onsdag 23 mars 2016

när energin tagit slut...

... så går det liksom inte att göra saker... det går bara inte... Tidigare i veckan var det nån strejk i Frankrike så flera av mina kollegor fick hoppa in och hjälpa till på kundtjänsten och det kan jag köpa... OM vi bara får samtal om det och inte om allt annat som vi inte kan! Och sen är det någon smart snubbe som tycker att Bryssel ska bli kaos och så blir det så igen... mer kundtjänst!! Det känns inte juste mot kunderna att vi ska få samtal om saker som vi inte kan! Och sen verkar stället där jag jobbar ha något mot de som börjar 7 (vi jobbar normalt 8-17) och bara de får kundtjänsten och i morse började jag 7... :-(. Men det är inte hela dagen idag iallafall... Vi har ju ett eget jobb att sköta också! Och då blir det så här... allt liksom...

Igår var jag till Östersund med Jennifer! 3 minuter var hon inne hos tandregleringen... Japp, 17 mil (=enkel) tur och retur för 3 minuter... Varför kan inte någon komma till Sveg en gång i veckan eller varannan för kontroller??
Meeen... då jag tröttant på min volvo, eller snarare på att baksätet kärvar vid nedfällning och att packa in och ut för hundar och människor hela tiden så beställde jag tid för registreringsbesiktning (vilket tydligen inte kan göras i Sveg...) samma dag!! Och nu äääntligen!! Dessutom hade jag en juste besiktningskille som besiktigade den vanligt åt mig också, fast jag inte hade tid för det... Så nu, nu kan jag tuta och köra utan att någon tar mig i örat!! Och bara så ingen missförstår mig... jag ÄLSKAR min volvo!!
Nu ska jag muta någon att fixa de småsaker som behöver fixas och så ska det byggas burar!

När jag kom hem hade jag klickerkurs och det är superkul! Det är väääldigt många som är med och det är superkul!! Om jag känner att jag inte hinner med mig så har Jennifer lovat att hjälpa mig ;-)... hon är rätt bra på detta och förstår vad jag menar :-), så det skulle nog fungera bra!

Så, någon egen hundträning har jag inte riktigt hunnit med! Allis fick lite miljöträning igår då hon fick kliva ur bilen inne i besiktningshallen när bilen skulle vägas. Att det skramlar på och bilar hissas upp och ner + att det är en stor hall med högt i tak och mycket männisor bekommer henne inte! Skönt det!

I dag blir det ridskola, dock något senare än vanligt då Atle är sjuk... och därför kanske ingen träning, men i morgon, då ska Allis och jag på kurs!! Jag har verkligen sett fram mot fortsättningen på kursen... Sen vet jag inte om Allis är duktigare på något sätt, men jag hoppas vi får en knuff framåt nu!

OJ!! Jag glömde... vi var ju på Ica och tränade i måndags!! Alla 4 fick följa då någon mixtrat med mitt baksäte (misstänker jag...) så det gick väldigt smidigt att fälla ner... :-).
  Bira var först ut! Vi började med snurra och nu trillade poletten ner och hon snurrar som bara den! Och när allt lossnat så använde vi snurren (med hjälper) till lite allt möjligt. Vi gjorde ingångar på högersida med snurr, vi svängde med snurr och snurrade på raksträckor och det känns toppen! Att snurra till högerhandling är kanske rätt väg att gå med henne :-), bara inte snurren tar överhanden, ha ha ha... Givetvis så fick hon också gå normalt vid min högra sida! + att vi tränade lite på backa, som är svårt!! Använde bilen som lite hjälp, men det är svårt ändå...

Sen fick Cider komma ut... det blev kontakt och fotgående, mest... vi grejsade också lite med den otroligt svåra högeringången... Hon har väldigt svårt för den och vill inte ens gå runt om jag har en godbit i handen... Kanske kan man lura Jennifer att klicka henne runt mig, så kanske det lossnar... Klickern brukar ju vara bättre än locka, men det kan vara lite lurigt själv... eller så är jag bara lat ;-).

Allis var riktigt på storsidan... skulle kanske ha satsat på 4 tassar på marken, ha ha ha... hoppeliskutt! Men det är kul att träna med en taggad hund! Hon har inte alls samma problem med att komma in fot genom att gå runt mig, men det kanske vore smart att klicka henne rätt också... Det vore också smart att träna på att sitta stilla när vi tränat en stund, istället för att börja där med en hund som är mer i det blå än i det vita... men är jag övertydlig och luras lite så kan hon sitta när jag går runt. Ligg är svårare, men just nu fick jag en plan där också... :-).
 Jag tycker hon har bättre fot nu än tidigare, men måste våga utmana mera och få mer uthållighet i det. Hon går inte och tittar på mig, men jag behöver inte ha det... Hellre en hund som går där hon ska än en som tittar och glider ut (=Bira)!

Lizza fick bara komma ut en kort stund. Jag var rätt sliten... :-) OCH jag vet inte riktigt vad jag ska träna med henne... Hon känns rätt genomarbetad :-) och jag skulle vilja träna kryp och tävla henne så vi kommer upp till nästa klass och jag får inspiration att börja med nya saker... Det gäller bara att hålla ihop paketet!

Nu ska jag kanske göra lite extra nytta innan jag packar mig hemåt :-)...

Hej hopp!1 kommentar:

Liza sa...

Ja visst är det otroligt att det inte går att göra en sån koll på tänder i Sveg :O
Grattis till godkänd bil! :D
Kram