tisdag 19 maj 2009

Försöker


Ja, nu försöker jag faktiskt få något gjort varje dag. Ibland fungerar det och ibland inte... idag får vi se. Som vanligt fullt upp! Först nu, alldeles strax så ska jag sätta upp spårnummer och startpunkter till alla spåren som ska gå av stapeln den 31:a. Sen åker jag och rider och så hoppas jag hinna träna hund också!! Att tro att jag ska hinna spåra är väl för mycket begärt... men vad härligt det vore... Oavsett så SKA jag träna lydnad, framåtsändande, inkallning, kryp & hopp... känns som det är de viktigaste momenten. Sen kl 18.00 är det kurs och samtidigt kommer det några snubbar från Östersund som ska göra anlagsprov & informera om tjänstehund. Intressant & kul, men jag har ju som sagt kurs.... Hoppas vi alla får plats!
Igår, ja då började vi med spår... nu skulle jag göra ett lätt, men... inte vet jag hur lätt det blev... "åh, om jag går där och vinklar så, då blir det lite lurigt", det kommer bara helt automatiskt!! Sen fick spåren mer normal liggtid och inte ösregnade det och det gick riktigt riktigt bra! Jyckarna plockade sina pinnar och då är det härligt!! Tanija vindade inte spåret så mycket (tror det är därför som jag upplevt henne som förvirrad ). Skulle behöva spåra lite med henne i absolut vindstillhet.
Sen gjorde jag ett snabbt uppletande med Tanija, precis innan kursen startade, för som vanligt var jag aldeles för sölig =). Nu fick hon i alla fall jobba lite och plockade in 6 föremål. Jag jobbade så att jag hade alla 6 rakt ut framför mig, hon ska lära sig att gå rakt ut och sedan kan hon inte få någon vinst på att snedda. Hon gjorde ett hyffsat jobb, men vill gärna ta sig en extra tur med föremålet. Det dök upp i fjol och vi jobbar på det med kamplek med rulle när hon kommer tillbaka, så mycket annat kan man väl inte göra?? ja ja...
Sen, när kursen var klar bad jag ett par kursare stanna kvar, och det gjorde de och hjälpte mig några minuter med framåtsändande. Ett försök var riktigt riktigt bra! Hoppas att vi kan få till det!! Ska se om jag kan muta någon idag också... Annars får jag väl jobba vidare med stolarna =D ! Inkallningen var heller inte dum... det går riktigt OK att få stopp, ingen 10a men här är det lätt att glädja matten!! Både ligg och stanna gör hon i alla fall!! Och!! Nu lägger hon sig på första försöket ;-)... Sen struntade/glömde vi krypet och då klockan redan var mycket packade vi ihop oss och susade hem.
En ny dag idag och det ska bli kul att se vad vi hinner!! Sen är det faktiskt bara en dag kvar... =O
Ha det gott!!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Är det tävlingsdax alltså? Hoppas det går bra. Själv är det jobbar vecka. Kram och lycka till.

Anonym sa...

hoppas det går bra i...övermorgon blire...

mvh johan

o.b.s det där var lite konstigt