fredag 13 april 2018

heeeelg!!

Och det goda humöret håller i sig!! Idag har jag skottat bort det som rasade från garagetaket under dagen och fick ha min proppar i öronen, ingen störde och jag kunde sjunga så vackert, ha ha ha... ja, ja... sjunga iallafall!
 Jag var också ner till vägen och dikade undan lite för vattnet, hackade lite is för att se om jag kan tömma polen som jag har under carporttaket. Det brukar vara svårt, men lite vatten kan jag kanske få bort. Det är också lite snö kvar på garagetaket, men det kommer säkert idag.
 Då det inte är snö att köra någon spade med snö på tog jag skottkärran. Förutom mindre problem med fastkörning när jag skulle köra det ut för slänten så fungerade det utmärkt!
 Så, nu sitter jag i soffan, med hockey på TV'n och en öl i handen :-) och känner mig rätt nöjd. I morgon ska jag städa av bron, köra sopsortering på förmiddagen, innan backen hunnit tina, så man kan sitta där och äta middag. Steg ett för att jag ska försöka få i mig middag innan det är läggdax, ha ha ha...
Vädret.... ja, helt ok!! -8-15 grader på natten och lite för varmt på dagen och strålande sol!! Hade det inte fläktat lite idag så hade jag nog varit tvungen att sätta mig i skuggan...

Igår (i samma väder) så tränade Lena och jag lite apportering, dirigering, markering och stoppsignal. Nöjd med vissa saker, mindre nöjd med andra och helt sjukt nöjd med andra. Helt fantastiskt!! Allis har haft problem med längre apporteringar och alltså även markeringar på längre håll, eller snarare markeringar över lag. Och det är ju så, att man kan inte bli bra på det man inte tränar på... och förra sommaren la jag all energi på att gripa dummyn, vända upp och komma direkt. Detta gjorde att vi jobbade nära. Och givetvis kan hon inte gå ut då. Under hösten och vintern har jag jobbat med att öka avstånd och hon springer nog 100 meter idag på dolda dummysar. Ibland med stopp på vägen (och jag skickar henne vidare) och ibland raka vägen.
 Just att vi börjar få avstånd gör ju också att chanserna ökar att hon ska kunna springa ut på markeringar också. Vilket hon gjorde igår och den sista var...mmm.... det var en vit dummy och den landade i ett spår och syntes därför inte och det var bara rakt ut och hon plockade den. LYCKA!! Älskade hund!! Ska bli kul att se när vi kan köra i skogen sen... men jag tror det blir en bra grund i skoterspåret!

Vad var mindre bra... jaaa... hon kunde inte sitta kvar när jag gick en massa metrar med dummyn... hon hade ett otroligt slarvigt fotgående i början... hon la sig och tuggade på bollen istället för att komma med den... alltså har den otroligt högt värde och det kan ju vara bra att veta :-).

Vi ska nu träna på en stoppövning som Lena visat oss och så ska jag in med päls... Kanske hinner jag ett litet pass i morgon...

Nu gör jag kväll och drömmer vidare om min grill som jag vill ha här ute, ha ha ha...

Hej hopp!

Inga kommentarer: