onsdag 17 mars 2010

Tjohooo!!!


Ok, så här är det!! Ibland kan det vara bra att skriva en massa och så blir det att man tänker efter och så är alla problem lösta!! Eller så har man skjutit dem på framtiden... ;-)
I alla fall tänkte jag till lite angående min träning igår och insåg vilken korkad och stressad idiot jag är!
Sedan så tränade jag en gång till... körde 10 st sitt och gjorde det på tid, insåg att vi måste träna mera sitt!! (alltså frivilliga sitt, utan kommando) och att jag ska byta ut våfflan som inte syns på mitt köksgolv till frolic som syns, kanske det kan hjälpa mot nosandet (som också gjorde att det tog för lång tid). Sedan körde jag 10 ligg på tid, lika där, vi behöver mer träning... Och så körde vi 2 pass med 10 stå och då är det inte ställ dig upp utan stå stilla stående... Här ingen tid eftersom vi lär in själva momentet nu... =). Och slutligen körde vi 3 x 10 följ matte när hon går baklänges (och tog nu våfflan i munnen för att få bort focus från händerna)... Och allt känns bara så självklar och så super bra! Varför ska jag röra till allt??
Idag var vi ju till Östersund och gick. Allt blev inte som jag tänkt och... äh, på fredag ska jag ta en tur i Mora och då spelar det ingen roll om vi bara förflyttar oss en meter, det viktiga är att vi kommer ut bland folk och att det blir bra! Och då är jag ensam och det blir/känns lättare! I alla fall så tycker jag att hundarna uppför sig Ok, lite förvirrade och nosiga möjligen, men de är ju lantishundar på riktigt och vad kan man då vänta sig?? Mest positiva idag var att Bira mötte en hund som hon inte skällde på!! Jag förstår inte riktigt varför hon ska låsa sig så och skälla en massa, för hon är ju så snäll (hört den förut??)... Men, jag ska ta tag i det nu när det blir varmare ute och jag får klura lite på hur jag ska lösa det...
Nu på kvällsidan så fick Lizza en lika tur som igår, fast jag körde dubbelt med sitt och ligg. Tiden var bättre idag och att köra med trista frolicar var toppen!! Ha ha, byt inte alltid upp dig... Ligget var inte lika mycket bättre som sitten, men det känns som jag är på rätt spår nu! Stå tycker jag blir bättre och bättre och det är ju bra! Jag tror att hon mycket snart kommer erbjuda ett frivilligt stå under baklänges-marsch, och det är ju inte fel! Ja, baklängesmarschen vet jag inte om hon kollar på mig eller vad hon kollar på, jag försöker dock se och klicka rätt, men det är inte så rackarns lätt! Idag la jag också till en gång på matkoppen och in fot... och det kan hon ju, även om det var lite sämre än vanligt och det tror jag beror på att jag sist klickade för focus och inte för förflyttningarna. Nu beslutade jag att skita i focus, hon kan ju inte titta på mig ändå när hon svänger runt bakom mig... eller?? Jag är i alla fall fullt nöjd med att hon tittar upp när hon snurrat klart!
Sen tog jag och Johan med oss Bira och Tanija ut och tränade... ner på kyrkans parkering tyckte Johan och jag föredrog 45:an, den är inte speciellt traffikerad på em/kvällskvisten och då det är en lång raksträcka hinner man lätt undan om någon kommer. Perfekt och härligt att få träna på asfalt! Johan blev störtless på Bira, men jag hjälpte honom lite så det blev bättre och sedan var han för trött och gick hem i stället (jag sa det, så trött så förstör man mer än vad det gör nytta...). Tanija och jag körde lite till och enbart focus i starten på fria följet. Det är hennes sämsta och det känns som att om jag får till det så kommer hon ha focus hela momentet. Och givetvis la jag lite på hennes possition också, som nu var väääldigt långt fram då hon var supertaggad!! Ha ha, inte så konstigt kanske, men underbart då jag varit lite orolig för henne nu på slutet och man ser att hon blir äldre, för varje dag... tungt! Jag är ändå klart nöjd med vår träning och ska nu försöka ta tag i både kondition (körde en del intervall-träning med henne på prommisen igår...) och lydnadsorken! Känner mig taggad och på "G"!!
Lycka till i helgen på Malmöutställningen och jag hoppas jag får en liten rapport om hur det går!!
kramar till er alla!!

1 kommentar:

Monika sa...

härligt att läsa att det går framåt och att motivationen kommit igång :D jag borde verkligen sätta igång seriöst med våra läxor. gör bara massa annat...