tisdag 10 april 2018

Det blev dag av det här också!

Ibland behöver man det, bara häva ur sig en massa och vad lätt det kan kännas efteråt och ibland är det skönt att få lyssna när någon annan häver ur sig och man kan må bra av det också... alltså inte för att... äh, hur ska jag förklara det här så det blir begripligt!?? Jag antar att det kallas för vänskap... TACK Anette!! Jag behövde verkligen en eftermiddag som denna 💕! Och kanske kanske följer jag med er på dans i sommar... ett litet frö är sått och nu ska jag gå och fundera på det i några månader, ha ha ha.... det är sån jag är...

Molle och Allis är ganska lika... de säger hej och sen struntar de helt i vad den andra gör, så enkelt och okomplicerat!

Annars har det varit strålande sol idag och mina middagsplaner kraschade direkt!! Jag blev givetvis sittande ute i solen med en bok, inte en halvtimme som tänkt, utan en stund till... så det blev rester :-D. Vi får se om det blir bättre imorgon eller om jag får äta muffins eller något då, ha ha ha...

Igår var det måndag, och jösses... har jag hela veckan framför mig än... Hur ska jag överleva detta?? Ja, jo...
Lizza fick börja. Det är lite halvsvårt att variera träningen med henne utanför Ica. Prio ett är att hon inte ska äta andra hundar och ja, eh... kanske människor också, men hon är ju... äh, jag har svårt att se att hon skulle smita från mig om hon var lös för att springa till en människa, men kommer "fel" hund så kan hon dra. Och därför släpper jag inte kopplet ens en halv sekund där.
 Vi körde mest linförighet. Det känns fortfarande bra, lite ofokuserat till en början, men bara vi kommer igång så är det bra. Framförgåendet var riktigt bra!! Har inte gjort det på en evighet, men fint ut, inget drag i kopplet, rakt stopp... Riktigt nöjd! Nu gjorde jag bara åt ett håll, men jaaa... :-)
 Läggandet är uselt! Antingen glömmer hon att hon har armbågar som ska ner i marken eller så tror hon att det är ett ner och sen upp så snabbt som möjligt. Strulade med detta hela förra säsongen och gah! Jag måste hitta en nyckel!! En gång i tiden, för länge sedan, typ när jorden var platt, då kunde hon detta!

Allis... Här finns en plan A och en plan B. Vi körde mest plan A idag, men fick växla över till B en liten stund. Den kommer när någon av de andra hundarna kommer för nära eller hon tycker de är jobbiga på något annat sätt... då försöker jag jobba upp henne och samtidigt så diskret som möjligt öka lite avstånd.
Linförighet: Varierar mellan uthållighet, attityd och position och försöker lägga in lite bra vinklar i det. Både gå- och stoppvinklar. Jag ska lära mig att inte gå stoppsteg och igår glömde jag tänka på min högerhand som gärna åker upp i halten... Allis jobbade på bra! Och jag tror den variation som vi kör just nu är bra, det känns så.
 Platsliggande som var bra. Lite tramp med tassar ibland (jobbigt då?) och en missuppfattning, annars är jag mycket nöjd!
Sitt-stå, här tror jag att vi kommit på det... :-) och så körde jag lite stå stilla och titta framåt till framförgåendet. Har en tanke om att jag ska vänta med targetträning till vi varit på rallytävling, eller hitta på en ny target. Jag funderar på den!

Nu ska jag nog ta mina fyrbenta på en kvällsrunda och se om jag kan släcka lampan i tid ikväll... ;-)

Hej hopp!

Inga kommentarer: