onsdag 1 augusti 2012

tisdag och saker går inte så bra...

Igår så skulle jag väl ha gjort klart katalogen till utställningen i helgen, den ska vara inne för tryck i morgon bitti... Gissa vad jag ska göra i kväll :-). I alla fall så åkte jag och tränade Bira istället. Det gick inte så bra... först tyckte jag att hon tog längre tid än någonsin på sig att komma i vattnet och sen tyckte hon att hon skulle behålla ankan för sig själv! Jippi!!! Så nu har jag två problem på halsen... troligen måste jag träna på att ta sig i vattnet med en dummy och på land träna leverans av fågel. Pust!! Skulle behöva gå en kurs nu eller i alla fall få en massa goda råd och gräva ner drömmarna om att hinna gå ett vattenprov under hösten. SKIT också!

Lizza tränade jag hemma... började med linförighet och... det är bättre, skulle dock vilja ha större säkerhet hos henne om var hon ska vara och kunna utmana henne lite och kunna försöka lura henne ur poss, men det kanske kommer?? Jag försöker nu variera lite mellan raksträckor och att blanda in piruetter och backande, jag tränar nästan inte halter alls... och hoppas nu att detta ska kunna bli riktigt bra!

Sen körde vi ligg, snabba lägganden och läggande under gång. Sist jag tränade fick jag lite panik över momentet liggande under gång då hon inte la sig eller visade minsta tendens att lägga sig på mitt första kommando, men nu så gick det rätt lätt att bygga upp det, men jag måste komma ihåg att träna det! Sedan körde jag också stadga i ligg. Först med att jag drog i kopplet och de två första gångerna klev hon upp direkt, men sen verkade hon vakna till :-) och jag kunde dra bäst jag ville... sen testade jag något nytt, att prova knuffa henne så hon trillade på ena skinkan. Lätt som en plätt :-), första gången tippade hon över direkt (självklar eftersom hon gör som matte vill :-) ) men jag sa ha ha ha tog upp henne och försökte igen och nu gick det bättre! Jag knuffade försiktigt försiktigt och hon höll emot!! Testade också med andra sidan och det gick bra. Kanon! Sen så utmanade jag henne med kamptrasan medan hon låg och belönade med godis. Efter det belönade jag med att stoppa trasan i munnen på henne och säga varsågod. Sen... alltså hon blir helt galen! Det blir lite halv-problem med att få henne att landa och att hålla stadgan igen, men samtidigt är det ju utmaningar vi behöver. För hur ska jag annars få henne att förstå att ligg är ligg och där ligger man stilla om så himlen rasar ner?? Och hur ska jag annars kunna lägga henne plats på tävling??

Sen har jag försökt ladda ner filmer. Liza filmade ju mig o Bira och jag tänkte visa er när hon spårar (ser sååå snyggt ut :-) ) och när hon går över vägen. Men, det tar en förskräcklig tid och varje gång jag har försökt så har jag misslyckats! Hmm... alla två... igår kväll var första gången och då slocknade min läslampa och jag antar att det blev strömavbrott och då gick jag upp och stängde av... sen efter funderar jag på om det verkligen var strömavbrott... men men... sen i morse, då jag trodde att jag lätt skulle hinna ladda ner dem, men vilket ohygglig tid det tog!! Så det var bara att avbryta igen... I kväll vet jag inte om jag hinner, men det är väl bara att försöka! Jo, jag försökte också klippa bort lite på ena filmen, men tydligen är jag inte tillräckligt skicklig för det... förvånande va!? Vilket program använder ni för video-redigering??

Just nu finns det en kurs som jag sååå otroligt gärna vill gå och det finns två platser kvar!! Och vore det inte så att jag jobbade den helgen så skulle jag anmäla mig och Johan till den!! Jag tror att vi båda skulle ha stor nytta av den. Handlar om lugn o ro och samarbete med sin hund :-). Tur för ekonomin att jag jobbar ;-). MEN en dag ska jag gå kurs för henne!!

Hej hopp!

Inga kommentarer: