tisdag 7 augusti 2012

Ett stilla sommarregn

Ja, i morse när jag skulle ut på min promenad, ohyggligt tidigt, så föll ett stilla sommarregn från himlen och det knaprade så där mysigt på taket vi har över bron... jag funderade en stund på om jag skulle bojkotta jacka, men beslutade mig för att ta en tunnare jacka över t-shirten, en som ska vara lite motståndskraftig mot regn.... det ljuva sommarregnet minskade ytterligare under vår promenad, och jag undrar om det inte slutade att regna helt för en stund. Men så kom det... det häftiga höstregnet!! Himlen beslutade sig plötsligt för att öppna sig, helt och fullt, inte ens ett durkslag hade den mellan, jag lovar! Och jag blev blöt... riktigt blöt... kepsen som jag hade för att skydda ansiktet mot de ljuva dropparna började läka in vatten och jag insåg att min åsikt om att kepsar är bra att ha när det regnar inte stämde, det är fullkomligt uruselt med keps när det regnar!! I alla fall om den läker... och hur kall man blir sedan, när man bytt om och börjat återhämta sig, då börjar man frysa... tur jag var förutseende och tog med mig en filt att linda in mig i här på jobbet! Fast jag skulle ha tagit en till... :-). Så nu sitter jag här med benen inlindade i en filt och är väldigt trött... borde vara olagligt att behöva kliva upp så här tidigt!!

När jag ändå är på promenaden och berättar så kan jag ju berätta att det satt en flock riktiga pippifåglar vid vägen. Det var längesedan nu... och jag blir väldans irriterad på Lizza o Siri och att jag behöver bry mig om dem! Skulle behöva lära dem att backa tre steg och lägga sig ner när de hör en fågel modell större eller känner lukten av dem, så jag kan ägna mig helhjärtat åt Bira-bus! Men, hon var duktig och satte sig ner i vägkanten och spanade efter dem. Ååå vad glad jag blir!! Hon tar snällt (eller snällt och snällt, hon tar den i alla fall) sin godis och när jag sedan säger här (varför använder jag inte fri???) så kommer hon till mig och vi kan fortsätta vår promenad. Duktig flicka!

Igår var jag då till Härjeåsjön och parkerade in min husvagn! Fick lite hjälp av pappa som sa när jag skulle ratta om och pekade ibland åt vilket håll jag skulle och hur jag låg till. TACK!! Sparade en massa tid då jag slapp springa ut och in i bilen... gick i alla fall fint att få den på plats!

Sen tog jag Bira och en dummy med mig och gick ner till sjön! Jag slängde ut, hon... funderade på saken och funderade och... så insåg jag att fast det ser ut att vara helt vindstilla så drar det, utåt och sakta sakta började dummyn dra sig ut i sjön... SKIT!! Jag funderar på om jag ska vinka farväl, hitta en åra och "vända strömmen", men så hoppade jag ur skor o byxor, höll andan och klev i... det var jätte varmt!!! Jag var helt chockad!! Inga problem att vada ut och hämta den! Jennifer höll på att svimma när hon hörde att jag varit i och när jag dessutom hävdade att det var varmt, då, hm, ja, hon tjatade om det hela kvällen sen, ha ha ha... I alla fall fick jag ju i Bira så småningom och fick jobba en hel del för att hon skulle komma till mig med dummyn och inte springa iväg. Klantiga jag hade ju inget supersmarrigt med mig i utbyte heller, men jag tror det blev ganska bra ändå... hoppas i alla fall det! Ska, oavsett väder försöka få till ett dopp i kväll också! Hur jag ska hinna vet jag inte riktigt eftersom jag har möte på klubben också, men om jag lägger på en rem när jag kommer hem så borde det fungera... :-). Hade också tänkt köra lite apportering på land, med riktig pippifågel...

Igår, ja på kvällen när jag var på klubben och tränade så började jag med Bira och nu körde vi apportering av kanindummy (vanlig dummy som jag lindat in i kaninskinn) och en röd liten sak som ska föreställa formen av en rapphöna. Målet var en miljon ingångar och superbelöning (älgfransyska!). Och jag måste säga att det gick otroligt bra!! Annars brukar hon ju, när man gjort ett antal och hon inte är så pigg längre, lägga sig ner och vila lite med dummyn innan hon kommer. Nu fanns inte ens tanken... :-) fullt ös hela tiden och vi körde mer än vanligt!! YES!!! Jag körde också lite "här" och belönade ibland hos mig och ibland med att hon fick hämta dummy... kändes engagerat och bra!

Lizza-liten då... henne hade jag tänkt tävla på söndag, men fick så igårkväll ringa och stryka oss. Jag har bönat och bett om att hon skulle hålla igen detta till den 15:e, men icke. Igår såg jag den första bloddroppen på golvet och luften gick ur mig... det blev inget spår... men jag tog mig i kragen och tränade i alla fall lite lydnad! Jag började med att testa apporteringen och hur den såg ut... inför tävling så där ni vet :-(. I alla fall så var den ok, lite bättre ingång kunde jag haft och sen tjuvstartade hon på första försöket (men satt stilla länge innan, så det hade nog inte blivit tjuv på tävling). Annars bra fart, ok gripande, snyggt bärande! Sen körde jag lite springa runt stövel och beslutade att jag ska lägga in barnstolen i bilen och träna runt den i stället (inte lika lätt att bunta ihop till en hög och hoppa på...). Annars tror jag hon börjar fatta tänket ut i alla fall, men jag vill ju ha fart in också, men det kommer nog! Sen var det dax för hopp-stå och jag vill här ha på avstånd. Nu la jag ut en bräda och klickade henne för att hon var bakom den och sedan hopp-stå där. Jag backade eftersom och det fungerade bra och det är riktigt roligt att se hur hon tänker angående att vara bakom brädan... Nu flyttade jag mig sidledes från henne, för att föröka lura ut henne åt sidan och komma bort från brädan, jag belönade också utanför brädan, bakåt, så hon tog belöningen, gick fram och ca 1m framför brädan (bredvid) kom hon på att det var bakom brädan och då vände hon, ställde sig bakom brädan och gjorde ett hoppstå... Alltså, det fungerar ju, men hur tar jag bort brädan?? Dessutom börjar det bli dax att jag tar tag i stimulukontrollen på det hela! Jag har ju börjat, men borde ta tag i det seriöst! Kanske blir det också lättare att få det på avstånd då också... ja, sen var det linförighet, kryp och hopp som vi också tittade lite på. Alldeles för många olika saker och för lång stund för att det skulle vara ett bra pass egentligen, men, nu blev det lite avcheckning! Nu vet jag ju inte ens om det blir någon mer lägretävling i år, men om och ifall så kan det vara bra att veta var vi står!

Kursen som jag nu går, den webb-baserade, där tittar vi nu på inkallning med ställande och läggande. Jag tror att jag i alla fall till att börja med ska lägga lite krut på en varsågod övning där jag kallar in, klickar eller något på mitten och säger varsågod och har belöningen bakom. Jag lär alltså hunden ett snabbt stopp utan att använda ett kommando för det, än... givetvis kommer inget varsågod om hon inte håller tempot högt. Ska bli kul att testa!

Ingen kö idag heller och de uppmuntrar till komp... men vem vill kompa i detta väder? Hej hopp! 

Inga kommentarer: