSKE kan vi en dag få till det här... ha ha, men nästa gång ska jag ha en boll iställetför en fleecefläta. Tror de är lättare att kasta över henne!

Sen måste jag ju säga förlåt till Liza... nu har jag försökt lura henne att komma och träna med oss/mig på måndagar trots att det är vinter och kallt... och nu är jag livrädd att jag lyckats!! Nu jobbar jag ju... till 19 idag, till 18 nästa vecka (träningen är kl 18 och jag har ju ingen hund här i Sveg, så det fungerar inte), veckan därpå till 19 igen och sen ÄNTLIGEN vecka 7 kan jag måndagsträna i Sveg igen... Ångets för detta... ska docj försöka hitta träningstillfällen i Sveg andra dagar istället... :-). Tex kan jag tänka mig en liten runda på onsdag, dagtid, om någon har lust... :-)... Eller så är ni välkomna till Älvros för en kortare träning typ 19.30 någon dag... och så får det bli på mina lediga dagar!

Hej hopp!!

2 kommentarer:

Liza sa...

Haha...det är okey :) Och så skönt att jag inte är ensam om att vara lite virrig ibland :)
Kramar

Ulrika sa...

Ja träning onsdag!!!! eller någon annan dag! Kram!