onsdag 3 mars 2010

Film -fot in...

Ja, nu blev det en Lizza film! Jennifer var så snäll och filmade mig och Lizza när vi tränade på att gå in fot/vändningar på stället på vår upp och nervända kopp! Tackar för det!! Och direkt hon började filma (innan jag sett) så insåg jag att jag rör på godishanden innan jag klickar! Bra att upptäcka det i tid i alla fall och inte nöta det hela livet ;-).

Idag har jag påbörjat en plan!! Jag har ju mycket att lära in före maj (& definitivt före oktober) och jag måste ju ha en liten plan tror jag... annars blir det lätt rörigt och jag missar något viktigt! ja, den risken finns ju ändå, men en plan borde minska risken... =). Jag måste också ta tag i mig själv och göra en plan för träningen med Tanija... men, jag vet inte riktigt var jag ska börja!

Denna vecka ska i alla fall Lizza och jag köra lite sitt, ligg, handtarget och nos-dutt på min ridpiska. Hon kan ju flera av sakerna, men nu ska vi bli bäst och få lite mera sprutt under galoscherna! Jag har 2 problem här, dels hur jag ska leverera godisen vid sitt. Om jag slänger den på golvet för att få upp henne och få snabba repetitioner så blir det efter 2-3 godisar att hon bara går och nosar, om jag drar upp henne med godis i handen så känns det som jag motarbetar det som ska komma sen, att hon ska sitta kvar fast jag lockar. Jag kan ju servera henne godisen i handen, men då blir hon ju sittande och jag måste hitta på något för att få upp henne och få ett nytt sättande... Och medan jag skriver detta så kom jag på att vi ju testade att köra med leksak och lek i detta och det gick kanon ha ha... det är bra att tänka till ibland... he he... men jag tar gärna emot tips på godisfrågan ändå...

Mitt andra problem är den förbaskade targetstickan (jag vill ha resultat innan jag ens provat!!) och hur jag ska göra för att hon inte ska öppna munnen... även om jag klickar innan så tycker jag att hon öppnar munnen redan när hon tittar på den och det känns inget vidare att klicka då... Men, så dök det upp en liten tanke... om jag lär henne dutta på en post-it lapp först, kommer hon då lättare att dutta på ridpiskan (=min targetstick)?? Vad tror ni??

Kursen som jag var på, den har inte bara varit bra för mig!! Den har varit bra för Bira m husse också... han vill ju veta vad vi gjort, vad han ska träna på och idag fick han se på min lista med grundfärdigheter och han ville direkt ha en kopia och det blev en liten diskussion, därför att jag har nämligen gjort en sådan till honom för någon månad sen, men det hade han glömt och så var den inte lika fin som min nya =). Hur som så har han nu tagit en titt på listan och satt lite kryss där han börjat att träna på sakerna och malligt nog hade han ju flera av sakerna med kommando också =). Vi har också pratat en del om att vara tyst när vi tränar och ha händerna stilla vid sidan. Det är nyttigt både för honom och mig, vi kan ju påminna varandra! Det är kul att vara två!!

Och idag så har vi också varit på Sveg, jag har ju inget jobb utan en praktik på kommunen där jag jobbar med att sammanställa en enkät som gjorts bland ungdomarna och idag träffade jag "chefen" och fick lite funderingar om hur jag ska gå vidare och att vi ska försöka förlänga min praktik. Det är ju trevligt... I alla fall fick ynglingarna följa med, men det blev inget längre, dels slutade barnen skolan, men det var också kallt som gatan och jag hade inte kläder för att vara ute... Lizza och jag tog en tur upp till skolan, på vägen till bilen så hittade hon en leksaks-tång i snön och jag berömde henne mycket och hon fick lite godisar! Det är ju toppen om hon kan hitta saker.... =) Sen var det många som log när hon stolt spatserade med sin tång fram och tillbaka framför ica!

Bira, hon är bra kul hon! Där vi hade bilen hade de lagt ut lastpallar och knytit fast ett plastband i dem och det fladdrade bra i vinden. I ca 0,2 sek tyckte hon det var läskigt och därefter skulle hon bara fram och kolla vad det var. Jag tycker det är grymt bra att hon är så nyfiken!! Sen när vi skulle tillbaka till bilen så gjorde hon ett försök att trassla in sig i bandet och att apportera det till mamma... skojjig jycke! (hon har dessutom börjat löpa nu!!)

I morgon då är det Härjulfa i Lillhärdal, då bär det av dit och naturligtvis ska de små sötisarna få följa. Jag får väl turas om att gå med dem... Det blir nyttig träning! Åh, för den som inte vet så är Härjulfa en årligt återkommande skidtävling för skolungdomarna i Härjedalen. Det ska bli otroligt vackert väder säger de också på nyheterna... kanon!! Och så ska jag nog passa på att hälsa på mormor en sväng också! Det var längesen...

Ja, sen var det ju det här med bilen... pust... igår satte P-O dit en begagnad vattenpump, som han bytt ut för den var dålig, hoppas den håller... bakrutan till hans bil hade nu kommit, men de hade skickat vänster ruta istället för höger, alltså skit igen... min mobil kommer snart säga upp sig och denna datorn med... det går verkligen tur i saker just nu... OCH mitt uppe i allt så verkar Lizza ha kommit på att natten är ganska trevlig att vara vaken på och sitta och pipa lite för sin mamma.... önskar hon kunde sova en natt nu så jag fick ta igen lite sömn... det går troll i allt!

Sov sött mina vänner!!

1 kommentar:

Josefine, Fajjo & Malte sa...

Duktig Lizza är då.. det där har jag Inte lyckats få in i Maltes huvud :)