söndag 30 december 2012

Hmmm...

... detta inlägg skulle egentligen bli ett massa med bilder på Siri, men jag får göra ett sådant när jag kommer hem, för mitt mobila nät vill inte riktigt ladda bilder som jag vill. Sitter på jobbet och leker med min egen dator... Har nu över helgen gjort så, så kan jag grejsa med vad jag vill, även sidor som är spärrade på jobbdatorn. Det är dock bara ifall att det skulle råka på att vara lugnt här på jobbet.

Egentligen skulle jag nu göra flera kortare inlägg, annars blir det inte så djupt som jag känner mig ;-).

Först!! Jag har en OTROLIGT uttråkad rottis! Helt otroligt sanslöst uttråkad... vilket resulterar i att hon äter på sig själv... hon har nu ett hårlöst sårigt område större än hon någonsin haft och det kan jag väl förstå. Först var jag borta med Bira, och jag fick då ett samtal från en stolt (ledig (ja jag vet, jag är tacksam över att jag fick lämna 2 hundar hemma med han som inte har någon hund...)) husse som gått på promenad med henne... Ända upp på vägen (jag tror det är 300m dit...), yes! Sen kommer jag hem och ska ta tag i julen, städa, jobba, fixa mat o godis (viktigast), tvätt, och så troligen en del feber... och jag orkade bara inte ta tag i problemen! Lite trix träning har det blivit, men på något sätt har det varit mycket roligare att träna Bira än Lizza, vilket ju är synd eftersom Lizza behöver göra av med energi. Promenader har det också blivit si och så med och jag mår dåligt för jag behöver verkligen komma ut och röra på mig! Och Siri är tjock, och Bira är tjock och var Lizza gör av sitt vet ingen... (antagligen flyger det ut genom öronen när hon studdsar upp och ner så där som bara Lizzor gör...)

I alla fall så har jag nu tvingat mig själv att ta tag i detta och varit på promenad med hundarna, flera dagar i sträck och det känns bra!! I morse klev jag upp och tog promenaden före jobbet, eftersom jag vet att jag inte kommer orka när jag kommer hem :-). Men, igår så blev det ingen promenad, jag tog Lizza, bara Lizza och sparken, 2 bollar och intalade mig själv att jag skulle vara helt nöjd om jag själv fick skuva sparken och jag blev svettig av det. 50% av syftet med turen skulle oavsett uppfyllas! Jag lovade att inte bli arg, att inte bli ledsen utan bara knata på. När jag startade svor jag över min dumhet, föret var riktigt tungt och jobbigt, jag orkade knappt skuva sparken... Skam den som ger sig!! Efter 200m av vår uppvärmningssträcka var jag tvungen att byta från koppel till sele på Lizza, hon drug så väldigt i kopplet och jag ville inte säga till henne när sparken var med, hon vill ju inte dra alls annars.... Och vad händer!? Jo, jag har en hund som jobbar kanonbra!! Jag berömmer och hon drar ännu bättre!! Vilken lycka!! En ofattbar känsla! Sen när vi åkt en liten stund så börjar jag belöna henne med bollen ibland när hon ligger i bra och jag har riktigt tryck i selen! UNDERBART!!! Ingen är gladare än jag och detta är ju en av anledningarna till att jag har hund!!! Ålskar vinter och älskar att ge mig ut med pannlampa och sparken!! Sen då!? Nästan 7km gjorde vi, i tungt före och med hyffsad fart + lekpauser... Jag var helt totalt slut och utpumpad när jag kom hem!! HELT!! Lizza, hon körde avskrittning hemma inne... vankade omkring, pep och var uttråkad... ha ha ha... men, det känns bra och om jag inte tar en tur med Bira idag så blir det en ny tur med Lizza i morgon!! Tjohoo!!!

Annat som jag skulle kunna skriva om är en liten mus som har hittat ett nytt hus, om året som gått och om året som kommer (så jag får ny inspiration) och då en plan för alla momnet!

Ska idag försöka träna lite lydnad utomhus och se om jag kan få till ett litet Siri-inlägg och kanske historien om en liten mus och en STOR råttfälla... ha ha ha...

Hej hopp!!

Inga kommentarer: