lördag 28 april 2012

Spår och ett kokos i halsen?

Ok, jag har inte märkt en flinga till i halsen på Lizza och tanken kommer att det kanske var något hon satt i halsen! Jag tänker dock studera läget ett par dagar till innan vi bestämmer date med någon annan jycke! Nu har jag ju heller inte varit hemma och studerat/lyssnat idag.

Jo, tanken var ju att spåra igår, hårt spår... och som vanligt så var det halv storm och då är det ju ingen bra idé har jag upptäckt! Och då jag dessutom var helt slut tänkte jag bara strunta i allt i hopa! Men så tändes den där ni vet... :-) den som gör att jag jag går ut och tränar platsliggning i ösregn och liknande! Vad gör väl lite vind!? Jag får väl skogsspåra då!! På tävling kan det blåsa betydligt mer och hundarna måste ändå spåra... Sagt och gjort! Och hur slutade det?? Ha ha...

Bira: ca 30-50m väg, mitt på tom patron, vinkel av från vägen in i skogen. Gallrad skog med björkris på marken, svårt för liten hund... ut på en äng, vinkel x 2, in i fågelsjungande skog, mellan 2 utedass vid dansbana, fortfarande skogstyp... ut på väg, vinkel på vägen, längs väg 10-15m, vinkel ut på hygge... Varierat va!?? Det gick helt OK! Svårast var att spåra mot fågelkvittret... inte bara rusa :-) OCH att komma ut på en väg och vinkla där, vilket inte är konstigt! Jag är riktigt nöjd! Upplever Bira som mer nogrann. Ska dock träna mer på att komma ut från skog på väg och fortsätta spåra... jag upplever det som att Bira har blivit mer spårnoga!

Lizza: ca 30-50m väg, vinkel ut på hygge, in i nygallrad skog, över bäck, in i vanlig skog. Svårighet: attspåra i nygallrad skog! Här doftade det massor och hon hade till en början svårt att lokalisera spåret. Intressant! Jo, och vägbiten skötte hon uruselt!! Annars är Lizza enormt noga och ringar inte alls vinklarna som Bira gör... superkul och man märker lätt när hon är på och av just nu :-). När vi spåratklar ägnade vi lång tid till att leka med kongen som låg i slutat av spåret... så hör ni rykten om konstiga männskor som smyger omkring på alla 4 i skogen och gör utfall, så är det lugnt! Det är bara jag... hi hi hi... tror dock ingen såg oss, tack och lov! Men kul hade vi!!

Efter detta... inga harklingar eller liknande hos Lizza... Inte heller efter dagens morgonpromenad! På måndag provar vi cykla!! :-)

Hej hopp i lingonriset!

Tackar Ulrika för bilden! Och för samtalet i torsdags... OCH glöm inte att det bara är att ta nya tag!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Tack själv Marie! Underbart att prata en stund och sen ditt pepp, jag behöver det. Se nu till att det inte är något annat än skräp i halsen på Lizza, så vi kan träffas. tror du inte det blev lite inne träning i kväll. Är man galen eller galen. Kram och tack för att du finns i mitt liv!

våran lycka sa...

Vad duktiga ni är.
Jag måste ta tag i spåret jag med.
Men så svårt när man inte kan själv. vill ju inte göra fel från början.
Dock spårar hon ju bra då vi väl gjort spår men ändå... hihi