torsdag 18 oktober 2012

?

Ibland är det omöjligt att sätta en rubrik över det man ska skriva om, kanske ska man sätta rubriken när man är klar... eller så kan det vara bra att inte sätta rubrik, eller fundera över den (skriva om det) så har man något att skriva om när man egentligen saknar skriv-inspiration??

Just nu känns det mer... deprimerande än tidigare... vi sitter 14 pers och väntar på samtal, men för många var lediga så jag kunde inte få semester... fortsätter det så här blir jag ännu mer ledsen och bedrövad!! Samtidigt är det ganska skönt att det inte är så mycket att göra, för jag är ganska trött och har ganska onti näsan (ha ha) och huvudet. Intressant att ipren + alvedon samtidigt hjälper i ca 3 timmar, sen kommer trycket och huvudvärken tillbaka. Men, igår behövde jag inte ta något piller mitt på dagen... Då satt jag också stilla (eller snarare stod) och regnet strilade ner över mitt huvud... kan det vara så att frisk luft gör det bättre?? Inte lär det göra saken sämre i alla fall...

Tränat hund har jag lite och jag har konstaterat att Lizza är skendräktig MYCKET!! Ha ha ha... först småklurade jag på varför min hund inte mådde bra... Hon låg/ligger ihoprullad under trappen och morrar till alla 4-benta som rör sig i hennes närhet. Träna tycker hon är superkul, men hon är ungefär 1000 ggr mer matfixerad än normalt och hugger mig i fingrarna, värre än den värsta spaniel... ;-). Jag har alltså blåmärken efter hennes framfart... och tänk innan jag la ihop 1+1... jag funderade verkligen om bristen på motion kan göra så enormt mycket, eller om hon är sjuk på något sätt. Men jag tror jag hittat lösningen... hoppas min fint tagande jycke snart är tillbaka! Fast jag tror morfar tyckte hon var riktigt trevlig att hälsa på igår, hon skällde inte mer än när han kom fram till bilen, sen rullade hon ihop sig i ett hörn och sov... Konstig jycke!!

Vi har ägnat en del tid åt ligg-stå skiftet inför fjärren. Det är ganska skönt att småpyssla när man inte är så pigg och jag tycker att det blivit bättre. Hon har ganska bra koll på att ha sina baktassar stilla, vilket är kul att se, men framtassarna flyger både hit o dit (förvånad?? ;-) ). Men, jag har inte brytt mig ett skvatt om framtassarna utan mest tänkt att vi tar det sen. Fick nu tipset att lära henne buga, för att på så sätt få henne att lägga sig med framdelen först. Så, igår fick jag lite tid över när jag var chaffis till Sveg åt Johan och påbörjade då shejping av buga. Har en ganska rolig hund... men hon kan bli lite mycket ibland! Tyvärr tog batteriet i videokameran slut när jag skulle filma det vi fått till, men jag kanske hinner filma idag, eller i helgen :-). Bira fick också prova på, och hon är ännu roligare... hon behöver verkligen shejpas mer. Hon testar 3-4 saker som hon kan och när jag inte klickar för det så börjar hon skälla. Frågan är om jag ska bry mig om skällandet eller strunta i det... det är nämligen så att i vissa ljud tar hon väl i extra eller något och buckar sig fram, och det vill jag ju fånga :-). Å andra sidan om jag skulle få ett skällande bugande, vad spelar det för roll?? Jag får väl döpa det till något roligt då!

Med Lizza tog jag även med mig Jennifer ut och filma/vara bollvakt i inkallning-varsågod träning inför inkallning med ställande. Nu var hon jätte duktig och försökte inte ta bollen en endaste gång :-). Mitt problem är att hon inte nitar och springer och tar bollen, utan hon gör en cirkel runt och tar bollen. Hmmm... jag mixar dessa inkallningar med (vanliga och) hopp stå under baklängesmarsh, och jag hoppas att hon ska blanda ihop det och erbjuda hoppstå under inkallningen, ha ha.... vi får se om jag kan lyckas!

Bira fick sitt under inkallning istället och hon är kanonduktig!! Snabbast sitt får jag om jag säger sitt, men jag jobbar på snabbare sitt på visselpipa... nu ger jag oftast dubbelkommando, men inte alltid och det måste jag ju jobba bort, men rackarns så svårt det är :-). Borde ju gå lättare om jag skickar henne till tex en musmatta och blåser stopp då hon inte kan se mig (springer bort från mig). Jag måste testa!! :-)

När jag kommer hem idag ska jag försöka hinna ladda ner lite filmer från igår, men det är inte säkert jag hinner det... Så ska jag fixa middag, packa ihop det sista och åka och sova i husvagnen! Ska ju jaga lite i helgen... eller fre-lö-sön förmiddagar, så jobbar jag em sedan. Idiotiskt va!? Men... så är det ju nu då! I alla fall ska jag och de 4-benta ha det riktigt härligt där i vagnen, se om vi kan hinna med en långprommis eller två också och tänk om Bira och jag skulle kunna hinna ut o träna lite!! Annars får det bli nästa helg när jag är ledig, helst med kojan som utgångspunkt :-).

Hej hopp!

Inga kommentarer: