måndag 1 oktober 2012

Hur svårt kan det va???

???

Först till alla vänner o ovänner som vill att erat mobilnummer ska finnas i min telefon ifall jag skulle behöva nå er eller om ni vill bli uppringd efter jag missat erat telefonsamtal... messa mig ert namn!! Jag har nästan inga nummer kvar i min adressbok i telefonen eftersom min telefon stängt av sig själv och inte vill komma tillbaka igen och jag kan därför inte rädda några nummer :-( och ni som inte vill veta av mig då, ni får ju strunta i att skicka era nummer ;-).

Nu har jag i förkylningens tecken avslutat årets sista tävlingshelg på hundfronten. Känns trist... tänk att det ska vara över precis när jag börjar bli på G!! Ha ha... Men, nu har jag vintern på mig och så får jag väl lära min hund lite nya saker... så vi snabbt kan starta i högre klass också OM vi nu på något sätt skulle lyckas bli uppflyttade dit lite snabbt i vår. Alltså gick tävlingen i Timrå i helgen inget vidare... riktigt uselt egentligen! Jag hade nämligen glömt att tala om för Lizza att det var uppehåll i älgjakten nu, så tyckte väl att eftersom matte hela tiden tjatar om den där älgjakten så måste hon väl också hjälpa till... så hon åt älgbajs och spårade troligen älg! I alla fall fanns där inga pinnar där hon gick... :-(, så jag avbröt det hon nu pysslade med och gick upp till vägen.

Sen det bästa av allt på hela dagen!! Bättre än en lyckad tävling (ok, jag ljuger, men nästan...)! Efter spåret stog jag och tävlade med en trevlig prick. Tänk vad många trevliga hundmännsikor det finns i vårt land och flera av dem har dessutom trevliga respektive... Nu surrade vi, jag hade bakluckan öppen, höll de två galningarna tillbaka, Lizza var sugen på mer spår o Bira tyckte väl definitivt att det var hennes tur nu :-). Så Bira hälsar på honom och så fortsätter vi att prata. Efter en stund så kliver Lizza fram o hälsar och han kliar lite på henne och allt går superbra!! Konstiga jycke!! Det är en karl, hon är i SIN bil bredvid SIN matte och hälsar ändå glatt! Guld för mig!! Jag berättar senare att hon inte tycker om karlar :-) och både han och hans fru/sambo rycker på axlarna och svarar att det brukar vara så. Han är alltså en sån som hundarna tycker om! Synd att inte han bor nere hos oss så man kunde få hjälp att träna :-). Sen så var han ju noga med att Lizza fick komma fram själv och allt var lugnt och fint. YES! Och TACK!

Istället bar det av till Birsta för shopping! Nu är inte jag en shoppingmänniska och att då shoppa en lördag på ett stort köpcentrum, lördag efter löning... det är... definitivt inte min grej!! Nu bestämde jag att vi hade all tid i världen och jag inte behövde skynda mig och att stå i kö i en timme spelar ingen roll och... det är ändå jobbigt att försöka hitta det man tänkt sig!! Nu packade jag in 3 byråer i två olika storlekar i baksätet på bilen + en massa småsaker, sen lyckades jag hitta biltema och köpte hundbäddar och en barngrind (här var det ett par på parkeringen som apploderade när jag lyckades med konsten att stoppa in grinden i min redan fulla bil, ha ha ha) där och sen kom det stora problemet att hitta ut från Birsta!! Nu var den enda vägen jag hittade avspärrad pga trafikolycka och läget var gräsligt!! För att komma upp dit jag var hade jag köat hur länge som helst, det kryllade av bilar och nu var alltså en väg avspärrad... och att köra ut och via sundsvall ville jag inte eftersom jag ju också skulle köpa en hundbur... Hur som körde jag en väg som såg bra ut och gick åt fel håll, och precis när jag var på väg att ge upp om en avfart åt rätt håll så kom den och vips så var jag på rätt väg igen!! Sen blev det inhandlande av hundbur, in med den. Lizza o Bira fick snällt stanna/ligga på en gräsplätt mitt i ett villa/lägenhetsområde med gångvägar huller om buller medan jag och säljaren lastade in buren. Sen skulle jag in med mellanväggen i baksätet, tillsammans med övriga saker!! Ha ha ha... men jag sköt fram sätet lite på passagerarsidan och då gick det bra! Sen bar det äntligen av hemmåt så jag kunde förbereda söndagens tävling på hemmaplan!

Nu är tävlingen avklarad. Rösten höll hela vägen... vi hade ett otroligt vackert väder och jag fick som vanligt se många härliga ekipage! Man ser detaljer på ett annat sätt, man ser saker som man vill ha, saker som man inte vill ha osv.

Johan var med och skrev till en domare, han tog också in Bira när alla tävlande var klara. Nu gick det inte så bra eftersom han inte fick någon chans att värma upp först och... jag skulle förklarat bättre vad jag tyckte. I alla fall så tycker hon att hon gör precis som hon vill när det blir tävling, alltså spring, ät gräs skutta omkring och spring inte till husse... heltrist. Men, nu får han väl jobba på och jag får väl vara tävlingsledare oftare till dem så hon lär sig att belöningen kommer, bara man står ut en liten stund... I alla fall så fick domarna se någon glimt av vad hon kan och då såg det ju kanonfint ut, om det nu är någon tröst...

Efter en del nyttigt surr, så konstaterade Liza och jag återigen att vi borde äta tillsammans och bara... surra på efter tävlingarna. Det är så skönt... nu var det (tyvärr) ingen av oss som orkade åka och köpa en pizza... men nästa gång ska jag banne mig göra det! När vi sedan kom hem så fick jag städa fram diskbänken, diska kastruller o stekpannor, städa efter den som bakat och sen laga mat... gissa hur mitt humör var då!? Så idag funderar jag på att sätta mig framför TVn och låta någon annan sköta resten när någon kommer hem... I alla fall efter jag lagat middag och ätit så la jag mig och sov en timme innan jag klev upp igen och gjorde kvällspysslet med hundarna! Sen sov jag vidare... och just nu ångrar jag nästan att jag sitter här på jobbet idag igen... fy så trött o sliten jag är!!

Nu ska jag i alla fall göra mig en plan för fortsatt träning under hösten och vintern! Klart det går!!! Och så efter jobbet idag ska Liza och jag träffas o träna lite spår! Ska göra spår med lite störning i :-) så små Lizzor inte byter spår... och på kvällskvisten blir det väl lydnad på klubben!

Hej hopp!

Inga kommentarer: