torsdag 5 april 2018

vilken påsk!!!

Jag kan väl så här veckan efter, när jag överlevt 3 av 4 arbetsdagar konstatera... Vilken semester jag fick!! Och vilken påsk!! Antalet sekunder solen var skymd bakom moln kan lätt räknas på en hand... det ska vara måndagen då, där det på eftermiddagen kom lite krypande... UNDERBART!! Och denna tiden på året, när snön kyler, då gillar jag också solen och kan sitta ute i timmar... Ja, om jag har något att pyssla med då, som en bok... :-). Men, snart går jag i ide!

Igår var jag till Ljusdal. Jennifer rider ju där nu på ridskola och eftersom hon har påsklov så lovade jag att köra ner henne. Och det är kul att titta och där har jag ju inte varit med något... Sen kan jag ju ärligt säga att det är skönt att slippa Älvros-Älvdalen tur och retur en gång i veckan, men någon gång ibland är kul!
 På vägen hem sen så frågade Jennifer vad jag hade för plan för kvällen... och jag hade ju ingen speciell plan och tur var väl det! Strax där efter, efter ett krön när vi precis passerat Vänsjö så står en bil i diket. I diket på riktigt! Alla 4 hjulen var av och bilen stod på trekvart. Vi var först på plats och jag är glad att vi inte var en minut tidigare för då hade vi lika gärna kunnat krocka...
 Tack och lov hade alla klarat sig bra och de var nog mest lite omtumlade. Vi stannade tills bärgaren var på väg och lämnade en reflexväst eftersom det börjat skymma. Annars var allt ok sa de... Hoppas verkligen att allt gick bra!!

På hundfronten då... Jo, i måndags var vi till Sveg och tränade.
Lizza har jag ingen speciell plan för, vilket kanske är dumt, men vi kör mest linförighet. Det känns som att hon behöver vara ute i en lite rörigare miljö och hålla fokus. Det var väl lite sisådär... men blev bättre. Jag tycker fortfarande att hon har en bättre position i linförigheten, men liiite sämre än tidigare.
 Med Allis följer jag planen. Men, eftersom hon tycker det är jobbigt med andra hundar så har jag en plan B. Plan B är att bara ha roligt och att jag på något sätt får henne att slappna av. Nu var det rörigare än på länge, eller rörigare... det var fler hundar. Hon behöll en mycket positiv attityd hela tiden och det gör mig otroligt glad!!!

Promenader då... testade en ny runda i måndags... Genom byn, förbi kvarn, skoterled och sen över till "buan". Nästan 11 km blev det när jag tog min genväg ner från Andåsvägen. Helt perfekt! Nu gick jag bara med Allis eftersom det var helg och en massa folk kan vara ute... Och Cider var halt...
Jag tog samma runda i tisdags, men då fick även Lizza följa. Och jösses vad Allis plågar mig... att säga att vi gick runt är väl halvt en lögn... När Allis trycker på så är det lättare att springa med än att bromsa... Båda dagarna gick vi runt på ca 1½ timme... pust!

Då när Lizza var med så fick vi träna på lite möten... Eftersom inga hundar var inblandade så tycker jag det gick riktigt bra och fast en bil stannade så var hon tyst!! Härligt! Och det är verkligen nyttigt för henne att träna på detta...

Idag så träffades jag och Lena uppe i Andåsen för att träna apportering. Planen var att köra i skoterspår och det gjorde vi, där de fortfarande syntes! Ha ha ha... Med 1-2 dm nysnö är det inte helt lätt...
 Jag är rätt nöjd med Allis insats. Hon sprang längre än vad jag trodde, även om det inte blev helt rakt första gången... Vi la ut 2 dummys. En i en svacka och en bit bort, efter de kommit upp för backen. Där vi skickade från så såg hunden dummyn som låg på andra sidan, men inte där nere. När de sen var nere i svackan så såg de inte den där uppe. Ja, vi behöver mer träning, men det var riktigt bra!
 Allis fick också några markeringar. Och... alltså de är inte så bra som jag vill ha dem, inte på långa vägar... men med tanke på att vi inte tränat det nästan något så tycker jag att det var rätt bra. Det märks att hon kan springa längre ut nu än tidigare, vi behöver "bara" få in avståndsbedömning i markeringen och att hon springer rakt ut när den inte ligger där hon tror.
Nu blev allt superbra eftersom hon fick flera och de kom längre och längre bort. Sen var det inte helt enkelt heller eftersom Lena fick kasta så de landade bakom krönet. Varför göra det enkelt liksom ;-) ?
 Och jag kan konstatera att snö är inget bekymmer! Finns lusten så övervinner man det mesta!
Vi avslutade med lite fika inne i Lena och Magnus stuga. Dino och Allis fick ligga på varsin plats och bara vara... Och kanske 1-1½ meter mellan dem. Inga problem!
 Sen något som gör mig glad... Allis och Dino kan vara bredvid varandra utan att de måste vara med varandra och även om Dino luktar lite på Allis så går det bra, de kan lukta på samma fläck och... åh vad glad jag blir!! Det känns som att det skulle kunna bli som Ludde (Lenas äldre hund)och Bira och... underbart!!

Och hockeyn!! Den som gjort att jag inte kunnat ställa om min klocka... Nu är jag nöjd! Mora är kvar i SHL efter 4:1 i matcher. Tyvärr mot Leksand. Det hade varit bättre om Mora vunnit mot Timrå och om Leksand vunnit mot Karlskrona. Men nu kan man inte alltid få som man vill och då blev det bäst så här ;-). Så, nu borde jag komma i säng i tid kan man tycka... ha ha ha... är väl övertrött nu istället... Men, snart är det helg!!

Nu ska jag göra kväll!

Hej hopp!

Inga kommentarer: