tisdag 10 april 2012

z

Idag har det inte varit mycket bättre än igår... började dagen med en promenad, och jag insåg då att Bira är... omöjlig :-) och att jag inte mådde bra! Snön var dessutom otroligt jobbig och jag fick rensa Biras päls på snö ca var 100m på vägen hem... första delen av promenaden var det inget problem eftersom hon då trodde hon var ute på jakt... rävjakt! Visserligen har jag mer än en gång önskat livet av ALLA rävar (så även denna morgon), men tanken var inte att hon skulle ta dem... hmmm... På 100m fick hon flera dm-stora klumpar på frambenen. Dessa såg jag som sagt inget av på första delen av promenaden, jag undrar om det blev sen för att det blev varmare?
När jag kom hem la jag mig och försökte somna om, men icke... upp ringa och sjukanmäla o mata de små raringarna, prova sova igen... ge upp! Typ... Men, som ni förstår har det ändå inte blivit mycket gjort!
Planen var ju att åka in till klubben i kväll och träna, den bojkottade jag på em när Sussa ringde för leverans av fleecefiltar och jag åkte in och hämtade dem. Medan jag väntade på henne testade jag att köra igenom appellen! Linförighet, ok helhet (körde långt), men behöver putsas i detaljer! Och uthållighets tränas... :-) Ska nu vara benhård med detaljer -belöna med godis -längre pass belöna med lek... och så kanske få uthållighet och detaljer på så sätt!
Framförgående... alltså just nu går hon riktigt bra! MEN hon väntar på mitt "stopp" så in i bomben att hon ibland glömmer att gå, eller testar om det inte kan löna sig att stanna nu... hi hi... Här är det alltså träning på detalj nivå, OCH att jag är medveten om det hon testar och att det aldrig får löna sig att grejsa så här. Känns kul att ta tag i!
Läggande... inte så bra. Farten har försvunnit under vintern, vilket jag märkt under de senaste träningspassen och jag jobbar på det vid sidan om (snabbt ligg belönas m kamptrasa i munnen) och jag tycker det var bättre idag än sist! Men mer snabba ligg! Ska jag byta kommando??
Inkallning... vinter- o löpdvala, typ :-) Hon satt fint kvar, sprang som en raket, men kom av sig på slutet... Gör om gör rätt och kanske ska man träna detta och superbelöna någon gång då och då?? Ha ha...
Apportering. Här körde jag benhårt från början! Jag bestämde mig för att direkt och på första försöket kedja det med hoppet... Alltså apportering... sitter kvar bra, springer ut bra, MEN övergår i trav två steg (borde brutit här) innan hon griper snyggt och springer riktigt fint in. Jag tar apporten, lägger ner den, går mot hindret (som vi inte tränat sen i höstas) och gör ett hopp sitt hopp och går sen fot en liten bit innan jag belönar med superlek!!
Avslutar med platsliggning, ca 2-3min och med mig på 50m! Gick galant och mest tycker jag det ser riktigt fint och avkopplat ut! Nu ska jag börja lägga till störningar, sakta men säkert... :-)
Alltså, mest detaljer att peta i! UNDERBART!!! OCH så behöver jag någon som kan kommendera oss och se vad som händer!! :-)
Sen borde jag tagit ut Bira, men eftersom jag mådde som en... så bojkottade jag min tanke och åkte hem istället och nu längtar jag verkligen enormt efter sängen!!! Är urslut...
Hej hopp! (bild från Ulrika!)

Inga kommentarer: