fredag 15 maj 2009

oj oj oj...


ja, nu är vi verkligen på gång! Tanken har slagit mig... vad gör jag om de ringer och säger att Siri ändå kommer med i mora!?? He he... nu tycker ju jag att Siri har rätt bra koll, om hon vill och om hon vill eller inte, det har jag ändå inte kommit på något bra sätt att träna =)

Idag är dock tanken att jag ska hinna med lydnad med båda hundarna!! Och därför kör jag det först... spåret får bli till kvällen och en om-jag-hinner-sak.

Igår blev det givetvis spår till dem båda och nu hade Siri inga problem med pinnarna... =) Skönt tycker jag! Och härligt med Siri som ju är en GRYM spårhund annars... faktiskt den bättre av dem båda.

Tanija, hon missade för andra dagen pinne nummer 2. Sen var det helt ok, hon är lite rolig att se för hon kan ligga flera meter från kärnan och sedan vinkla in och ta pinnen. På något sätt har jag lyckats få pinnarna värdefulla här! Siri ligger ju alltid mitt i spåret, vilket helt klart har sina fördelar...

Jo, sen var jag ju tidsoptimist som vanligt. Trodde jag skulle hinna träna en del före kursen =D kl 17.30 var utvecklingssamtalet klart, eller strax där före... och då hade vi inte ätit och inte fixat fikabröd till kursen... =D =D, vi hade dock spårat med Bira... hi hi...

Biras spår gick ok, det var inte lika bra som de sista gångerna, men det var inga som helst problem och vi gjorde som vanligt 2 spår på raken. Inbillar mig att det är vettigt, det blir mer spår, mer belöning och motivation och inte lika jobbigt som ett längre, eftersom hon får en liten paus mellan... rätta mig om jag har fel!

Igår, då hade jag framåtsändande, hopp, inkallning på schemat. Hoppet blev det inget med, istället fick hon krypa lite. Och vara med på en rörig plats eller två, fast Tanija fick sitta... också en baktanke där... men hon är cool min jycke!

Sen när vi gick in till stugan, då skulle jag göra en inkallning med ligg... tjolahopp... jag vet inte hur länge jag blev kvar där... för hon kunde inte ligg!! Många saker testade hon, även att springa "typ" 100m innan hon stoppade och någon måtta får det minsann vara! Tillsist blev det ett ligg i alla fall, men inget bra sådant... *pust* vi gjorde också lite kryp innan vi smet ner till de andra, ja Anna F & Suss, de blev kvar och kikade på katastrofen... men krypet var rätt ok, lite väl brått, och det är ju det vi jobbar med!

När de andra åkt hem, då övertalade jag Johan att jag skulle få göra lite till... =) Framåtsändande, jag måste ju få till det på något sätt!!! Så, det blev fram med stolarna, och gör klart. Det var sämre idag än det varit tidigare. Kanske för att vi var där vi inte gjort detta på länge, eller så var det för att min bil stod där, eller så var det för att Johan var med med kameran... vi jobbade dock på en stund och tycker att det blev bättre och det är ju viktigast, att vi kan jobba åt rätt håll! Vet ni vad hon gjorde? Jo, hon gick till stolarna =D ja ja, sakta är ju inte befäst och hon skulle väl testa om det var det som hon skulle göra på mitt sakta! Till och med ett försök att hoppa upp kom... Johan, han tyckte att Tanija var ganska duktig han... sen är hon ju det som kan hålla tillbaka sig och bara gå fast hon vet att det ligger en dunderkul leksak där framme... Sen var det läggdax!
Sussa, det är toppen att du finns... så jag har någon att fråga om saker som dyker upp i mitt förvirrade och nyfikna huvud. Du har i alla fall haft päls förut ;-) hi hi...
Har nog glömt berätta att Bira har börjat med apporteringsträning. Det känns på något sätt att hon är lite större... vi plockade fram en liten apportbock, har henne sittande och så får hon ta den och sen säger vi bra, tar den (snabbare än blixten) och så blir det godis och nu tycker jag det fungerar riktigt bra och jag tror att hon tycker det är en kul övning, för hon är snabb att greppa apporten.
Sen tycker jag att hon är lite halt... försöker kolla när hon knatar omkring och ibland tycker jag att det ser så ut, men så svårt, för hon far ju fram en del och hoppar och slänger med "de storas" öron och så där. I alla fall har vi nu bestämt att det inte blir någon sådan lek på någon dag, så får vi se vad som händer. Hon springer ju även själv här ute och far fram, så jag vet inte... Men, så lugnt vi kan och se vad som händer, det är väl det bästa...
Nu blir det plugga, eller något ;-)

Inga kommentarer: