fredag 24 augusti 2012

Onsdags...

Sitter just nu på sjukhuset i Umeå. Jag har hittat en sittplats med eluttag och det gör att jag kan utnyttja datorn och fortfarande ha batteri kvar till bussresan hemåt... Härligt va!? Så jag har nu suttit drygt en timme och tittat på en hund-träningsfilm, medan folk knatat förbi och tittat konstigt på mig! Ha ha ha... Hemma har jag ju liksom ingen tid att titta på filmerna, som är toppen och ger en annan typ av inspiration än vad böckerna gör. Behöver dem bägge! Tyvärr är det invigning av någon grej här nu kl 12 och då kändes det dumt att sitta och titta på film. Även om jag har hörlurar på mig så kommer alla ljud in mycket tydligt och det är en engelsk film, så... Kanske man ska smita in på invigningen fram och tillbaka och ta en present ;-), de första får en sådan...

I onsdags så körde jag in Johan på fotbollsträning. Under dagen plockade jag lite hallon... hade tänkt lägga spår till tjejerna då, men kom bara av mig... det var GRÄSLIGT knottigt, alltså på en nivå där normala människor går hem... ha ha... typ en liter plockade jag i alla fall...

I alla fall blev det ju inget spår på dagen och Lizza börjar komma till nivån när ingen vill vara nära henne och tänderna används till allt :-). Så, jag la ett varsit hårt spår till dem där på kvällskvisten. Fortfarande bara ca 70-80m och rakt spår. Liggtiden var ca en halvtimme... Och nu gick det riktigt galant med båda damerna!! Vad härligt det är när poletten har trillat ner!! Näsorna i marken och så är de i kärnan riktigt bra och Lizza har ett enormt tryck i selen, älskar det!! Bira har inte samma tryck, men jag ska klura på hur jag ska bygga upp det!

Nu var inte klockan så mycket när vi var klara, så jag åkte upp till lydnadsplanen för lite övningar. Med Lizza började jag med att springa runt stolen... och här har hon helt klart gjort en koppling till springa till musmattan och allt gick i en underbart härlig fart!! Superkul!! Jag försökte variera belöningen mellan att kasta över henne när hon sprang ut och att belöna hos mig efter hon rundat stolen.

Det häftigaste med Lizza just nu är att hon nästan alltid vänder med leksaken och kommer tillbaka till mig för att leka mera!! Underbart och som jag slitit för detta!! Kommer hon inte kan jag muttra till eller gå och hämta den... superhäftigt!!!

Lite linförighet/frittfölj blev det också och framförgående innan jag packade in henne i bilen. Intressant att se framförgåendet som jag inte tränat något särskilt på länge. Det var riktigt riktigt bra!!

Bira fick en häftig lek... Bira gillade den, men det syntes på henne att hon inte riktigt förstod grejjen... ha ha, men det kommer nog. "Ät gräs" sa jag och viftade mot marken, hon åt och tittade upp konstigt på mig, då klickade jag och gav henne en godbit innan jag åter sa "ät gräs". Mycket intressant och Bira som var hungrig åt som en svältande häst... ha ha ha... Tanken är dels att få ett ord på det, att låta henne äta (alla vet ju att det lovliga inte är lika intressant ) och sen att utveckla det till att jobba mera för att få äta... Tror ni det fungerar??

Nu tror jag att jag ska knata iväg och se om jag kan hitta mig något att äta innan bussen går. Det är inte riktigt praktisk att bussen går två och man är framme vid åtta (eller liknande) i Östersund... mat-mässigt alltså... På vägen upp fungerar det då jag kan köpa med mig en sallad på bussen, men här finns inte samma möjligheter. Jag får väl ladda med godis ;-).

Jo, jag måste ju berätta!! I morse så skulle jag vara duktig och börja med katalogen till vår utställning i september... Och jag var superduktig!! Flera hundar klippte jag ut från in-boxen på e-mailen och klistrade in i den blivande katalogen... En anmälan var riktigt konstig... den var dessutom adresserad till mig (som inte tar emot anmälningarna)... jag svarade henne att jag trodde hon anmält fel, men att hon var välkommen till oss också då anmälningstiden inte gått ut och bla bla (och jag undrade vad jag pysslat med och om jag inte läst igenom e-posten innan jag la dem i utställningsmappen)... Sen kommer fler mysko mail (jag började med de äldsta först), bla angående katalogen och hur vi skulle göra och... DÅ inser jag att det ligger gamla e-post där, från förra året!!! Ha ha ha... bara att skriva e-post till henne jag undrat över anmälan på och be om ursäkt... ha ha ha och radera alla (säkert 10 hundar) som jag kopierat in... ha ha ha... Nu hade jag tur, för jag hade inte snyggat till dem, eller lagt dem i ordning, bara klistrat in dem i rätt ring... men i alla fall!! Ja, ja... något att göra på resan till Östersund då i alla fall...

Hej hopp!!

Inga kommentarer: