tisdag 17 april 2012

Och plötsligt...

... så är jag hemma igen! Vabbande, igen... hmmm... Ja, så kan det gå! Nu är ju inte jag den som är sysslolös för det, men jag tänkte att när jag har chansen, då kan ni ju få veta lite vad jag pysslat med i helgen :-).
I lördags, då började jag dagen med att plocka hundskit! Bart och fint och då är det verkligen på tiden att jag rensar grannarnas gräsmatta från bajs! Tog sedan en liten paus och fikade med Suss som kom förbi... :-). Sedan satte jag ut hundarna på diverse ställen innan jag fortsatte med plockandet! Vackert väder som bara den var det också!
Sedan så blev det en premiärtur på cykel med Lizza! 5km fick hon springa och vi höll ett snitt på 11km/h om det nu kan vara intressant... ha ha... Jag tänker nu försöka jobba upp längden (sakta men säkert) och behålla snitt-farten. Och tanken var ju då att ta tur 2 idag, men jag tror att jag hoppar över det, om inte "min" väg råkar på att vara bar och det skulle råka på att sluta snöa... :-). Sen när vi kom hem, då höll Bira på att ta livet av mig! Hon var så förbaskad så ni kan aldrig tro!!! Men så blev hon ungefär lika glad som hon tidigare var arg när hon insåg att vi skulle gå på promenad :-). Lurade dessutom med den stora hussen, som då fick ta Siri... nu blev det ingen längre, för klockan var ganska mycket, men de fick gå och sedan ville Bira sitta ute på linan en stund så då fick hon det :-)! Ja, Lizza följde givetvis med på promenaden också :-)...
Sen blev det en mini-träning nere på kyrkan! Lite linförighet, där vi försöker få ordning på possition, trots att matte har leksak, och framförgående och plats...
På söndagen sen var det Biras dag! Nu hade vi lite dispenser och liknande inför denna övning, där det ju normalt skulle smälla en del och tidvis vara ganska uppskruvad stämning! Efter en förmiddag i teorins tecken så bar det av till ett objekt som skulle bevakas. Det första vi skulle göra var att säkra att där inte fanns några fiender (eller andra människor) och Bira och jag skulle göra ett rutsök. Och det började då med att Bira gjorde en vindmarkering iställetför ett spårupptag :-). Jättesnyggt var det, utom att hon gav till ett ivrighets-skall :-). Nu förstod nog ingen någonting... men jag tror att hon vindade in dem som inte var med i truppen och det gjorde att när vi förflyttade oss längre fram så tappade hon det helt och var mest förvirrad. Vinden var också väldigt snurrig och terrängen sådan att vinden kunde ta vilken underlig väg som helst! Bira tyckte också att det var underligt med så många människor runtomkring oss och reagerade ibland på att de knäckte en kvist och så där. En mycket nyttig övning!! Sen fortsatte vi patrulleringen och Bira fick sedan ett ljud där "busen" försökte fly. Nu blev busen tillfångatagen och det är nyttigt för hunden att få uppleva allt som händer även då! Sen fick inte Bira göra mera och jag tror hon var rätt nöjd ändå. Jo, både före och efter övningen hade vi fys-genomgång av våra hundar. En främmande person klämmer och känner så allt är ok och det var det ju :-). Jag själv var sedan figurant och sedan publik till resten av övningarna!
När jag kom hem så åt jag lite middag och gick sedan ner på kyrkans parkering med Lizza... är man nördig, eller?? Vi tränade det vanliga :-), även snabba ligg, som är enormt snabba nu, så snabba att hon glömmer lyssna om hon skymtar leksaken :-D :-D!! Fot säger jag och så ligger hon där... och, hm, ja.. det blir kanske bra så småning om! 50 steg, 5 min plats... inga problem! Kortare metrar, jag lägger mig ner, jag hoppar och viftar med armarna, inga problem... det känns som att vi snart är där... och det vore så underbart att vara där om 3-4 veckor!!! :-). Framförgåendet är riktigt bra och nu har hon slutat vänta på stopp och säger jag stopp då är det stopp!!! Ljuvligt!!! Måste bara träna massa budföring nu!! Och mera plats givetvis :-)!
Igår, då åkte vi in på Sveg på måndagsträning... Nu var den snöig, så efter en del surr med Liza och Carina åkte jag och Johan till dollarparkeringen där jag tränade lite linförighet (i stängningstid), eller Johan satt i bilen och jag tränade med Lizza :-). Hon var riktigt duktig och höll fokus riktigt bra! Lite svårt att sitta till en början, rätt mycket slask :-) och svårt att lägga sig på läggandet, en gång, sen är det inget problem längre! Det är superskönt!! Sen la jag en plats, där hon låg med näsan mot dörren, jag med ryggen mot dörren och så var det lite personal som grejsade och sedan gick de sista kunderna... Först en ensam, som såg lite mystisk ut och Lizza blev som en giraff :-), men hon fixade det fint! Sen kom ett par och de var inte konstiga alls, visst tittade hon, men inte som en giraff! Det kändes kanonbra!! Där låg hon då, efter den ensamma passerat och jag belönat, i ca 4 min och med mig på kanske 10-15m... Häftigt va!? Sen så åkte vi hem!
Ulrika!! Du är bara bäst!! Tanken har slagit mig, att jag skulle fråga dig, men dels vill jag avvakta och se vad som hände med snön och nu vill jag också se hur Jennifer mår, Men? Har du plats för en Lizza?? Nu är hon ju visserligen liten, men... lite plats tar hon ju!? Jag hör av mig i kväll eller i morgon! Skulle hon må dåligt i morgon också så skulle vi kunna träffas lite tidigare... :-).
Hej hopp alla vänner och ovänner :-)!
Foto: De på Lizza: Ulrika A, Bira: Marie L :-)

1 kommentar:

Ulrika sa...

Du vet hjärterum har stjärterum. Ha ha ha. Klart hon kan åka med. Kram och hör av dej.