tisdag 11 december 2012

Träning

Tänkte berätta lite om den hundträning som nu pågår här i huset och utanför dess dörrar :-), mest inomhus då nu :-).

Med Bira var ju målet att träna varje dag förra veckan och då nostarget utan o med föremål, minst 10ggr/dag. Detta lyckades jag inte med, om man ska vara noga, tränade nämligen inte i söndags! Från början så var ju målet att i alla fall träna vanliga nosduttar och m föremål OM jag orkade/hade tid... och egentligen började jag ju med träningen på söndagen och då körde jag en hel vecka ;-). I alla fall så är jag nöjd med veckan!

I måndags så var vi till klubben och tränade och Bira och jag körde ett pass inne i klubbstugan, jag var lite småfrusen efter att tränat Lizza ute. Bira körde jag de vanliga övningarna med nosduttar, frivilliga sitt osv, men gjorde det lite svårare än vanligt... Dels var vi ju på ett annat ställe (men dessa övningar kan hon så pass bra sedan tidigare o på olika ställen så jag tror inte det gjorde varken från eller till) och sen använde jag kaninbollen istället för vanliga dummyn... När jag slängde den (1-2m) så kom Bira plötsligt på att när matte slänger något, då ska jag ju sätta mig och vips så plockade hon själv in nästa steg i träningen... Så det var vanliga nosduttar, sen denna övningen med kasta+sitt+"ja"+lämna föremål i handen=skinka! Det roligaste med denna övningen var att jag tidigare tyckt att Bira behövt för lång betänketid från det jag kastat till det hon satt sig, nu blev det på bara några kast mycket snabbare och jag såg till att säga mitt "ja" direkt när rumpan träffade golvet. Superroligt!! Vi utnyttjade också en smalare gång i klubbstugan till att träna backa och jag försökte länga antalet steg som hon tar. Här har ju jag misslyckats och troligen klickat efter samma antal steg tidigare och nu är det liksom stopp där. Nu väntade jag dock ut henne och fick dessutom bevisat för mig att det inte handlar om avståndet till mig då hon kunde börja bjuda på beteendet fast hon var flera meter ifrån mig. Sen så ska man ha större, synligare och ljudligare (som låter när de landar) godbitar när man tränar backa. Nu var det alldeles för svåra att hitta!

Lizza ute då... Började med linförighet och jobbade med positionen igen. Jag har supersvårt att hålla på kriterierna här, inte konstigt att det är svårt att få till :-). så som jag tränat detta borde hon ju vara på Sm för länge sedan ;-). Men, jag vågar i alla fall utmana henne med leksaksbelöning nu och ställer kravet att hon inte ska tränga, det klarar jag ganska bra, sen glider hon lätt fram och det är mindre bra... Matten måste skärpa sig! Vi grejsade också lite med passivitet och konsten att kunna stå stilla och gå baklängesfot, utan hoppstå, fast leksaken ligger på marken och det är grymt svårt!! Nästan varje gång hon går normalt och jag ger friord så är hon på väg in i ett skutt, men jag ser det liksom för sent... Men detta ska jag få till! Jobbar också med konsten att stå stilla här hemma och ska se till att utveckla den sidan mer.

Denna vecka har jag ingen särskild plan. Jag räknar med att lämna dessa nordligare breddgrader och bege mig söder ut i morgon bitti. Bira löper ju och ska åka och träffa en kille :-). Ororar mig lite för föret på vägen ner/där nere, men det ska väl gå bra om man tar det lungt!

Simma lungt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att läsa om er igen. Sen Neo föddes har de vart segt med att hinna med blogg läsning. Man prioriterar lite annorlunda;)

Kram lina & Luzza