måndag 31 december 2012

En liten liten mus...

... eller kanske en ganska stor en... var på promenad! Den hade ett superställe som den brukade besöka när det kurrade lite i magen, så där som det gjorde just nu. En bro där det ibland landade en och annan hundgodis, lite saker som egentligen skulle ut till komposten, och andra delikata små smulor. En guldgruva! Denna dagen var där en ny sak, en lite svårigenomkomlig svart sak, kallad ryggsäck! Här inne luktade det riktigt gott och den lilla (eller stora) musen la lite energi på att komma in och det gick! Efter att ha gnagt ett perfekt hål in igenom dragkedjan så hittade nu musen ett perfekt ställe att bo på! Här fanns en mjuk och god filt att bygga bo med, en massa söta goda saker att äta! Kan det bli bättre för en liten mus??

En dag trodde så musen att det blev jordbävning! Det ruskades om en massa, men så... mer mat stoppades ner och det blev lugnt och stilla igen. Efter att ha smaskat lite på det nya så tyckte dock musen att det var säkrast att krypa ur sitt nya hus, jordbävningen var rätt läskig! Och oj... den hade hamnat på ett helt nytt ställe och ett tag funderade musen på om den hade dött i jordbävningen och kommit till himlen!! För vad kan väl vara bättre för en liten mus än att hamna i en slarvig hundnörds bil?? Oj oj oj... här fanns mat i överflöd, men då en mus är en mus så börjar den att samla och gömma sin mat på lite underliga ställen och också smaka på sådant som inte är så ätligt (som besiktnings-papper i handskfacket mm) och det var väl då som den gjorde sin första miss. Den var avslöjad... Den slarviga hundägaren hittade halvätna godisar och hundgodisar i sin jobbryggsäck och började ana ugglor i mossen!

Nu är många av de bra gömställena borta och överflödet av mat är reducerat till ett fåtal platser... fast det var rätt bra råttfällor eftersom man kunde länsa dem på betet utan att de small :-) och den lilla musen klurar på hur den ska ta sig ut ur bilen och varför alla bra gömställen med mat försvunnit... Den slarvige hundägaren laddar nya fällor och väntar på fångst, men hon har ingen ängels tålamod utan tar snart till sin fars förslag på metod... älgbössan... ;-)

Ja, det var den första storryn det... glatt slut!

Inga kommentarer: