söndag 12 augusti 2012

Hur dum får man bli???

Igår, då tog jag och hundarna och packade oss upp på tok för tidigt och åkte iväg på en aktivitet som jag i förväg visste att vi skulle misslyckas med... MEN jag har nu fått blodad tand :-) och bara MÅSTE fortsätta idiot-träna detta!!! Jag var och testade på vattenprov med Bira, anmälde till både enkelt o vanligt. Men, har man en hund som inte vill gå i vattnet så är det svårt... ännu svårare blev det eftersom det blev en missuppfattning mellan domare o skytt och skottet och kast av fågel gick av innan vi hade gjort oss klara. I alla fall fick jag inte ut henne och efter vi gett upp (ej GK) så gjorde vi så hon skulle lyckas och hon hämtade fågeln till land, men här händer något mystiskt!! Hon släpper den i strandkanten och vill inte plocka upp den. Hmmm... hon som brukar vara som en huligan efter viltet efter jag fått det (efter dummyn med!) OM hon kommer med den... och nu, nix!

På det vanliga sedan så är det ju svårare... med vass och så... nu var det kanske mer en hjälp för Bira eftersom hon balanserade sig ut på land-snuttar :-), men klev inte i vattnet! Sen när hon nådde pippin där ute, efter vi redan blivit icke GK och de i båten kunde hjälpa henne, så ville hon inte ta den. Hmmmm... hon tycker inte om mås/trut!!! Den var jätteäcklig!! Alltså, matte måste hitta sådana pippisar och träna!! De slängde sedan fågeln ett par meter från mig och jag fick henne att hämta den och även nu droppade hon den när vi kom på land!

Sedan stannade vi en stund och tittade när de andra tränade (de som hjälpt till på provet + den andra deltagaren) och Bira fick kliva i efter en dummy så hon blev vit igen (hon blev kolsvart av vattnet där det vanliga vattnet var).

Det domaren hade att säga om oss var att vi behövde träna på att komma i vattnet, men att jag inte behövde oroa mig för inleveransen (att hon skulle smita, ha ha ha) och att jag skulle bli snabbare på att ta fågeln. Tror inte riktigt att han gillade min idé om att hon själv lägger fågeln i min hand, men jag tycker den är otroligt praktisk!! När hon väl kommer i så simmar hon fint.

Sen ska jag säga att jag är otroligt imponerad av hennes lydnad, även om hon var påväg att knalla på det vanliga vattnet... där ska man ju vänta på domarens signal och då stack hon nog på det... :-). När hon sedan var ute och sökte efter viltet och vände mot mig så stoppade jag henne med ett stanna, kanske 50m bort och hon tvärnitade!! Jag sa "ut" och gjorde teckan med armarna och hon vände på en femöring och fortsatte ut! DÅ blev jag stolt!!! Och lite imponerad... :-)

I alla fall satte jag mig och letade efter vattenprov nu på kvällskvisten och hittade ett som inte var sååå långt bort. Anmälde, betalade och... ha ha ha... upptäckte att det var ett fältprov nybörjare!! Ha ha ha... behöver nog lära mig läsa!! I alla fall fick jag dra tillbaka min anmälan och få pengarna tillbaka. Tack! Fast en liten stund där funderade jag på om jag skulle stått kvar, det vore ju kul! Men, en sak i taget och jag vill klara vattnet först så vi får det ur världen, så ska jag fokusera mera på fält arbetet sedan! Även om jag kanske tror vi skulle fixa ett B-prov, de är ju utan vilt...

I morgon är jag ledig och det blir spårträning med liza och Doris. Superkul!!

Sov sött nu mina vänner!!

1 kommentar:

Liza sa...

Så det är det du gjort i helgen :O Bara bita ihop och komma igen :) Hm, ska komma från mig det haha.
Kramar