tisdag 17 april 2018

katastrof...

... alltså på riktigt... Jag HATAR det här!! Jag älskar vårvintern!! Det är klart den bästa tiden på året, iallafall när det är vackert väder, många minus på natten och runt noll på dagen, som i påskas ungefär... Det är väl fortfarande så jag klarar av att vara ute och sitta i solen och jag tycker det är härligt... att gå fungerar om jag klär av mig en massa...
Men, som det ser ut inne... URK!! Jag är väl inte den mest pedantiska människan i världen... Har det sällan väldigt välstädat, men jag HATAR att få grus under fötterna... och jag tycker inte om när det är skitit (lite damm i hörnen spelar inte så stor roll)... Ungefär där med grus under fötterna börjar de flesta att gapskratta... Hur kan man då välja clumber spaniels?? Ha ha ha... Jo... jag gillar vintern, vinter på riktigt!! Ha ha ha... då får man inte grus under fötterna och det mesta är rent och fint!
 Nu är väl en massa andra saker också en katastrof här inne... skulle behöva göra en riktig storstädning och få bort en massa skräp, men det blir väl sämre väder någon dag, kanske... Skulle jag försöka få bort allt grus så skulle jag antagligen inte göra annat. Jag önskar mig ett hundrum, ett torkrum eller iallafall en grovingång med typ tvättstuga eller förråd... Nu får hundarna vara i hallen tills de torkat, men det är ju där man går, hela tiden och drar med sig allt... ja ja... det går väl över...

Imorgon är det onsdag och eventuellt åker jag in på Sveg och tränar lite apportering. Blir det inget så kanske jag försöker hitta på något här. Det är ju bara så svårt när skoterspåren inte bär, men man kan kanske vara efter någon väg...
Och sen är tanken att jag och Lena ska träffas igen på torsdag. När var hur vet jag inte än, men jag ser fram mot det och ska försöka ha en plan klar! :-)

Igår var det måndag och då var vi till Sveg och tränade lydnad. Vi kör fortfarande på Ica då det ännu är mycket snö och det som blivit skottat på planen är mest plask än. Och det är otroligt nyttigt med störningen som är där.
Det mesta var som det brukar. Lizza fick mest linförighet... Allis fick samma som hon brukar. Jag borde antagligen göra en utvärdering nu och se hur vi ska gå vidare. Och lägga tid på momenten som ingår i brukset!! Där ska vi upp nu!! Lättare sagt än gjort, men så svårt kan det väl inte vara!? ;-)

I helgen ska vi åka på en rallytävling. Och vi behöver få tävlingsvana så det känns bra!

OCH så måste jag berätta!! Ibland går saker bara såååå bra!! På helgen delar jag ju på svart och vitt. Och i lördags så fick jag och Lizza möte av en mindre hund. Jag vet faktiskt inte om vi mött henne tidigare... Jag går så långt på sidan som det är möjligt med de snöplogkanter som nu är, det gör inte mötet... jag har bollen, berömmer min hund, jobbar, jobbar, jobbar... och så stannar hon med hunden och pratar med mig... ah... Jag svarar, pratar, och säger bra vartannat ord ungefär... ha ha ha... undra om hon förstod vad jag höll på med. Men det gick KANONBRA!!! Alltså... är det en hund som hon tycker är ok, så går det ganska bra... men det är OTROLIGT skönt!!
 På söndagen sen var hunden ute lös och sprang mot oss och skällde och då blir det genast en annan sak... men jag var ganska övertygad om att den inte skulle våga sig fram. Jag fick dock jobba på lite innan jag vågade andas ut och innan hon släppte den helt. Men, inte ett ljud...

Idag hade vi ett hundmöte när jag hade alla tre... Jag har mött hunden förut och vet att Lizza inte bryr sig jättemycket om den... Men, nu har hon sällskap och då hunden är liten så tycker även Allis att den är intressant. Och jag ska då försöka hålla alla tre kort, Lizza får inte tugga på någon av oss i någon överslagshandling och jag har gärna bollen framme... Jag tänkte att jag skulle klara att gå, men det gick inte, jag fick stanna... Annars blev det ok på mötet. Lizza skötte sig bra, Cider skällde till av någon anledning och båda de två vita var nyfiken. Jag hoppas att vi inte skrämde henne med hunden i mötet.

Nu ska jag knyta mig, då blir det snabbare helg ;-)

Hej hopp!


Inga kommentarer: