torsdag 3 mars 2016

en annorlunda onsdag!

Om ni hör konstiga rykten, om en ensam männsika och hennes hund som varit ute och irrat, långt ifrån bebyggelse, på de karga markerna 650-700möh mellan Kräkelbäcken och Rymddalen... då var det bara jag!! Ha ha ha ha...

Efter en tur till Säs med pappa och där jag sabbade hela dagen genom att peka ut fel riktning att fälla ett träd så vi fastnade (topp i gren)... så fick jag smida planer för hemresan. Trots att jag pekat ut fel riktning ;-) så blev vi klar så tidigt att jag precis skulle hinna med skjussen ner till Älvdalen igen... och riktigt så kul är det inte att åka bil. Så, medan vi var på affären i Älvdalen och shoppade så kom jag på att jag ju kunde hoppa av där, mitt i ingenstans och ta en promenad längs skoterleden med Allis... Sagt och gjort! Jag packade om min väska, ut med onödiga ting, i med kamera...

Sen fick jag hoppa av och medan jag sedan stod och klädde mig så åkte en bil förbi, jösses vad hon stirrade!! Och var nära att köra av vägen också... ha ha ha...

Allis fick sin rosa väst, så jag skulle se henne om hon sprang iväg och ifall hon skulle irra sig upp på vägen... Sen gick vi en bit in och så fick hon springa lös. Ifall jag missat att berätta det så är Allis en fantastisk hund!! Håller helt lagom avstånd, springer gärna i sökslag -så brett det nu går på en skoterled (den var rätt bred här), uppmärksam och lyhörd OM hon inte bakspårar mig... då får jag vara lite mer högljudd för att nå fram :-).

När jag sen, efter 1-1½ timme stod och väntade på min skjuss så passerade några timmer- o spånbilar och vanliga bilar och jag trodde alla ögon skulle pluppa ut!! Ha ha ha... är de inte van att se tokiga människor efter den vägen?? Intressant också att ingen stannar och kollar så allt är ok :-).
 Fick lite för kort tid där uppe och lite trist att det var så grått väder... och jag känner nästan att jag skulle kunna göra om detta, ofta!! Hur underbart som helst!!

I ridhuset sen så blev det ingen träning, utom att sitta 1 meter ifrån en foxterrier utan att leka med den :-). Det tog en liten stund innan hon kunde koppla av, och helt avkopplad blev hon kanske inte :-).

OCH det blev ingen komp idag! Jag och veterinären bokade av tiden som jag hade... skönt! Så jag valde bort kompen och sparar på den och kan sen åka hem och promenera i lugn och ro innan jag packar min väska!

Hej hopp!

Inga kommentarer: