torsdag 16 augusti 2012

lata dagar :-)

Ja, i tisdags jobbade jag ju och sedan blev det ingen hundträning utan mest bara slött! Skulle verkligen behöva komma igång med mer fysträning! Vore bra både för dem och mig :-).

Igår var jag ledig och tillbringade dagen i skogen och gjorde pass. På ett ställe fick Lizza o Bira följa och Lizza fick springa lite lös. Hon hade en regel, den var att inte springa till Stoffe :-), vilket hon givetvis gjorde direkt, stackars pappa, men sen skötte hon sig riktigt snyggt! En liten liten tur gjorde hon utom synhåll, annars hade hon stenkoll på oss hela tiden. Tror det var för varmt att köra rally hela tiden, så det blev en ovanligt stillsam vända för att vara Lizza... eller så var det för att jag var benhård med min regel! Bira var superbusig i starten och jag höll på att bli galen :-), hon bara sprang fram o tillbaka och runt som en galning (av glädje :-) ) och drog med sig Lizza som då fortfarande var i koppel, pust... ha ha

På vägen hem sen tog vi en paus och badade på en ny plats i Härjeåsjön :-). Började som vanligt med dummy-kast där hon bottnade och nådde dummyn och ökade längden eftersom. Idag testade jag en ny belöning, kalkonpastej, urk! Men Bira tyckte det var helt ok :-). Det gick i alla fall hyffsat och bara en gång lyckades hon smita ifrån mig med dummyn... och då lät jag henne vara när hon inte kom och satte mig o solade lite och när jag tröttnat på det gick jag och matade fiskarna med kalkonpastej, ha ha och så blev hon väl uttråkad eller nyfiken och kom smygande med dummyn och jag belönade och kastade igen som att inget hänt. Vad duktig jag är!! :-). Ska försöka att aldrig mer bli arg på henne... och ska därför inte träna när jag inte har tid, i alla fall inte utan lina... och så ska jag bli bättre på att belöna varierat, fylla tomma snusdosor att ta med med olika godbitar... hoppas det fungerar :-).

Lizza fick också bada, fast jag inte hade någon handduk med till henne... dessutom fick hon sitta i hundgården en stund när vi kom hem :-), hoppas svansen tål detta!! I morse syntes inget och efter vår morgonpromenad satte jag på henne ett täcke, för säkerhets skull :-). Johan får ta av det när han vaknar... håll tummarna!!

Annars har jag pysslat med lite ideella saker, nästan skrivit in hälften av kritikerna från clubshow i datorn, fått ut alla bilder (ligger under mina filmer) från utställningen och aktiviteter. Nu tänkte jag, om det kunde ringa lite mindre ;-) att jag ska ta och leta en lämplig pojke till Bira. Det är inte lätt ska ni veta!

Hej hopp!

Inga kommentarer: