tisdag 14 augusti 2012

rätt trött!

Är just nu inne i en riktigt tröttperiod och jag borde verkligen inte träna hund, i alla fall inte min hund som är såååå urjobbig!! Johan har en mycket skojsigare jycke som får en glad :-). Lizza löper ju och alla andra ggr hon löpt har hon varit otroligt jobbig på promenaderna men väldigt kul att träna. Nu verkar hon mer seg än tidigare tycker jag, ändå verkar jag inte kunna träna utan att blodvite uppstår, ha ha ha... har man ett monster så har man... Egentligen så är det väl synd om henne, för du ser på hela blicken hur förvirrad hon är och allt som betyder något är att få lukta på varje fläck + fläckarna där emellan och kissa en skvätt både här och där och lite mellan här med :-).

Johan o jag var ner på täkten, tror det var i söndags för att filma lite till min kurs som jag går. Övningen inkallning o varsågod med leksak bakom henne fungerade nu inte alls, hon sprang ända fram till mig innan hon vände, även om det syntes på filmen sedan var mitt varsågod kom...

Hopp-stå på avstånd får jag ju bygga avståndet på varje gång, även nu och då fungerar det riktigt bra tycker jag!! Kul!

Sen så bet hon i leksaken och nöpfast mitt pekfinger, så där fattas nu en liten skinnbit :-) och sedan tog hon hela min hand i tron om att det var leksaken... aj! Nu blev det dock inga hål som bevis :-).

Sen, i går var jag optimist! Efter 2 nätter med 10-11 timmars sömn borde man ju vara riktigt på G!! men icke... känns som jag har någon läskig krumelur i kroppen. Inte bra!

I alla fall så träffade jag Doris o Liza i skogen och så la vi lite spår till varandra! Bira och Lizza fick träna på väg-övergångar. Jag vill ha en hund som tänker när hon kommer fram till en väg, inte bara springer rakt över utan tar reda på var spåret faktiskt går... och detta är då ett steg på vägen dit. Nu blev det dubbelt sårt då spåren hade en liggtid på ca 3 timmar och mina små pluppisar är ju inte vana vid gamla spår... jag vet, jag ska träna på det med, men inte samtidigt! Vad Bira pysslade med vet jag inte riktigt... men jag fick vänta en faslig tid innan hon satte ner näsan och hon försökte ta pauser och rulla sig och, pust. Hur det var så kom vi över de två vägpassagerna i alla fall! men, mer av detta!!

Lizza, för henne var det första gången... och jag tycker hon redde upp det hela bättre, men det är svårt att sätta ner näsan på vägen och känna efter var spåret går, speciellt när de redan klurat ut var de går genom vindburen vittring. Lizza är heller inte lika lätt att hålla emot när hon har bestämt sig för att gå :-).

Sen blev det en trevlig pratstund på vägkanten innan vi bröt upp. Man ska alltid ha en fika korg med sig!! I alla fall lite saft och ballerina :-). När vi sen bröt upp så letade jag mig ner till sjön, jag har INTE gett upp, och tränade Bira i vattenapportering. Och...jag tycker det gick bättre idag! Sen kan jag ju inbilla mig eftersom jag började väldigt snällt med flera mycket korta kast och sedan byggde upp längden... fast jag tror det är rätt väg eftersom jag tror hennes tvekan enbart beror på hennes egen osäkerhet i sin simförmåga. Innan vi åkte hem så fick hon ett par 15m kast, vilket är ungefär så långt som jag klarar av att kasta... ha ha... ska ha med mig en hantlangare någon dag! Som får gå iväg och kasta ut så det blir längre, men nu bygger vi, sakta men säkert!! Det ska gå... tipsa mig gärna om kommande vattenprov!! SSRK är inte lika förutseende som SBK, här kan det dyka upp vattenprov en vecka innan det är... :-), både positivt o negativt. Det kan ju faktiskt dyka upp fler vattenprov i år eller så missar man dem för man inte hade tid att kolla sidan varje dag...

På kvällen sedan så var vi in och tränade lydnad på klubben. Johan var också med och blev galen på sin hund. Hon var i rymmar/bus tagen och han hämtade en lina för att få lite kontroll på henne, ha ha... Lizza hon var som sagt lite seg... Vi jobbade dock på det här med belöning bakom, men i ett enklare steg, dvs, först att hon vände bort från saken mot mig för ett varsågod och sedan att hon gick med mig (jag baklänges) och hade fokus på mig. Idag var detta otroligt svårt!! Men så småningom blev det bättre. Sen körde jag lite springa runt stolen och hon var så otroligt seg att jag inte ens ville belöna de jag fick... någon enstaka med sprutt under tassarna! Ska försöka belöna henne med kast över huvudet någon gång och se om jag får mer fart. Samtidigt är det kanske dumt att ha två fartiga saker i samma träningspass, man vill ju lära med fart och då ska man ju ha en pigg hund! Jobbade också lite med kryp och linförighet innan vi packade ihop! Båda var ok, men behövde bättre poss!

I morgon ska jag till skogen och göra i ordning lite pass inför jakten och när jag ändå är i de ljuvliga trakterna kan det ju bli ett dopp i något vatten för en viss jycke eller kanske lite skogslydnad :-)... om jag skulle råka på att få lite tid över så där... ha ha...

Hej hopp!

Inga kommentarer: