lördag 2 maj 2009

Vilken härlig dag!!


Ja, först startade vi hemifrån på tok för sent... men så kan det lätt gå när alla är trötta efter majbrasan! Jo... och majbrasan.. då fick Bira knata runt lite med mig och kolla in lite folk. Vilken otroligt positiv hund hon är!! Och de barn som var där kom ganska snabbt på att om man stoppade in en pinne eller kotte i munnen på henne så bet hon inte när man klappade henne =D. Efter en stund blev Bira trött och kröp upp i mitt knä för att sova... så sött!! Då la jag henne i bilen med de andra 2, fast Bira har ett eget litet fack, för att inte mosas av klumpiga Siri... Där sov hon sött tills vi åkte ut och tittade efter björnar i skogen medan de andra smällde raketer.
Så, igår... då for vi till Härjeåsjön. Vi hjälpte till med en ny hage till Juno ( men Suss hade redan fixat det mesta själv ), vi red en varsin tur jag och Jennifer, vi lunchade, fikade, mös och snackade goja och körde med morbror... Det var verkligen en heldag!! OBS! Spana in tungan... =D =D Kan förövrigt säga att jag skrattade så tårarna rann när trion Löfqvist ( Johan, Jennifer & Ingemar ) skulle försöka klura ut vad Suss träningsredskap skulle användas till. Använd er fantasi... och glöm inte tungan OCH att blunda =D =D ( barnen sa att tungan skulle vara ute... ).

Som en liten avslutning så gick vi ner till sjön, där isen gick i onsdags... om någon funderar när ni ser resten av bilderna alltså... Vid sjön släpptes ALLA 6 hundar lösa och det är SÅÅÅ underbart att se!! För våra hundar umgås inte så särskilt!! Kia & Siri har ungefär träffats 5 sek i midsomras... och Bira & Kia genom hundhagsgallret ( visst är de söta på första bilden!!! ) och Tanija & Kia som yngre, men det är flera år sedan nu... och där, mellan de två äldre blev det ca 3sek spänning, men Ingemar och jag harklade oss bara i princip, sen var det full rulle på dem också! OCH så underbart härligt det var vid sjön!! Lite svalkande, och äntligen var solen lagom och skön... och just den otroliga glädje som hundarna har och barnen med... mmmm.... och så vackert...
Raja, Bira ( som faktiskt blöter tassarna frivilligt!!! ) och Tanija svalkar sig i sommarvärmen!

De två "gamla" som spanar in varandra en snabbis... men, det var inget att bry sig i...

Som sagt... isen gick i onsdags... och här var det fredag...mmm...

Jag gillar action... Zach med!! Ser ni att det finns två rottis-svansar med på bilden också??Bira ska faktiskt bli fågelhund ( eller kanske hare... ) när hon blir stor och springa bland tuvorna... och det är bäst att öva innan!!
Och Tanija hon badade inför utställningen på söndag.... ljuvligt!!

Och sedan, delade barnen på ett nudelpaket innan Johan och jag gick ut ett varsit blodspår. Johan gick ett till Zach, men jag planerade in en liten lurighet... och de fick därför inte gå så långt... jag vet ju inte heller hur mycket lurigheter som han är van vid. Annars hade jag kunnat klura till det ordentligt!! Sånt gillar jag =D.

Raja är ju lite mindre och behöver taggas lite... så hon fick ett rakt och enkelt... Sedan, när jag var på väg hem från skogen... =D så hamnade jag på en altan och fick mig en trevlig pratstund och blev bjuden på ett glas vin, nu dricker inte jag vin... men rackarns så härligt det hade varit att ha en stuga där i byn, speciellt sånna här kvällar!!

Sen packade vi in oss i bilen och siktade på statoil och en korv, som halv middag kl 21.00 ha ha!! Men!! Så härligt vi alla hade!! Och vi kommer tillbaka ( ska vi ringa innan så ni kan fly?? =D =D ) och TACK för att ni tar er tid med oss!

3 kommentarer:

Ingemar sa...

Det är bara trevligt när ni kommer.....Spåren vart perfekt!!!! Åt bägge två... Raja spårade även Zacks spår hon doppade då ner snoken ibland:)

Liza sa...

Härliga bilder!!!! Visst är det härligt närman kan ha alla hundar lösa :D Lycka till imorgon :D Tanja är ju ren o fin nu ;D Kram

Ingemar sa...

jo men visst de va en super skön å rolig dag=) de måste göras om men ni får ta å va här en hel helg här fram över!! spåret ni gjorde åt zach va jätte bra ja trodde när de gick över vägen att nu är de helt fel vi är men men icke då grabben hitta den =) ¨ha de kram/suss