tisdag 4 december 2012

Glad?

I gårkväll var jag rätt arg när jag somnade... och det är inte bra för då är man det när man vaknar och resten av dagen eller något. Inte blir det bättre av att man är väldigt trött heller och mest vill åka hem och sova, för det gick inte så bra att sova i går kväll och det är tungt att kliva upp kl 5... Blir nog att ta en daglig lur idag!

MEN jag är glad för de har skottat upp parkeringen nere vid gamla kyrkan!! Och där lyser de upp kyrkan lite spöklikt och det tillsammans med ett gatlyse på andra sidan 45:an gör att parkeringen är upplyst rätt bra :-). Alltså jag kan träna där och köra lite längre moment!! YES!! Nu hoppas jag bara att vi får lite mer normala tempraturer så ska vi ordna det (om den inte snöar igen :-) ). Nu har vi två mornar i rad haft -25 (det blir något kallare efter jag har åkt...) och det är ju ungefär det samma på kvällen... I alla fall har termometern på bilen visat -19 & -18 dessa mornar när jag kommit till Sveg och det tycker jag är lite fuskigt, för det är stor skillnad!! I alla fall om man ska vara ute med de 4-benta. I fjol har jag för mig att jag drog gränsen för långpromenader där någonstans, mellan 20 och 25... men nu är vi så ovana och har inte riktigt frusit in oss.

Jag fuskade igår igen och åkte inte in på någon måndagsträning. Jag är ju nästan alltid själv (speciellt om det är kallt) och så skulle jag träna inne och det kunde jag lika gärna ordna hemma i köket... Men jag lovar!! Nästa vecka ska jag åka in och träna, oavsett!!

Bira är en skojjig prick! Vi har ju tränat på rulla och det är lite jobbigt tycker hon, så... om det var igår eller när det var... så fick jag fram 2st rulla under samma pass och då klurade hon nog ut vad det var jag ville :-) och då ställer hon sig upp, tittar på mig och skäller!! Ha ha ha.... och sen så när hon skällt och jag kallat henne för fegis en stund, då får jag henne att rulla igen :-). Så, nu kan Bira rulla, det går lite halvsegt ibland och är lite jobbigt, men vi är på rätt väg!!

Vi jobbar också med plattformen och är ännu på det stadiet att man ska kliva upp (=lätt som en plätt) och sedan stå stilla och det är riktigt svårt!! För Lizzas del, som har något lättare att bli stilla, innebär det att hon trillar ner med baktassarna med jämna mellanrum... ha ha... Henne kan jag få stilla med omvänt lockande, och så sakta fasa bort det så jag står som vanligt. Igår började jag också försöka förflytta mig själv in mot hennes sida, men det är nog lite för tidigt och det var svårt att hålla henne kvar i stående när jag klev in... Men, jag jobbar vidare! Bira, där försöker jag få fram mera stilla... Har också jobbat lite med signalkontroll på lite olika saker med dem båda (buga, backa, Lizza rulla...) och ska fortsätta med det så jag får någon ordning på allt.

Jag har också tagit lite tag i riktig ;-) träning med Bira! Här omdagen bestämde jag mig för att träna nosduttar, med och utan föremål i munnen. Det är enkelt, det går snabbt, man kan göra det var som helst och oavsett väder OCH det kommer i alla fall inte göra apportering och avlämnade sämre! Tanken var att köra (minst) 10 nosduttar + 10 duttar med föremål per dag i en vecka och se vad som händer... ev fortsätter jag hela vintern... men vi börjar med en vecka. I Söndags körde jag nosduttar utan föremål, för jag orkade inte gå ut och hämta en dummy, igår insåg jag att jag redan hade en dummy inne, ha ha... så då blev det ett antal både med och utan. Jag räknade inte, men det blev betydligt fler än 10 stycken! YES! Nu är vi på gång och jag väntar också med spänning på att boken apportering till vardags och fest ska trilla ner i brevlådan och ge mig ännu mera inspiration!!

Bira har börjat löpa... jag har fått semester beviljad nästa vecka så jag kan åka och para henne, fast jag sökte med kort varsel. Hade räknat ut att jag på måndagen när jag kom tillbaka på mitt jobb skulle prata med de som har hand om ledighet och förvarna om att det snart kommer och att jag skulle söka med kort varsel och vad händer?? Jo, på fredag kväll, när ingen fanns kvar på jobbet längre så ser jag att hon börjat... ha ha ha... men nu gick det ju bra ändå, det är lite färre än beräknat som ringer. Tur!

Snälla pappa har nu varit hos oss i två dagar och grejsat med elen till golvvärmen i hallen, toan och på Johans rum. Ska bli rätt skönt tycker jag, mest i yttre hallen och toan, speciellt när minusgragderna knackar på dörren så här :-). Tror han kommer idag också, om han klurat ut lösningen... :-). Men det är en rätt bra orsak till att slippa gå på långpromenad i kylan :-), fast jag hade nog inte gått ändå... I kväll är det medlemsmöte på klubben, i morgon telefonmöte med clumberklubben och jag som hade behövt städa mitt kontor... har ju börjat och någonstans där, på ett bra ställe ligger viktiga papper som jag bara måste ha... typiskt! Är inne i en lite oflytperiod nu igen... Bira började ju löpa rätt bra, jag behövde inte hoppa pga att jag var på sjukan, eller att ev valpning skulle bli när jag hade kurs och så börjar hon så lämpligt att jag måste åka när PO ska bort och jaga... någon som minns hur det var i våras när jag skulle para henne?? Ha ha ha... Jag har rapporterat in ett fel i SBK-tävling (papperet som jag letar!), min dator slutade tidigare ladda sitt batteri, vi köpte ett nytt så jag skulle ha något att göra när jag åker på mina Umeå-resor... och igår när jag kört utan elkabel ett tag på nedervåningen och stoppar i sladden så säger den att den går på el, men laddar inte, då trodde jag jag skulle bryta ihop... Nu började den tack o lov ladda senare på kvällen, men i alla fall... hmm... verkar som att saker ändå löser sig... Jo, jag tänkte ju be mamma o pappa att vara hundvakt till Lizza medan jag är borta, men kom på att hon ju troligen också går in i löp nu när som helst och då går det ju inte eftersom de har en pojke... Siri kan ju liksom vem som helst ha och barnen kan ju vara hos farmor eller själva, eller hos mormor o morfar... :-) Nu får vi väl se hur det löser sig!

Nu ska jag gräva i väskan efter en bok, det ringer peppar peppar inte så mycket idag och så kanske jag ska ta mig en hjortrongrotta också ;-). Hej hopp med halsduken på!

Inga kommentarer: