tisdag 25 januari 2011

om igår

Igår då hade vi vår vanliga måndagsträning på klubben och det är supernyttigt och bra att ha en sån här dag! Denna gången var Bira och Johan också med och så kom en till dit!

Vi började med lite lätta focusövningar, det är alltid svårt med nytt sällskap till en början... och ganska snart blev det linförighet och den var till en början inte så bra, men ganska snart helt perfekt! Hon har verkligen blivit duktig!! =). Tja, sen tjatade vi på med det vanliga, apportering (hålla o komma till sidan), stå, inkallning (som också börjar bli riktigt riktigt bra!!), läggandet fick jag jobba lite med eftersom hon mest hela tiden erbjöd ställanden =), men det är bra då det känns som svårare att få till ett bra ställande än ett bra läggande! Jobbade också med "stå" vid sidan när jag går och det fungerade superbra!! Nu klickar jag direkt för stoppet, eller tog 1-2 steg, men det fungerade superbra och då känns vi på G! Kanske ska man köra en lydnadsetta snart ;-). Ha ha ha...
Annelie hade satt upp ett hinder, eller något att hoppa över och jag tjuvlånade det (en stol, en hink och en sop) och testade lite. Det är riktigt roligt vad man kan göra med en klickertänkande hund!!! Ha ha ha... Hoppade med henne några gånger (jag gick över/bredvid), klickade för hoppet... sen satte jag henne och hon fick hoppa till mig. Sen gick vi fram mot hindret och jag avvaktade och hon testade sitt och ligg och sen testade hon med ett skutt över... tjoho!! Och vi gjorde några repetitioner, sen hämtade jag Johan -Bira har inte riktigt klurat ut det här med hoppet ännu, i alla fall inte bort från husse- och satte Lizza, sa hopp (och hon hoppade =D =D), sa sitt, klickade och belönade på andra sidan, sa hopp igen och hör och häpna!! Hon hoppar och kommer in i utgångsställning igen, bara så där =D =D!! Nu vet jag att vi har MÅNGA repetitioner kvar till färdigt moment, men det är roligt vad man kan skojsa till och lyckas med bara så där! Sen måste jag också jobba med att få ut henne från hindret i momentet, som det är nu hoppar hon ju och vänder sig om direkt och kommer på tok för nära hindret... Men, vi har ju knappt hoppat än!

Plats gjorde vi också, medan de andra tränade på... och hon låg superfint! Nu la jag henne inte så länge och behöver definitivt börja öka längden. Men, idag ökade vi svårigheten ändå =)... Johan och Bira stojsade upp i snöhögen strax bredvid/bakom henne och hon låg kvar så fint och det är en superstörning för henne eftersom snö och snölek är det bästa som finns!! Och det blev mer liknande störning, Johan o Bira gick ner, den andra hunden lekte/kallades in osv... KANON!! Sen var jag givetvis snabb att belöna henne när hon klarat en svårighet!

Jag jobbade också med Lizzas koppel släpande på marken hela tiden (utom första 2 min), ett steg mot att vara helt lös på "främmande" plats, med främmande hund!

Jag hade också en superstund på promenaden igår! Lizza hittade en snö/is-boll och den bar hon på... jag sa till henne att den var fin och gjorde så hon fick vara lite mallig över den. Klappade om henne, men ville inte ta den... Senare på vägen hem så började hon härja med kopplet och hon blir så j-la dryg då, dessutom något som hon gör VARJE gång vi går... Nu bröt jag av en liten tallkvist till henne, att bära istället för kopplet tänkte jag. Och så glad hon blev och vad hon lekte och for fram (och jag fotade =) ). Men så var den inte så kul längre... och då kom hon med den, TILL MIG!!! Så häftigt!! "Kom och lek med mig" var det verkligen och jag blev superglad!! Dessutom kom hon på detta viset, med kvisten och riktigt sträckte den mot mig flera gånger!!! Nu var jag kanske korkad som inte tog den och lekte med henne, men just då var tanken inte ta den av henne så kanske hon kan komma fler gånger... Kanske skulle jag gjort leken roligare?? Lätt att vara efterklok, men glad blev jag!

Idag ska jag SOVA!!! =) Och kanske skjuta en skata som jag hör kraxa, kanske sy/stryka en gardin, kanske gå på promenad, kanske gräva en snögrotta, kanske sy ett knallrött täcke till Bira så jag kan ha henne lös, kanske byta bort julgardinerna, kanske... ;-)

2 kommentarer:

Liza sa...

Här kommer ett lite försenat GRATTIS! till den söta "lilla" vita på hennes två-årsdag. Pussa på henne från oss :)
Kramar

linaa o Luzza sa...

Dem är nog lika galna iaf;)