måndag 21 mars 2016

Mera spår!

Igår var det en helt fantastisk dag!! Jag och Liza träffades vid en större parkering mitt på dagen och sen ville jag inte åka hem... ha ha ha...

Lizas nya lilla stjärna Amic var först ut med 2 spår (+ ett skog). Det är svårt med hårda spår och inte helt lätt att förstå vad man föväntas göra när man inte varit med förut. Det är faktiskt inte lätt att förstå även om man varit med en del... ;-)
Av de mina var Allis först ut... och det är supersvårt!! Så kom jag på att jag skulle berömma henne bara hon satte ner näsan, oavsett vad hon mer gjorde... och jag tror bannemig att det börjar släppa! Allis fick 2 spår på raken och de sista fick hon se på när jag la ut... men det gjorde varken från eller till tyckte jag.

Sen fick Cider ett spår och jag upplever det som att hon har lättare för detta, men hon är ju en mera näs-hund :-) och i annan träning blir hon störd av dofter på marken så... :-). Hon tappar lite ibland, men vi är ju bara i komigångstadiet än!

Sen kom den stora chocken... Lizza-liten... Alltså, hon spårade superbra!! Hon brukar ju vara usel och mest fundera över livets mening under hela våren när vi spårar. Men nu hade hon en fin start (jag glömde godis i starten! Ajabaja på mig!!) och låg på bra (för bra...) och jag insåg att hon skulle haft sele, men... hon brukar ju vara usel... Minus var att hon använder ögonen för mycket och ska kolla av det hon ser på sidan av spåret. Vinkeln minns jag inte riktigt, men vi kom ju runt den så den måste varit ok... ha ha...

Bira fick ett spår med två vinklar och då jag lärt av mina misstag så fick hon sele att spåra i :-). Lugnt och stabilt... dock med något mindre avstick för att kolla saker hon ser... och när hon kom till vinkeln gick hon över 20cm eller något, sen tog det tvärstopp! Det var otroligt häftigt att se!! Sen kunde hon inte riktigt lösa det själv, men hon gick inte framåt, så var det bara... efter lite strul och hjälp så kom hon runt vinkeln. Nästa vinkel/sväng gick dock kanonbra! Jag ska klura lite på detta, kanske blir det slalomspår nästa gång... :-).

Sen så kunde jag inte åka hem... det gick bara inte!! Och jag ville mer och då fick Allis ett till spår! :-). Och när vi gick mot startpunkten, bortanför Biras spår, så spårade hon hela vägen... hmmm... ja, där vi gått fram och tillbaka... lort-hund ;-). Sen fick Liza gå ut Allis spår så att jag skulle kunna gå på mer direkt. Detta kommer jag inte göra mer med henne då hon blir lite för taggad och börjar få ljud... Och.. på något sätt kom vi väl till slutet, om hon spårade är jag inte riktigt säker på :-). Men det ska nog släppa! :-).

Mer spår till folket!! Och hundarna kanske ;-)...

Annars så är vi just nu inne i en period där de 2 vita ynglingarna letar vattenpölar och diken att bada i. Att det ligger is på gör inte så mycket, med lite tur kan man hoppa sönder den först...

Nu ska jag åka hem! Hej hopp!

Inga kommentarer: