torsdag 31 mars 2016

fröken myror i brallan...

... och myror i rumpan har vaknat ur sitt sjukdomstillstånd! Himmel och pannkaka!! "Det är ju inga probelm att hålla henne stilla, hon är ju så lugn". VEM i hela världen kan ha kläckt ur sig något likande om Cider??? Oavsett om det är för att hon känner sig bättre (vilket jag tror) eller om smärtstillande har gått in och tar bort smärta så försöker hon få utlopp för en veckas stillasittande och jag försöker hålla henne stilla några dagar till :-D :-D. och vet ni att man kan springa runt, runt, runt och skutta hit och dit även på ett mindre utrymme som min hall?? Ha ha ha... och ni ska se henne om Jennifer sätter sig på golvet... och jag får panik, för jag är verkligen orolig att det bara är smärtstillandet som gör henne så rörlig... :-) Igår är nog första dagen som ingen hört henne pipa till för att det gjort ont, och det är otroligt skönt! Men jag undrar fortfarande vad som kan ha varit fel...

Allis är DET andra med problem, ha ha ha... i tisdags så var hon så uppfinningsrik och gullig... Hon har ju inte varit sjuk och "bara" fått en del hjärngympa, inget fys... eftersom jag inte velat lämna Cider och gå med de andra... och Allis behöver verkligen fys, hon mår inte bra annars och är sin mors dotter... Så, hon gnagde en del på handtaget på dörren till Pajeron och sen gjorde hon ett fiiint runt hål i dörrsidan! SKITHUND! Min bil är, eller snarare var i väldigt fin skick när jag köpte den, nu har den sitt första hål :-(. Men, P-O var supersnäll och fixade en grind för dörren, precis som jag vill ha det, så nu kan hon inte fortsätta gnaga! Och han var egentligen mot min önskan om grind för dörrarna, men nu har jag grind på båda sidor och kan då lämna bilen nästan helt öppen. Så bra!!

Igår, då fick Jennifer smita ut med Cider en sväng upp på hygget, så selade jag på de andra två vita snabbt som blixten och gav mig ut... drygt 7 km och en snitthastighet på över 6km/h och det var UNDERBART!! Vi var nog rätt överens om att det var välbehövligt... Givetvis passade Allis på att trycka hål på isen i diket och bada lite också. Hon ser så festlig ut! Hon tar en tass och riktigt trycker hål på isen och så tar hon ett steg, lägger upp en tass och trycker. Härliga hund... :-)

Sen bar det av till Älvdalen och jag hade en plan, men diverse saker kraschade min plan! Jag tänkte träna avlämningar mellan ridgrupperna... Jag glömde en dummy och så hade jag ju tänkt belöna med något riktigt gott, det glömde jag... Sussa och jag var dock ner på ica och då köpte jag leverpastej :-).
  Nu var grupperna så snabba att det knappt blev en paus och dessutom satt en pappa och dotter kvar på läktaren... Nu sket jag i alla... hästarna verkade inte bry sig, så jag tog en vante och körde! Hon är ordentligt lockad att leka med vanten och farten är inte det jag önskar och hon "tappar" vanten lite för ofta, men det blir nog! Det blev bra träning! Och vi fick ut ganska bra avstånd på detta...
  Ikväll ska vi på kurs igen, jag och Allis :-). Hoppas på ny bra läxa och så ska vi fortsätta på detta och försöka få med stoppsignal på något hörn också!

Tjolahopp!

Inga kommentarer: